پذیرش مشروط

هر سال دانشجوهای خارجی زیادی از کالجها و دانشگاههای دنیا پذیرش مشروط دریافت میکنند. اما سوال اینجاست که پذیرش مشروط چیست و شامل چه افرادی میشود؟ آیا تأثیری مثبتی در روند تحصیل دارد یا خیر؟
با توجه به این حقیقت که سوابق تحصیلی و معدل خوب یکی از شرایط دریافت پذیرش از دانشگاههای خارجی است اما در این بین فاکتورهای دیگر نظیر تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی و داشتن مهارت کافی در این زمینه نیز یکی از الزامات ادامه تحصیل در دانشگاههای خارجی است.
ما در پستهای قبل در مورد موضوعات مختلفی همچون کار دانشجویی در کانادا، ویزای کار پس از تحصیل در کانادا یا اقامت پس از تحصیل در کانادا مطالبی را ارائه کردیم. حالا تو این مقاله سعی داریم به یکی دیگر از موضوعات مرتبط با تحصیل؛ یعنی پذیرش مشروط؛ بپردازیم.
در ادامه مطلب با ما باشید تا چند نکته کلیدی در خصوص دریافت پذیرش مشروط از دانشگاههای خارجی را برایتان بازگو کنیم.
پذیرش مشروط یا کاندیشنال چیست ؟
پذیرش مشروط (conditional acceptance/admission) که گاها پذیرش کاندیشنال یا موقت نیز گفته میشود ، به موقعیتی اشاره میکند که یک متقاضی بر اساس شرایط خاص (به صورت مشروط)، پذیرش یک کالج یا دانشگاه را دریافت میکند.
در مورد دانشجوهای بینالمللی، این نوع پذیرش عموماً به افرادی صادر میشود که سطح زبان انگلیسی یا فرانسوی آنها پایینتر از سطح مدنظر دانشگاه است، اما سایر شرایط پذیرش را دارند.
بسیاری از دانشگاهها برای دانشجوهای خارجی که موفق نشدند حدنصاب نمره زبان موردنیاز را کسب کنند اما از استعداد و تواناییهای کافی برخوردار هستند، پذیرش کاندیشنال یا مشروط را درنظر میگیرند.
پذیرش مشروط و نحوه دریافت آن
پروسه درخواست پذیرش کاندیشنال نیز همانند پروسه درخواست ثبتنام، به کالج و دانشگاه مدنظر بستگی دارد. برای دریافت پذیرش مشروط باید چند مرحله طی شود که در این قسمت به معرفی آنها میپردازیم.
-
ارسال درخواست پذیرش کاندیشنال به کالج یا دانشگاه
قبل از هر نکتهای باید خاطرنشان کنیم که تمامی دانشگاهها و کالجهای خارجی، پذیرش مشروط را ارائه نمیکنند. پس توصیه میکنیم ابتدا تحقیق کنید و لیست دانشگاههایی را که پذیرش کاندیشنال دارند را تهیه و سپس درخواست خود را ارائه کنید.
دانشگاه یا کالجی که انتخاب و درخواست خود را ارسال کردید، ابتدا اپلیکیشن شما را بررسی میکند و درصورتیکه واجد شرایط باشید، نامه پذیرش مشروط را ارسال میکند.
-
دریافت نامه پذیرش مشروط
بعد از ارسال درخواست به دانشگاه یا کالج مدنظر، دانشگاه اسناد و مدارک متقاضی را ارزیابی کرده و در صورت موافقت، نامه پذیرش مشروط ارسال میشود.
-
گذراندن دوره فشرده تقویت زبان انگلیسی / فرانسوی در دوره پذیرش مشروط
پس از دریافت نامه پذیرش مشروط، متقاضی میتواند برای تقویت و بهبود مهارتهای زبانی خود در دورههای آموزشی زبان انگلیسی یا فرانسوی که در دانشگاه یا موسسات مرتبط با دانشگاه برگزار میشوند، شرکت کند.
