پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
کار دانشجویی در کانادا یکی از موضوعاتی است که وقتی جرقهاش به ذهن متقاضیان تحصیل در خارج از کشور میافتد، هزار و یک پرسش دیگر را با خودش به همراه میآورد. مثلا چطو میتوانیم در کانادا کار پیدا کنیم؟ شرایط کار دانشجویی در کانادا چیست؟ ساعت کار دانشجویی در کانادا چقدر است؟ آیا حقوقش کفاف هزینههای زندگی دانشجویی را میکند یا خیر؟ و غیر….
اصولا تأمین هزینههای زندگی دانشجویی در یک کشور خارجی مثل کانادا، یکی از دغدغههای بزرگ متقاضیان تحصیل است. فکر کار دانشجویی زمانی به ذهن یک دانشجو خطور میکند که وقتی بعد از ورود به کشور مقصد و اسکان در محل اقامتش، برای اولین بار تصمیم میگیرد برای خرید به بیرون برود. وقتی با قیمتهای دلاری مواجه میشود و آنها را به ریال ضربدر میکند، تازه میفهمد که اوضاع از چه قرار است و باید به دنبال کار دانشجویی باشد تا بتواند در طول تحصیل، تا حدودی هزینههای زندگیاش را کاور کند.
در این مقاله قصد دارم مشخصاً درباره موضوع کار دانشجویی در کانادا و شرایط و ضوابط آن صحبت کنم. اگر شما هم علاقهمند به تحصیل در کانادا هستید و از طرفی نگرانی تأمین هزینههای زندگی دانشجویی را دارید، پیشنهاد میکنم تا انتهای مطلب با من همراه باشید.
کار در حین تحصیل، تجربهای ارزشمند برای دانشجویان است و به آنها کمک میکند تا راحتتر به زندگی در کانادا عادت کنند و روابط ارزشمندی را با دیگران پایهریزی کنند.
اما سوالی که اغلب برای دانشجوها مطرح میشود این است که چطور میشود در کانادا، در یک کشور غریب، کار دانشجویی پیدا کرد؟ بسیاری از دانشجویان نگران پیدا کردن کار در کانادا هستند. در ادامه میخواهم به چند راهکار که در پیدا کردن کار دانشجویی در کانادا موثر هستند اشاره کنم.
اگر واقعاً قصد دارید در حین تحصیل کار کنید نباید دستدست کنید. یک برنامهریزی خوب بکنید و بهمحض ورود به کانادا به دنبال کار باشید.
دوست دارم قبل از هر چیزی به یک واقعیت اشاره کنم. در کانادا نیز مثل ایران، بحث آشنایی و اینکه کسی بخواهد شما را برای کار معرفی کند، مطرح و تاثیرگذار است.
به همین خاطر که معمولاً تأکید میشود وقتی به کانادا میایید، سعی کنید فرصت ارتباطات و نت ورک خودتان را گسترده کنید، با آدمهای بیشتر آشنا شوید و دوستان زیادی پیدا کنید. قطعاً این روش به پیدا کردن کار کمک زیادی میکند.
رزومه خودتان را آماده کنید و گوشبهزنگ باشید. وب سایتهای کاریابی را مدام چک کنید تا بتوانید شغل موردعلاقه و متناسب با مهارتهای خود را بیابید.
از معتبرترین سایتهای کاریابی میتوانیم به: Workopolis ، Eluta ،LinkedIn ،Monster ،Career، Builder ،SimplyHired و Jooble اشاره کنیم.
در این سایتها هزاران شغل دانشجویی وجود دارد. شما میتوانید رزومه خود را ارسال و اپلای کنید.
شبکههای اجتماعی میتوانند راهی مناسب برای پیدا کردن کار باشند. در دنیای اینترنتی و آنلاین امروز، قرار دادن یک رزومه در شبکههای اجتماعی میتواند شما را سریعتر به اهدافتان برساند. امروز خیلیها از طریق شبکههای اجتماعی نظیر لینکدین، توییتر، فیسبوک، یوتیوب و اینستاگرام کار پیدا میکنند.
پروفایلتان را متناسب با شغلی که در جستجوی آن هستید و یا متناسب با حرفهای که در ذهنتان تصور دارید، بسازید. سعی کنید در شبکههای مجازی حضور فعالی داشته باشید.
