پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
برای شما که قصد تحصیل و یا اقامت در کانادا را دارید چگونگی استفاده از بیمه دانشجویی و اساساً سیستم درمانی کانادا از اهمیت ویژهای برخوردار است. حتماً در مورد هزینههای بالای درمان در این کشور اطلاع دارید و میدانید که در صورت نداشتن بیمه چه هزینههای سنگینی بر شما تحمیل خواهد شد. البته بسیاری از دانشجویان و یا افرادی که قصد مهاجرت به کانادا دارند معمولاً مسائل دیگر را در اولویت قرار میدهند و تنها پس از ورود به خاک کانادا به فکر این موضوع میافتند؛ اما شما تصور کنید یک دانشجو در کانادا در صورت نداشتن بیمه دانشجویی، گاه شاید مجبور شود برای یک بیماری نه چندان سخت، به اندازه یک سال هزینه تحصیل خود را برای هزینه درمان بپردازد.
بنابراین اصلاً جای ریسک در این زمینه نیست و باید از همین حالا و پیش از رفتن به کانادا برنامهریزیهای خود برای این موضوع را جدی بگیرید. در این مطلب ابتدا برای شما مختصری در مورد سیستم درمانی کانادا توضیح میدهیم و بعد از آن در مورد بیمه دانشجویی در کانادا اطلاعاتی را در اختیار شما قرار میدهیم. اگر در این مورد احساس میکنید نیاز به اطلاعات بیشتری دارید میتوانید با مشاوران اسمارت اپلای تماس بگیرید تا از مشاوره و کمک آنها برای بالا بردن آگاهیتان استفاده کنید.
نظام بهداشت و درمان کانادا یا همان سیستم درمانی کانادا را مدیکر (Medicare) میخوانند که از بودجه عمومی تأمین مالی میشود. با وجود این سیستم همه کاناداییها بدون پرداخت هزینه از خدمات عمومی بیمارستانی و پزشکی ضروری بدون پرداخت هزینه استفاده میکنند. اما باید بدانید در کانادا مانند کشور ما ایران یک سیستم متمرکز خدمات بهداشت و درمان وجود ندارد. در کانادا به جای داشتن یک برنامه ملی متمرکز، ۱۳ برنامه بیمه بهداشت و درمان استانی و منطقهای وجود دارد. در واقع نقشها و مسئولیتهای مربوط به نظام درمانی مناطق بین دولتهای استانی و قلمروها و دولت فدرال به صورت مشترک پیش برده میشود. دولت فدرال از طریق قانون سلامت کانادا استانداردهای کلی بهداشت و درمان در کشور را تعیین میکند. همچنین کمکهای مالی برای خدمات بهداشتی و درمانی استانها و مناطق را تأمین میکند. حمایت از ارائه خدمات بهداشتی و سلامت به گروههای خاص هم از طریق دولت فدرال انجام میشود؛ اما دولتهای استانی و قلمروها هم در مقام مجری این استانداردها و سیاستها را پیاده میکنند و خدمات بهداشتی و درمانی به ساکنین مناطق ارائه میدهند.
گفتیم که برنامههای بیمه سلامت استانها و قلمروها باید مطابق با استانداردهای تعریف شده در قانون سلامت کانادا ارائه شوند. از موارد تعریف شده در نظام خدمات درمانی در کانادا این هست که کلیه پرداختهای بیمهای در قالب استانداردهای Canada Health Transfer انجام شود. این استانداردها عبارتاند از:
۱) مدیریت عمومی
بر اساس این اصل باید مقامات دولتی بیمه و خدمات درمانی را بدون هیچ هدف سودجویانه ارائه دهند.
۲) جامع بودن
طبق این اصل باید همه خدمات درمانی و پزشکی حتی دندانپزشکی با هزینه بیمه و بدون هیچ هزینهای برای شهروندان انجام گیرد.