این دوره بهترین فرصت است تا دانشجو خود را آماده ورود به دانشگاه و تحصیلات آکادمیک کند.
-
تبدیل پذیرش کاندیشنال به پذیرش قطعی
پس از اتمام دوره فشرده زبان انگلیسی و کسب نمره قبولی (B یا بالاتر)، دانشجو به دانشگاه مربوطه منتقل و ویزای تحصیلی او نیز به دانشگاه ارسال خواهد شد. در این مرحله پذیرش مشروط دانشجو با ارزیابی شرایط دیگر ازجمله تمکن مالی و غیره، به پذیرش کامل تبدیل میشود.
اگر دانشجو در دورههای آموزش و تقویت زبان نتواند نمره قبولی را کسب کند، بدون قید و شرط، پذیرش او رد خواهد شد و امکان تمدید ویزا را از دست خواهد داد.
پذیرش مشروط شامل چه افرادی میشود ؟
پذیرش مشروط عموما به متقاضیانی که شرایط و سوابق علمی و تحصیلی آنها برای اخذ پذیرش از یک دانشگاه کافی نباشد، پیشنهاد میشود.
بهعنوانمثال پایین بودن معدل، نداشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی یا آماده نبودن مدرک مقطع تحصیلی قبلی می توانند دلایل خوبی برای درخواست پذیرش مشروط باشند.
دانشجوهای خارجی که تمامی شرایط لازم برای اخذ پذیرش را دارند اما مهارتهای زبان انگلیسی یا فرانسوی آنها ضعیف است، میتوانند از فرصت پذیرش مشروط استفاده کنند.
در چنین حالتی، کالج یا دانشگاه موردنظر نامه پذیرش متقای را صادر میکند تا بتواند به کمک آن ویزا بگیرد و به کشور مقصد عزیمت کند.
در مواقعی که مدارک و شرایط برای تحصیل در رشته و دانشگاه موردنظر مهیا نباشد، مسلماً دریافت پذیرش مشروط میتواند یک موفقیت یا فرصت بزرگ محسوب بشود.
بسیاری از دانشگاهها پذیرش کاندیشنال را برای متقاضیانی در نظر گرفتهاند که سطح زبان انگلیسی آنها در حد قابل قبولی نیست.
پذیرش کاندیشنال فرصت خوبی است تا دانشجو ابتدا سطح زبان انگلیسی خود را بهبود ببخشد و سپس با انتقال از پذیرش مشروط به کامل در رشته و دانشگاه مشغول به تحصیل شود.
مدارک لازم برای اخذ پذیرش کاندیشنال
- تکمیل فرم درخواست پذیرش مشروط، پرداخت هزینه مربوطه (مبلغ بسته به هر دانشگاه می تواند متفاوت باشد)
بعد از اتمام این مرحله، باید مدارک زیر برای تکمیل پرونده ارسال شود.
- مدارک تحصیلی ازجمله دیپلم یا مدرک دانشگاهی مقطع قبل، ارائه معدل، ریزنمرات، کپی صفحه اول گذرنامه که شامل اطلاعات شخصی و عکس است، فرم تمکین مالی، اسناد مالی مرتبط (صورتحساب بانکی)
نکته
- اگر بهعنوان دانشجوی سال اول، متقاضی پذیرش مشروط هستید، میبایست مدارک تحصیلی را مطابق با پذیرش دانشجویان بینالمللی سال اول تکمیل و ارائه کنید.
- اگر بهعنوان دانشجوی انتقالی درخواست پذیرش میدهید، باید مدارک خود را طبق پذیرش انتقالی بینالمللی ارسال کنید.
- مدارک بسته به هر دانشگاه یا کالج، میتواند متفاوت باشد.
طول دوره پذیرش کاندیشنال
در پذیرش مشروط متقاضی باید الزاماً قبل از ورود به دانشگاه دورههای آمادهسازی زبان را در کالج یا آکادمیهای وابسته و غیر وابسته به دانشگاه طی کند. این دورهها بسته به توانایی متقاضی اغلب ۳ ماه تا ۲ سال طول میکشد.