بهعنوانمثال، با عضویت در گروههای تلگرامی یا گروههای فیس بوک ایرانیهای شهر محل سکونت میتوانید مرتب پست بگذارید و اعلام کنید که به دنبال کار دانشجویی (خاص یا حتی داوطلبانه) هستید.
کارهای داوطلبانه اصولاً راه ورود به بازار کار را برای دانشجوها هموار میکنند. کارهای داوطلبانه در کانادا بسیار محترم و رایج هستند. داوطلبانه کار کردن فواید زیادی را دارد. شاید در این نوع کارها، در ابتدا حتی حقوق خوبی هم پرداخت نشود اما خوبیاش این است که فرد میتواند تجریه کار کسب کند و از آن بهعنوان سابقه کار در کانادا استفاده کند.
البته ناگفته نماند که، برخی مواقع پیش آمده که دانشجو به دلیل رضایت کارفرما در همان کار داوطلبانه استخدام و مشغول به کار هم شده است. پس بهتر است به موضوع کار داوطلبانه با دید مثبت و باز نگاه کرد.
در اینجا بد نیست ابتدا توضیح کوتاهی درمورد دوره کو آپ یا کارآموزی بدهم. در دورههای کارآموزی یا کواپ درواقع مجموعه کاملی از آموزشهای لازم برای پیداکردن شغل داده میشود. مثل نوشتن صحیح رزومه، یا اینکه چطور در مصاحبه حاضر بشویم، چه چیزهایی را در مصاحبه بگوییم یا نگوییم و..
بعد از اتمام دوره، کالج یکسری موقعیتهای کاری را برای کارآموزی در وبسایتش، پست میکند. هر دانشجو بر اساس علاقهاش یا سوابقی اگر داشته باشد، آن شغل را انتخاب و بعد اپلای میکند. اگر با درخواستش موافقت شد، شروع به کار میکند.
دورههای کوآپ قاعدتاً unpaid یعنی بدون حقوق و دستمزد هستند. مگر اینکه خود شرکت یا کارفرما بخواهد مبلغ جزئی و ناچیزی را برای کارآموز در نظر بگیرد. درواقع، دورههای کوآپ بیشتر برای کسب تجربه کار در کانادا است و میتواند به امتیاز مثبت در سوابق کاری دانشجو تبدیل بشود.
به خاطر داشته باشید که بسیاری از مشاغل هستند که نیاز به تجربه کاری دارند. بنابراین اگر شرکتی وجود داشت که نیاز به کارآموز یا نیروی کار داوطلبانه داشت، حتما ار این فرصت استفاده کنید.
و کلام آخر اینکه مثبت و مصمم باشید. با اعتمادبهنفس گام بردارید. انرژیهای منفی را از خودتان دور کنید و هرگز تسلیم نشوید
در کشور کانادا، امکان کار در حین تحصیل طبق ضوابط و شرایط خاص امکانپذیر است. دانشجویان بینالمللی که دارای ویزای تحصیلی، مجوز کار ضمن تحصیل، سین نامبر یا به عبارتی شماره بیمه اجتماعی هستند و بهصورت تماموقت در یکی از مؤسسات معتبر آموزشی کانادا (Designated Learning Institutions) ثبتنام کردهاند میتوانند بدون ویزای کار در خارج از پردیس دانشگاهها و در صورت تمایل در داخل محوطه دانشگاهها مشغول بهکار بشوند.
خب شاید از خودتان بپرسید، پس تکلیف دانشجوهای پاره وقت یا حتی دانشجویان مشروط چیست؟ دانشجوهای پارهوقت در صورت داشتن مجوز کار یا همان ورک پرمیت، میتوانند مشغول به کار بشوند. به خاطر داشته باشید که دانشجویان مشروط هم که مجبورند اول دوره زبان را طی کنند و بعد وارد کالج یا دانشگاه شوند، مجاز نیستند در طول سال اول کار کنند.
حالا بریم سراغ ادامه مبحث. سین نامبر چیست و برای دریافت آن چگونه باید اقدام کرد.
