پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
اگر قصد اپلای برای دانشگاههای خارج را دارید ممکن است با عبارت کاورلتر (Cover Letter) بهعنوان یکی از مدارک لازم برای دریافت پذیرش برخورد کرده باشید.
خب اگر تا به الان نمیدانستید که کاورلتر چیست و چطور باید نوشته بشود در ادامه ما را همراهی کنید. در این مقاله قصد داریم درباره کاورلتر، نحوه نگارش و تفاوت آن با رزومه صحبت کنیم.
با ما همراه باشید.
کاورلتر یکی از مهمترین مدارکی است که به همراه رزومه تحصیلی برای استاد و دانشگاه مقصد ارسال میشود. ار اهمیت کارولتر همینقدر کافی است که بگوییم یک کاورلتر میتواند کمک کند که فرد به مصاحبه دعوت بشود و یا از بین سایر داوطلبین حذف بشوید. پس سعی کنید برای نگارش یک کاورلتر وقت کافی بگذارید.
پروسه پذیرش در دانشگاههای مختلف، متفاوت است. اما با تمام این اوصاف، ارائه یک Cover Letter مناسب و اصولی میتواند تأثیر زیادی در موفقیت پذیرش تحصیلی داشته باشد.
هدف عمده از نوشتن کاورلتر، ارائه اطلاعات مختصر از خود و توضیح محتویات سند ارسالی، اهداف و انگیزه خودتان است.
کاورلتر انواع مختلفی دارد که در قسمت بعد به معرفی آنها میپردازیم.
Cover Letter، فرصتی است تا هرگونه شرایط خاص و غیرعادی در رزومه، کارنامه تحصیلی و مقاطع تحصیلیتان را شرح داده و شفاف سازی کنید. شرایط خاص ممکن است موارد زیر باشند:
فاصله یا گپ تحصیلی
وجود ضعف در کارنامه تحصیلی ( پایین بودن نمرات، مردودی در دروس یا افت تحصیلی در مقاطع زمانی مختلف)
این نوع نامه، انگیزه متقاضی را برای تحصیل نشان میدهد. به بیان ساده باید بگویم که کاورلتر برای پذیرش تحصیلی فرصتی است برای معرفی خود، فعالیتهای خود و تقاضایتان برای تحصیل.
با خواندن این نامه، مخاطب دیدکلی نسبت به رزومه تحصیلی شما و چرایی انتخاب شما پیدا خواهد کرد. کاورلتر باید به مخاطب انگیزه بدهد تا یک مصاحبه حضوری با شما داشته باشد.
برای معرفی فعالیت خود به سردبیر یک نشریه یا مدیر یک همایش باید حتماً کاورلتر داشته باشید. این نامه در حقیقت زمینه پژوهشی شما و اهمیت آن را برای مخاطب آشکار میکند.
بهعنوانمثال سردبیر مجله میتواند با خواندن Cover Letter متقاضی، اطلاعات کافی از کل کار بهدست بیاورد و قضاوت درستی انجام بدهد.
نکاتی که باید در نگارش کاورلتر فعالیتهایی پژوهشی در نظر بگیرید
یکی از مهمترین دغدغههای نیروهای کار خارجی، اشتغال به کار و پیدا کردن کار مناسب است. کاریابی نیز درست مثل فرآیند اپلای دانشجویان، نیاز به ارائه مدارک اولیه دارد. یکی از این مدارک Cover Letter است. بیشک کاورلتر، یکی از مهمترین مدارک لازم برای درخواست شغل است.
چند نکته مهم که باید در نگارش کارولتر شغلی در نظر گرفت:
برای نوشتن Cover Letter باید به دو سؤال مهم پاسخ بدهید. برای این منظور باید توضیحات مربوط به موقعیتی که قصد اپلای دارید را با دقت مطالعه کنید و همه چیز را راجع به آن موقعیت بدانید.
دوم اینکه باید بدانید برای آن موقعیت به چه مهارتهایی نیاز دارید. در این صورت میتوانید به این دو سؤال مهم کاورلتر پاسخ بدهید.