پذیرش مشروط؛ خوب یا بد ؟
پذیرش کاندیشنال هم میتواند مثبت و هم منفی باشد. این بستگی به برداشت خود فرد دارد. از یک طرف ثابت میکند که متقاضی شرایط آکادمیک را دارا است، اما از طرف دیگر، میتواند بیانگر ضعف مهارتهای زبان انگلیسی یا فرانسوی او باشد.
این نوع پذیرش حداقل این فایده را دارد که دانشجو از پذیرفته شدنش در دانشگاه موردنظر مطمئن میشود و میتواند با خیال آسوده در مهلت تعیین شده، مدارک را تکمیل و به دانشگاه ارسال کند.
پذیرش مشروط در کانادا
باوجود اینکه شرط دریافت پذیرش از بیشتر دانشگاه های کانادا، کسب نمره آیلتس آکادمیک ۶٫۵ یا معادل آن در آزمونهای تافل iBT یا PTE آکادمیک و نمره آیلتس آکادمیک ۶ یا ۶٫۵ برای اکثر کالجها است. اما گفتنی است که بدون مدرک زبان یا با نمره زبان پایینتر از حدنصاب نیز، امکان تحصیل در این کشور وجود دارد.
در چنین شرایطی دانشجو بهصورت مشروط پذیرفته میشود. برخی از کالجها یا دانشگاهها دوره مشروط را در همان مرکز ارائه میکنند. برخی دیگر با مؤسسات آموزش زبان قرارداد همکاری دارند و این دوره را در موسسات برگزار میکنند.
دانشجو با ثبتنام در دورههای فشرده تقویت زبان و پاس کردن این دورهها، میتواند با ارائه کارنامه قبولی آزمون به دانشگاه، پذیرش مشروط را به پذیرش قطعی تبدیل کند و وارد دوره آکادمیک دانشگاه بشود.
دانشگاهها یا کالجهایی که پذیرش مشروط را ارائه میکنند، در پایان دوره و تکمیل دوره پیشنیاز زبان، برای ورود به دوره آکادمیک از دانشجو مدرک آیلتس یا تافل درخواست نمیکنند.
نکته
- تقریبا بیشتر دانشگاههای کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد پذیرش مشروط ندارند. اخیرا خبردار شدیم که برخی از دانشگاههای دولتی و خصوصی اقدام به صدور پذیرشهای کاندیشنال نمودهاند. این میتواند خبر خوبی برای متقاضیان تحصیل در کانادا باشد.
- در اخذ پذیرش مقاطع کارشناسی ارشد تزمحور و دکترا، ارائه مدرک زبان الزامی است. بدون داشتن مدرک زبان موردنظر دانشگاه، امکان دریافت پذیرش در این مقاطع امکانپذیر نیست.
قانون جدید اخذ ویزای تحصیلی کانادا با داشتن پذیرش مشروط
اداره مهاجرت کانادا در تاریخ ۱۳ جولای ۲۰۱۶، پروسه پرونده دانشجویان خارجی را که دارای پذیرش مشروط هستند تغییر داد.
بهموجب قانون جدید، آفیسرهای اداره مهاجرت موظف هستند ویزای تحصیلی را فقط برای مدت تحصیل دروس پیشنیاز (عموماً زبان انگلیسی یا فرانسوی) صادر کنند.
بعد از اتمام دوره پیشنیاز و کسب نمره قبولی، از دانشجوها خواسته میشود تا برای ویزای تحصیلی اقدام کند.
در پروسه قبل، اداره مهاجرت کانادا برای کل دوره تحصیل فقط یک ویزای تحصیلی صادر میکرد.
پذیرش مشروط و سوالات رایج پیرامون آن
بهترین زمان برای درخواست پذیرش کاندیشنال چه موقع است؟
دریافت پذیرش مشروط معمولاً ۳ تا ۶ ماه طول میکشد. بنابراین به دانشجویان توصیه میشود حداقل ۳ ماه قبل از شروع سال تحصیلی اقدام به دریافت پذیرش کنند تا فرصت کافی برای اخذ ویزای دانشجویی داشته باشند.