سین نامبر (SIN Number) یا شماره بیمه اجتماعی یک کد ۹ رقمی منحصربهفرد است که به تمام افرادی که تبعیت دائم یا اقامت دائم کانادا را دارند و همچنین به افرادی که اقامت موقت دارند یعنی با مجوز تحصیل یا کار وارد این کشور شدهاند (بهغیراز توریستها)، صادر میشود.
این شماره درواقع معادل کد ملی است و برای شناسایی افرادی که در کانادا کار میکنند و افرادی که نیاز به استفاده از مزایا و خدمات دولتی کانادا را دارند، بکار برده میشود.
سین نامبر اولین چیزی است که هر فردی قبل از اقدام به کار در کانادا به آن احتیاج خواهد داشت. بدون داشتن سین نامبر، امکان استخدام شدن در این کشور وجود ندارد. همه کارفرمایان کانادا برای استخدام نیروهای کاری خود، از آنها سین نامبر میخواهند. دریافت این کارت در کانادا هیچ هزینهای ندارد.
داشتن این شماره برای دریافت خدمات درمانی، دولتی، امور مالیاتی، راهاندازی کسب و کار یا سرمایهگذاری، کسب هرگونه درآمد و بهرهمندی از طرحهای تسهیلی کانادا مثل وام خرید کانادا ضروری محسوب میشود.
برای دریافت SIN Number نامبر کافی است به یکی از مراکز خدمات دولتی کانادا (Service Canada) مراجعه کرده، مدارک شناسایی نظیر پاسپورت را ارائه داده و موقعیت تازه مهاجر بودن خود را اعلام کنید. به خاطر داشته باشید که اگر این کارت در اختیار دیگران قرار بگیرد میتواند موجب افشای اطلاعات هویتی و یا دزدی هویتی بشود. پس در نگهداری آن کوشا باشید.
بهطورکلی میتوانیم کار دانشجویي در کانادا را به دو دسته:
تقسیم کنیم. حالا هر یک از این کارها به چه صورت هستند و چه شرایط و ضوابطی را دارند، بحثی است که در ادامه به آن میپردازم.
کارهای داخل پردیس دانشگاه همانطور که از اسمشان پیداست در داخل پردیس یا دانشگاه انجام میشوند. در این این نوع کارها، کارفرما خود دانشگاه است و دانشجو میتواند در بخشهای مختلف دانشگاه ازجمله کتابخانه، انتشارات، مراکز ورزشی، دفاتر ثبتنام، مراکز بهداشتی و درمانی، خوابگاهها و…… مشغول به کار بشود.
اگر فردی توانایی راهاندازی کسبوکار شخصی مثل کافیشاپ یا رستوران را داشته باشد، میتواند از این فرصت استفاده کند و بهصورت پیمانکار داخل محوطه دانشگاه فعالیت کند. اما چه کسانی واجد شرایط کار دانشجویی داخل دانشگاه هستند.
دانشجوهایی که تماموقت در یکی از دانشگاههای معتبر ثبتنام کردهاند، موفق به دریافت سین نامبر شدهاند، مجوز تحصیلی و مجوز کار ضمن تحصیل دارند میتواند در داخل دانشگاه مشغول به کار شوند.
در کارهای داخل پردیس، دانشجو محدودیت زمانی ندارد. یعنی میتواند بیشتر از ۲۰ ساعت در هفته کار کند و مشکلی ایجاد نمیشود.
کارهای خارج از پردیس نیز در محیط خارج از دانشگاه یا کالج انجام میشوند. دانشجوهای بینالمللی مجاز هستند خارج از محوطه دانشگاه هم کار کنند. آنها میتوانند ۶ ماه بعد از تحصیل برای کار خارج از دانشگاه درخواست بدهند. اما برای این نوع کار هم دانشجویان باید شرایط مشابه کار داخل پردیس را داشته باشند یعنی:
ثبتنام تماموقت در یکی از دانشگاههای معتبر، تحصیل در یک رشته دانشگاهی که طول دوره آن حداقل ۶ ماه باشد و در انتها مدرک، دیپلم یا گواهی اعطا شود، دریافت سین نامبر، ویزای تحصیل، ویزای کار ضمن تحصیل
در کارهای خارج از پردیس، دانشجو ها میتوانند در پوزیشن های مختلف مثل کشیر، ویتر یا فروشندگی در رستورانها، مالها، فروشگاهها و کار کند و یا در صورت داشتن لایسنس در حوزه های مختلف مثل جوشکاری، برقکاری یا حتی شیرینیپزی مشغول به کار بشود و کسب درآمد کند.