۱ انگیزه شما برای اپلای در این موقعیت چیست؟
۲ چرا فکر میکنید که میتوانید کاندیدای مناسبی برای این پوزیشن باشید.
با توجه به اهمیت یک کاورلتر در امر پذیرش، توصیه میکنیم در نگارش آن دقت کنید و نکاتی را که در این قسمت معرفی میکنیم، رعایت کنید.
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
یک Cover Letter خوب و استاندارد میتواند در همان نگاه اول نظر کارشناسان و کمیته پذیرش یک دانشگاه را به خودش جلب کند. پس خاطرتان باشد که با نوشتن یک کاورلتر اصولی میتوانید شانس اخذ پذیرشتان را بالا ببرید.
اما یک کاورلتر خوب و مناسب از چه قسمتهایی تشکیل شده و چه ساختاری دارد .
در این قسمت، متقاضی مشخصات فردی، وضعیت فعلی تحصیلی و کاری، زمینهها و تخصصهای تحقیقاتی خود را بهاختصار و مفید توضیح میدهد. توصیه میشود در قسمت معرفی، شایستگیهای دریافت فرصت تحصیلی نشان داده شود.
مهمترین سؤالاتی که باید در این قسمت پاسخ داده شود عبارتاند از:
موقعیت شغلی شما در حال حاضر چیست؟ تخصصها و زمینههای تحقیقاتی و نقش اصلی شما در این حوزه چیست؟
چطور میتوانید اثبات کنید که شما مناسبترین فردی برای این موقعیت هستید.
اگر ممکن بود در خصوص نحوه آشناییتان با دانشگاه توضیح بدهید. این آشنایی ممکن است از طریق مطالعه درباره دانشگاه در سایتها، اخبار، گزارش رسانهها، مجلات و یا دریافت معرفینامه یا توصیهنامه از سوی استاد صورت گرفته باشد.
اگر در زمان اپلای از پایاننامه خود دفاع نکردید، توصیه میکنیم یک تاریخ تقریبی برای دفاع از پایاننامهتان مشخص کنید. در این مورد سعی کنید صادق باشید چراکه اختلاف در تاریخ ذکرشده از طرف شما با تاریخ ذکرشده توسط استاد در توصیهنامه تحصیلی، میتواند منجر به ریجکت شدن درخواست پذیرش تحصیلی شما بشود.
این بخش، یکی از مهمترین قسمتهای کاورلتر است. اگر متقاضی قبل از دفاع از پایاننامه اقدام به نوشتن کاورلتر کند، طبیعتاً کار دشوارتر میشود چراکه ممکن است در جزئیات پایاننامه و یا حتی تاریخ دفاع از آن، شرایط مبهم ایجاد بشود.
در پاراگراف مربوط به پایاننامه میبایست موضوع پایاننامه، بخشبندی، تحقیقات مرتبط، مقالات، کتب و همایشهایی که در این زمینه انجام شده ذکر شوند.
پیشنهاد میشود بخشهایی از پایاننامه را که با موقعیت ارائهشده در زمینه اپلای شما همخوانی دارندرا برجستهتر کنید تا نظر کمیته پذیرش را جلب کنید.
باوجود اینکه این بخش باید بهصورت رسمی نوشته بشود ولی در نظر داشته باشید که تمامی کارشناسان و تیم کمیته پذیرش در حوزه تخصصی شما فعالیت نمیکنند، پس بهتر است مطالب را بهسادگی و کاملاً شفاف بیان کنید.
در این بخش، توصیه میشود تمامی سوابق تدریس، حوزههای تدریس و همچنین نحوه و فلسفه تدریس را در یک یا دو پاراگراف بهصورت کامل و جامع توضیح بدهید.
ارائه اطلاعات درزمینه سوابق تدریس کمک شایانی به دریافت بورسیه تحصیلی و کمکهزینههای تحصیلی میکند. بنابراین اگر در برخی موارد توانایی خاصی در تدریس بعضی از دروس دارید، حتماً ذکر کنید.