3) فراگیری
برنامههای استانی و سرزمینی سیستم درمانی کانادا باید همه ساکنان کشور را تحت پوشش خود قرار دهند.
4) قابلیت انتقال و تغییر مکان
برنامههای استانی و منطقهای باید از این قابلیت برخوردار باشند که تمام ساکنان کانادا در هنگام سفر در درون کشور بتوانند در هر کجای کانادا از این خدمات بهرهمند شوند. در این زمینه حتی نوعی پوشش محدود خدمات درمانی در هنگام سفرهای خارج از کشور کانادا هم در نظر گرفته شده است. هنگامی که یک مقیم کانادا به یکی دیگر از استانهای کانادا نقل مکان میکند، فرد میتواند در 3 ماه اول اقامت همچنان از کارت بیمه مراقبتهای بهداشتی خود استفاده کند. این مدت زمان به فرد این فرصت کافی را میدهد که بتواند برای ثبت نام طرح جدید و دریافت کارت بیمه جدید بهداشتی اقدام کند.
5) دسترسی
برنامههای استانها و قلمروها باید به همه ساکنین دسترسی معقول به خدمات پزشکی ضروری را ارائه دهند. دسترسی باید بر اساس نیاز پزشکی و نه توانایی پرداخت در دسترس افراد قرار داده شود.
برای ارائه سرویسهای رایگان اولیه مربوط به خدمات درمانی در کانادا کارت بهداشت سلامت(Health Sante) در اختیار افراد قرار میگیرد. این کارتهای سلامت برای استفاده از تسهیلات پزشکی توسط افراد دارای بیمه خدمات درمانی عمومی باید ارائه شوند. افراد پس از ورود به کانادا میتوانند طریق وزارت بهداشت استان یا منطقه محل زندگی خود درخواست مربوط به دریافت این کارت را ثبت کنند و پس از چند روز کارت خود را دریافت خواهند نمود.
در سیستم درمانی در کانادا شما میتوانید از خدمات بیمهای خصوصی و رایگان بهرهمند شوید. سیستم بیمه خصوصی چیزی است شبیه آنچه در ایران از آن به عنوان بیمه تکمیلی یاد میشود. در چارچوب این سیستم شهروندان کانادایی با پرداخت مبلغ مشخصی به عنوان هزینه بیمه خود را بیمه کرده و میتوانند از خدمات تخصصی مربوط به سلامت در مدت زمان کمتر و احتمالاً با کیفیت بیشتر بهرهمند شوند.
در مورد خدمات بیمه رایگان اما همه شهروندان و دارندگان اقامت دائم کانادا میتوانند بدون پرداخت پول از خدمات پزشکی استفاده کنند و به صورت رایگان تحت درمان قرار گیرند. تمام افراد خانواده، حتی نوزادان باید کارت بیمه مخصوص به خود داشته باشند. در چهارچوب این ساز و کار بیمه رایگان کاناداییها میتوانند با ارائه کارت بهداشت به صورت رایگان در مطب پزشکان ویزیت شوند. حتی تهیه دارو هم با تخفیف ۸۰ درصدی ممکن خواهد بود.
با این حال در مواردی افراد در سه ماه اول ورود خود به کانادا نمیتوانند از این خدمات درمانی رایگان بهرهمند شوند و ناگزیر باید خود را تحت پوشش بیمههای خصوصی قرار داده و از خدمات آن بهرهمند شوند. در عین حال این بیمههای رایگان شامل خدمات دندان پزشکی نمیشود و با هزینهای گزاف قابل انجام است. از همین رو به مهاجران ایرانی توصیه میشود خدمات مربوط به دندانپزشکی خود را پیش از مهاجرت و در ایران انجام دهند.