جالب بدانید که از بین مشاغلی که گفتم، کار در رستوران طرفدار زیادی دارد. خیلی از دانشجوها هستند که به دلیل بحث گرفتن تیپ و بالا رفتن درآمد، ترجیح میدهند در رستورانها کار کنند.
بهطور کل، در کارهای خارج از پردیس، محدودیت زمانی وجود دارد و دانشجو نمیتواند بیشتر از ۲۰ ساعت در هفته کار کند.
لازم به ذکر است که دانشجویان انتقالی یا میهمان، متقاضیان دورههای زبان انگلیسی و فرانسوی بهعنوان زبان دوم (ESL , EFL) و یا شرکتکنندههای دورههای عمومی/آمادگی/ کارگاههای آموزشی بدون داشتن مدرک ثبتنام، واجد شرایط کار دانشجویی در خارج از دانشگاه نیستند.
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
خب رسیدیم به قسمت مهم، یعنی ساعات کار دانشجویي در کانادا. سؤالی که خیلی از افزاد میپرسند و دوست دارند بدانند دانشجوها چند ساعت در هفته میتوانند در کانادا کار کنند . دانشجوهای تماموقت مجازند در طول تحصیل بهصورت پارهوقت یا همان پارت تایم و حداکثر ۲۰ ساعت در هفته و در طول تعطیلات تابستانی و زمستانی بهصورت تماموقت یا فول تایم و حداکثر ۴۰ ساعت در هفته، کار کنند.
دانشجوها در مدتزمانی که کلاسها دایر است مجاز هسنند حداکثر ۲۰ ساعت در هفته کار کند تا لطمهای به درس و تحصیلشان وارد نشود. کار بیش از تایم مشخص شده، خلاف قانون کار دانشجویی است و موجب مشکل و دردسرخواهد شد.
البته همانطور که قبلا هم گفتم، در کارهای داخل پردیس دانشجو محدودیت زمانی ندارد. یعنی میتواند بیشتر از ۲۰ ساعت در هفته هم کار کند و مشکلی ایجاد نمیکند.
لازم به ذکر است که در برخی از جاها ممکن است از همان ابتدا به دانشجو ۲۰ ساعت در هفته کار ندهند. یعنی شروع کار ممکن است با ۱۰ ساعت در هفته، دو روز در هفته یا حتی یک شیفت در هفته شروع بشود.
پیدا کردن کار در کانادا کار سختی نیست. فرصتهای شغلی در این کشور فراوان است و هر فردی میتواند بر اساس مهارتهایی که دارد کار مناسب و موردعلاقهاش را پیدا کند. دولت کانادا این امکان را فراهم کرده تا دانشجوهای خارجی در طول تحصیل و تحت ساعات و شرایط خاص بتوانند کار بکنند و قسمتی از هزینههای خود را پوشش بدهند.
از رایجترین شغلهای پارهوقت دانشجویی در کانادا میتوان به: کتابداری، مترجم آموزشی، دستیار خدمات مشتریان، دستیار فروش، کار در کافه، کار در رستوران بهعنوان آشپز، مسئول دفتر، دستیار منابع انسانی در شرکتها و انبارداری اشاره کرد.
کارهای دانشجویی نیاز به تخصص خاصی ندارد و معمولا دانشجوها با ترینینگ یا آموزش ساده سریع یاد میگیرند و مشغول به کار میشوند.
همانطور که پیشتر هم گفتم، دانشجویان در طول تعطیلات میتوانند بهصورت تماموقت مشغول بهکار شده و درآمد بیشتری کسب کنند. کارگر نقاشی ساختمان، مدیریت برگزاری جشنوارههای مختلف، مسئول کنترل کمپهای دانشجویی، کار در مراکز توانبخشی، کنترل و اجرای فعالیتهای تفریحی یا کار در نانوایی از فرصتهای شغلی هستند که دانشجوها میتوانند در خلال تعطیلات و به صورت فول تایم در آنها مشغول به فعالیت شوند.