برای اخذ پذیرش کاندیشنال به چه مدارکی نیاز است؟
تکمیل فرم درخواست پذیرش مشروط، پرداخت هزینه مربوطه (مبلغ بسته به هر دانشگاه می تواند متفاوت باشد)
بعد از اتمام این مرحله، باید برای تکمیل درخواست، مدارک تحصیلی ازجمله دیپلم یا مدرک دانشگاهی مقطع قبل، معدل، ریزنمرات، کپی صفحه اول گذرنامه که شامل اطلاعات شخصی و عکس است، فرم تمکین مالی، اسناد مالی مرتبط (صورتحساب بانکی) را اراسل کرد.
دوره پذیرش مشروط چقدر طول میکشد؟
این دورهها بسته به توانایی متقاضی دارد و اغلب ۳ ماه تا ۲ سال طول میکشد.
افرادی که پذیرش آنها مشروط به گذراندن دوره زبان است، چقدر شانس دریافت ویزای دانشجویی دارند؟
سفارت کانادا برای صدور ویزا، نسبت به پذیرش مشروط خیلی سختگیرانه عمل میکند. اگر پذیرش، مشروط به دوره زبانی باشد و متقاضی پس از تکمیل دوره و کسب نمره قبولی، بدون گذراندن آزمون وارد دوره اصلی بشود، شانس دریافت ویزای تحصیلی خوب خواهد بود. البته باید گفت که در این حالت هم کسب نمره زبان خوب، مثال ۶ از ۶٫۵ الزامی است.
چطور میتونیم برگه پذیرش مشروط یک دانشگاه را دریافت کنیم؟
لیست دانشگاههایی که پذیرش مشروط دارند را تهیه کنید. فهرست رشته هایی که پذیرش مشروط دارند را آماده کنید. به دانشگاه انتخابی، درخواست خود را ارسال کنید. منتظر جواب دانشگاه یا کالج باشید.
آیا دانشگاههای کانادا پذیرش کاندیشنال دارند؟
بله، تقریبا اکثر دانشگاهها پذیرش مشروط دارند. پذیرش کاندیشنال براساس چارچوب زمانی که برای اپلای تعیین شده، ارائه می شود.
آیا دانشگاهها و کالجهای کانادا برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا هم پذیرش مشروط دارند؟
تقریبا بیشتر دانشگاههای کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد پذیرش مشروط ندارند. گفتنی است که دریافت پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد تزمحور و دکترا مستلزم ارائه مدرک زبان است. بدون داشتن مدرک زبان موردنظر دانشگاه، امکان دریافت پذیرش در این مقاطع امکانپذیر نیست.
آیا با پذیرش مشروط میتوان درخواست ویزا کرد؟
اگر در پذیرش کاندیشنال همراه با الزماتی باشد که پس از ورود به کشور باید تکمیل بشود، تاثیر منفی در روند معمولی پروسه ویزای دانشجویی نخواهد داشت.
اگر دانشجو در دورههای آموزش و تقویت زبان نتواند نمره قبولی را کسب کند، تکلیف او چه میشود؟
در چنین شرایطی بدون قید و شرط، پذیرش او رد خواهد شد و امکان تمدید ویزا را از دست خواهد داد.
اگر قصد ادامه تحصیل در کانادا را دارید، اما هنوز نمیدونید از کجا باید شروع کنید. پیشنهاد میکنم یکبار هم که شده از ابزار جستجوی هوشمند رشته و دانشگاه های کانادا در وبسایت اسمارت اپلای استفاده کنید.
وقت را هدر ندهید و از همین حالا جستجوی ۶۰ ثانیهای را شروع کنید.
جستجوی 60 ثانیهای !
جستجوی رشته و دانشگاه در کانادا + اپلای رایگان