اساساً در کانادا پزشکان عمومی یا همان پزشکان خانواده اولین پزشکانی هستند که بیمار را ویزیت کرده، بیماری را تشخیص داده و آن را درمان میکنند. با این حال در صورتی که پزشک عمومی تشخیص دهد که بیمار به یک پزشک متخصص نیاز دارد، پزشک خانواده معمولاً بیمار را به پزشک متخصص ارجاع میدهد. همزمان ممکن است پزشک خانواده برای تشخیص ضرورت ارجاع بیمار به پزشک متخصص، انجام برخی تستهای آزمایشگاهی، رادیو گرافی، سونوگرافی و دیگر آزمایشهای لازم را صادر نماید. پزشک خانواده همچنین سوابق پزشکی بیمارانش را ثبت کرده و نگهداری میکند.
با این حال گاه افراد هنگامیکه مشکل پزشکی غیر اضطراری دارند و در لیست انتظار پزشک خانواده هستند، یا اگر پزشک خانواده دارند ولی تعیین وقت ملاقات برای آنها مقدور نمیباشد، برای معاینه پزشکی به کلینیک سرپایی مراجعه مینمایند.
در عین حال در مواقع ضروری سرویس آمبولانس و سایر فوریتهای پزشکی در دسترس است و در تماس با آنها میتوان از خدمات فوری بهره برد. در واقع در مواقع اورژانس و اتفاقات غیر منتظره، بستگی به میزان فوریت و خطری که زندگی فرد را تهدید میکند در تماس با شماره تلفن ۹۱۱ میتوان از این خدمات فوری بهره گرفت. در صورت لزوم آمبولانس مجهز به اکسیژن، تجهیزات قلبی و سایر تجهیزات اورژانسی به همراه کارکنان آموزش دیده به محل حادثه ارسال میشود.
بیمه دانشجویی در کانادا:
گفتیم که با وجود هزینه های سنگین درمان در کانادا، دانشجویان حتما باید به فکر تهیه بیمه دانشجویی در کانادا باشند. بعضی از استان ها به دانشجویان بین المللی بیمه اختصاص می دهند. این بیمه می تواند به صورت رایگان یا همراه با پرداخت حق بیمه باشد. در این موارد، معمولا دانشجویان بین المللی باید از استان محل سکونت خود درخواست دهند .اما اگر در استان محل تحصیل شما چنین امکانی فراهم دیده نشود، شما باید از شرکت های بیمه خصوصی، بیمه خریداری کنید.
در عین حال بسیاری از دانشگاه ها در لیست مدارک خود برای ثبت نام بحث بیمه را هم مطرح می کنند. از همین رو باید برای تهیه بیمه دانشجویی در کانادا قبل و یا در هنگام ورود به این کشور فکری بکنید.
بیمه دانشجویی درکانادا: استان آلبرتا
این استان یکی از استان های کانادا است که بیمه دانشجویی را پوشش می دهد. از الزامات اساسی برای بهره مندی از بیمه دانشجویی این استان می توان به مجوز تحصیل حداقل یک ساله و مجوز اقامت حداقل یک ساله در استان آلبرتا اشاره کرد . دارندگان مجوز تحصیل برای سه ماه و کمتر از یک سال می توانند در صورت اثبات قصد اقامت خود در این استان برای حداقل یک سال از خدمات بیمه دانشجویی کانادا در این استان بهره مند شوند .
بیمه دانشجویی درکانادا: استان انتاریو
این استان به دانشجویان بین المللی محصل در موسسات آموزش عالی خود بیمه اعطا نمی کند. اغلب دانشگاه های استان انتاریو در طرح بیمه سلامت دانشگاهی مشارکت دارند. دانشجویان بین المللی در موسسات شرکت کننده باید در این طرح ثبت نام نمایند، مگر این که معاف شوند .
بیمه دانشجویی درکانادا: استان یوکان
در این استان دانشجویان نمی توانند از خدمات بیمه دانشجویی در کانادا بهره مند شوند و باید از شرکت های بیمه خصوصی بیمه تهیه نمایند.