ممکن است تصور کنید که نوشتن سابقه کاری شاید خیلی با Cover Letter همخوانی نداشته باشد. البته تا حدودی درست فکر میکنید چونکه سوابق کاری را باید در رزومه تحصیلی بهطور مفصل و جامع نوشت. اما اگر در کاورلتر هم اشاره کنید، باعث میشود که هیئتداوران بتوانند در مورد شخصت شما و نحوه همکاری شما در کارهای گروهی، قضاوت کنند.
پس سعی کنید ابعاد برجسته شخصیت خود را در انجام کارهای گروهی نشان بدهید. اگر سابقه کاری شما در زمینههای خاص از الزامات پذیرش باشد، اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.
این قسمت، بخش پایانی کاورلتر است. سعی کنید با یک جمعبندی کوتاه از کل موضوع، نامه را تمام کنید. اگر وبسایت شخصی دارید، برای دسترسی به پروفایل آنلاین، حتماً در این بخش معرفی کنید.
متن Cover Letter را بدون هر گونه تملق اضافی تمام کنید.
خیلیها سوال میکنند که آیا محتوای کاورلتر با رزومه متفاوت است یا خیر. آیا میتوانیم مطالبی را که در رزومه نوشته ایم را در Cover Letter هم بنویسیم یا خیر؟ در این قسمت از مقاله، میخواهیم با یک مثال ساده تفاوت بین کاورلتر و رزومه را تعریف کنیم.
یک خط کوچک فرضی برای خودتان ترسیم کنید. یکطرف خط را گذشته و طرف دیگر را آینده نامگذاری کنید. رزومه در سمت گذشته و کاورلتر در سمت آینده قرار میگیرد.
رزومه در حقیقت به تمام امور و فعالیتهایی اشاره میکند که شما از گذشته تا به حال انجام دادهاید. کاورلتر به برنامهها و اهدافی اشاره میکند که قرار است شما از زمان حال تا آینده انجام بدهید.
پس باید گفت که محتوای رزومه با Cover Letter کاملاً متفاوت است. البته ناگفته نماند که معمولاً یک لینک و ارتباط کوچکی بین کاورلتر و رزومه تحصیلی وجود دارد. یعنی شما میتوانید هرز گاهی در کاورلتر یک گریز کوچکی بزنید و به برخی از کارهایی که انجام دادهاید و مهارتهایی که در گذشته کسب کردهاید، اشاره کنید.
سایر تفاوت های Cover Letter با رزومه تحصیلی:
برخی کاورلتر را با انگیزه نامه تحصیلی (SOP) یا استادی پلن اشتباه میگیرند. گفتنی است که کاورلتر با SOP یا حتی استادی پلن فرق میکند. ساختار کاورلتر به شکل نامهنگاری و خیلی مختصر و کوتاهتر است و اینکه حتماً باید مخاطب خاص داشته باشد.
پس بهصراحت میتوانیم بگوییم، از کاورلتر نمیتوانیم بهجای انگیزه نامه یا استادی پلن استفاده کنیم.
منطوراز کاورلتر چیست؟
کارولتر اطلاعات مختصری از متقاضی و توضیح محتویات سند ارسالی، اهداف و انگیزه متقاضی است.
طول یک Cover Letter تحصیلی چقدر باید باشد؟
یک صفحه
کاورلتر خوب باید شامل چه ساختاری باشد؟
معرفی، پایاننامه، سوابق تحصیلی، سوابق کاری، نتیجهگیری
فرق مهم Cover Letter با رزومه تحصیلی چیست؟
متن کاورلتر توضیحی و مشروحی است، درحالی که متن رزومه تحصیلی تیتروار است.
آیا همیشه باید کاورلتر به رزومه تحصیلی ضمیمه بشود؟
خیر. درکل، وقتی پکیجی را ارسال میکنید که حاوی اسناد و مدارک مختلف است، میتوانید کاورلتر را هم ضممیه کنید و درباره محتوای آن توضیح بدهید.
کارولتر بیشتر برای کدام مقاطع تحصیلی کاربرد دارد؟
بیشتر مقطع کارشناسی ارشد و دکترا
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.