بیمه دانشجویی درکانادا: جزیره پرنس ادوارد
این استان برای دانشجویان بین المللی بیمه تدارک ندیده است و دانشجویان بین المللی محصل در این استان باید بیمه خصوصی خریداری کنند. موسسات آموزشی این استان اغلب از طرح های پوششی اختیاری یا اجباری استفاده می کنند که البته ارتباطی با بیمه دانشجویی در کانادا در سطح دولتی ندارد .
بیمه دانشجویی درکانادا: استان بریتیش کلمبیا
دانشجویان بین المللی محصل در دانشگاه های استان بریتیش کلمبیا می توانند با مجوز تحصیل حداقل ۶ ماه از بیمه دانشجویی این استان بهره مند شوند . پوشش این بیمه بعد از سه ماه می باشد . دانشجویان بین المللی باید بلافاصله بعد از ورود به این استان برای اخذ بیمه دانشجویی اقدام کنند .
بیمه دانشجویی درکانادا: استان مانیتوبا
این استان نیز مانند دو استان قبلی به دانشجویان بین المللی بیمه دانشجویی اختصاص می دهد . از الزامات دریافت این بیمه مجوز تحصیل در این استان حداقل برای شش ماه و مجوز اقامت در این استان برای شش ماه از سال می باشد .
بیمه دانشجویی درکانادا: استان نیوبرانزویک
این استان برای دانشجویان بین المللی این امکان را فراهم می کند که با حداقل اقامت سه ماه در این استان بتوانند از بیمه دانشجویی درکانادا بهره مند شوند . البته دانشجویان بین المللی باید گواهی ثبت نام در یکی از موسسات آموزش عالی این استان ، مجوز تحصیل معتبر و تاریخ ورود خود به استان نیوبرانزویک را ارائه دهند .
بیمه دانشجویی درکانادا: استان نیوفاندلند و لابرادور
استان نیوفاندلند و لابرادور نیز برای دانشجویان بین المللی محصل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی خود در صورت دارا بودن مجوز تحصیل حداقل ۱۲ ماه بیمه دانشجویی اختصاص می دهد .
بیمه دانشجویی درکانادا:قلمرو های شمال غرب:
این منطقه نیز با وجود مجوز تحصیل یک ساله به دانشجویان بین المللی بیمه ارائه خواهد کرد .
بیمه دانشجویی درکانادا: استان نوا اسکوشیا
این استان به دانشجویان محصل در دانشگاه و موسسات آموزشی خود در صورت دارا بودن مجوز تحصیل ۱۲ ماهه بیمه دانشجویی ارائه می دهد. دانشجو می تواند برای پوشش بیمه خود در اولین روز سیزدهم ماه بعد از تاریخ ورود خود به این استان اقدام نماید .
این دانشجو نباید برای بیش از ۳۱ روز متوالی خارج از استان باشد . دانشجویی که در ماه جولای وارد این استان می شود نمی تواند تا آگوست سال بعد درخواست بیمه دهد . برای پوشش مداوم بیمه دانشجویی درکانادا، یک کپی از مجوز تحصیل هر ساله باید به کارت سلامت این استان ارائه شود و هر ساله یک اعلامیه امضا گردد .
بیمه دانشجویی درکانادا: استان کبک
در این استان بیمه دانشجویی برای دانشجویان بین المللی ارائه نمی شود، مگر اینکه دانشجو از کشورهایی نظیر بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، فنلاند و غیره باشد . یا دارای کمک هزینه بیمه دانشجویی در استان کبک باشند البته بورسیه تحصیلی در کانادا نیز قابل قبول برای پوشش بخشی از بیمه دانشجویی درکانادا می باشد .
بیمه دانشجویی درکانادا: استان ساسکچوان
این استان به دانشجویان بین المللی در دانشگاه های خود بیمه دانشجویی اعطا می کند البته به این شرط که دانشجو گواهی ثبت نام تمام وقت در یکی از موسسات آموزش عالی این کشور را ارائه دهد .
آن چنانکه در این مطلب گفته شد به طور کلی سیستم درمانی کانادا رایگان است و خدمات پزشکی در کانادا شامل ویزیت و انواع آزمایشها با در اختیار داشتن کارت سلامت قابل انجام هستند. در واقع در این سیستم، شهروندان کانادایی بدون پرداخت هزینه از خدمات پزشکی و بیمارستانی بهرهمند میشوند و تمام هزینههای پرداختی برای بیمههای خصوصی ،داروها و پرداخت مستقیم از جیب مردم تنها ۳۰ درصد از کل هزینههای سالانه نظام سلامت کانادا را تشکیل میدهد. در عین حال شهروندان کانادایی از این شانس برخوردارند که برای دریافت خدمات تکمیلی درمان از خدمات شرکتهای خصوصی بیمه با پرداخت هزینه بیمه منتفع شوند.
همچنین دانشجویان در اکثر نقاط کانادا میتوانند از شرایط بیمه دانشجویی در کانادا بهرهمند شوند. بدین ترتیب نگرانی چندانی بابت تحمیل هزینههای سنگین درمان برای دانشجویان وجود ندارد.
سلام هزینه درمان در کانادا به نسبت استرالیا بع چه صورته؟
سلام، در استرالیا، هزینه درمان معمولاً کمتر از کانادا است. با این حال، این هزینهها نیز میتواند بسته به عوامل مختلفی، مانند نوع بیمه درمانی، نوع درمان و سطح زندگی، متفاوت باشد.
من یه سوال مهم و اساسی داشتم لطفا جواب بدین. الان کسی که بیماری ام اس داره و چند ساله در ایران هم تحت درمانه دارو مصرف میکنه میره پیش پزشک متخصصش و همه چیز واضحه و… بلاخره هم داروها همم پزشک تخصصی هس هزینشم زیاده. الان بخواد کانادا بیاد اوضاعش چطوری میشه؟ اینکه قبلا بیماریش مشخصه و تحت درمانه. الان هزینه های داروهاش تو کانادا و شرایط درمانیش مثلا پزشک متخصص مغز و اعصاب نورولوژیست و همچنین هزینه های بیمه درمانی تکمیلی و کامل در کل چقدر میشه؟ و میدونم که کیفیت داروها در کانادا بالاست. و همه مینالن از سیستم درمانی کانادا و میگن خیلی بده. ایا ارزش داره بیاد کانادا؟
سلام وقت بخیر، در پاسخ به سوال شما، باید گفت که هزینههای درمان بیماری ام اس در کانادا میتواند بسته به عوامل مختلفی، مانند نوع داروها، شدت بیماری و شهر محل زندگی شما، متفاوت باشد. در حال حاضر، داروهای بیماری ام اس در کانادا تحت پوشش بیمه درمانی عمومی قرار ندارند. بنابراین، هزینه خرید داروها به طور کامل بر عهده بیمار است. هزینه هر دوره مصرف داروهای ام اس در کانادا، بسته به نوع دارو، میتواند از چند صد دلار تا چند هزار دلار متغیر باشد. همچنین، هزینههای مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب در کانادا نیز تحت پوشش بیمه درمانی عمومی قرار ندارد. بنابراین، هزینه هر جلسه معاینه با پزشک متخصص مغز و اعصاب، حدود 200 تا 300 دلار است. در مجموع، میتوان گفت که هزینههای درمان بیماری ام اس در کانادا میتواند بسیار زیاد باشد. با این حال، باید توجه داشت که کیفیت داروها و خدمات درمانی در کانادا بسیار بالا است.
سلام در سیستم درمانی کانادا چند مدل بیمه ثبت شده؟
سلام، بیمه خصوصی- بیمه عمومی- بیمه مسافرتی- بیمه دانشجویی در سیستم بیمه ای کانادا ثبت شده است