برنامهنویسی، در کانادا درآمدخیلی خوبی دارد. رقابت در این حرفه بسیار بالا است. بنابراین تسلط به کار و بالا بودن کیفیت کار میتواند شانس اشتغال به کار را بالا ببرد.
اینجا بد نیست یک توضیحی هم درباره کار کش یا نقدی داده شود. کارهای کش یا نقدی به کار در مغازهها و رستورانهای ایرانی در کانادا گفته میشود. البته چون دانشجوها اجازه کار قانونی دارند شاید این کار خیلی مناسب آنها نباشد. ولی خب برخی مواقع هم پیش میآید که بنا به دلایلی یک دانشجو بخواهد در این کارها مشغول بشود.
کارهای نقدی جایی ثبت نمیشوند، نیاز به مجوز کار ندارند و درآمد آنها با درآمد کار قانونی فرق میکند و کمتر است ولی ساعات کار بیشتر است. این نوع فرصتهای کاری بیشتر مناسب توریستهایی است که دوست دارند در طول اقامتشان، خرج خوردوخوراک خودشان را تأمین کنند.
رسیدیم به بحث شیرین حقوق و درآمد. سطح درآمد کار دانشجویي در کانادا بستگی به این دارد که شما در کدام استان باشید. مینیمم حقوق هر استان با استان دیگر متفاوت است.
به طور کل، هزینهها و درآمدها در شهرهای کانادا متفاوت است. مثلاً حداقل حقوق کار دانشجویی در استان آلبرتا کانادا ۱۵ دلار در ساعت، اونتاریو ۱۴ دلار، ونکوور حدودا ۱۴ دلار، بریتیش کلمبیا تقریباً ۱۴ دلار، استانهای مانیتوبا، نیوبرانزویک، نیوفاندلند و نوااسکوشیا تقریباً ۱۲ دلار در ساعت و استانهای کبک و جزیره پرنس ادوارد حدوداً ۱۳ دلار در ساعت هست.
البته گفتنی است که از مبلغی دریافتی، چند درصد هم برای مالیات کسر میشود. در کشور کانادا دو تا مالیات از حقوق کسر میشود . یک مالیات مختص استان (proventional) و یک مالیات مختص کشور (federal) است. مالیات استانی چیزی حدود ۹ درصد و مالیات کشوری هم تقریباً ۱۵ درصد است.
در کانادا درآمد به ازای ساعت کاری (pay for hour) یا بهصورت سالانه (salary) محاسبه میشود. از آنجاییکه دانشجویان صرفاً در ساعات محدودی میتوانند مشغول بهکار بشوند، حقوق و درآمد آنها عموماً ساعتی محاسبه و هر دوهفته یکبار پرداخت میشود.
حقوق به صورت ساعتی محاسبه میشود ولی با توجه به اینکه باید بدانید هزینه سالانه خوردوخوراک و مسکن و.. چقدر میشود، باید میزان درآمد را به صورت سالانه درنظر بگیرید.
طبق تحقیقات، میزان درآمد دانشجویی در کانادا به میزان مهارت و تواناییهای فردی دانشجو بستگی دارد. مینیمم حقوق دانشجوها در کانادا، حدوداً ۱۲ دلار در ساعت است.
اگر این رقم رو رو ضربدر ۲۰ ساعت در هفته کنیم، ماهانه چیزی حدود ۹۶۰ دلار میشود. البته این قبل از کسر مالیات است. چون همانطور که گفتم، معولا چند درصدی هم بابت مالیات از حقوق کسر میشود. اگر بخواهیم با کسر مالیات در نظر بگیریم، خالصی دریافتی دانشجو تقریبا رقمی معادل ۹۰۶ دلار میشود. حالا اگر ۹۰۶ رو ضربدر ۱۲ کنیم، درامد سالانه چیزی حدود ۱۰۸۷۲ دلار میشود.
نام استان | حقوق به ازای ساعت کار |
آلبرتا | ۱۵ دلار |
بریتیش کلمبیا | حدودا ۱۴ دلار |
مانیتوبا | حدودا ۱۲ دلار |
نیوبرانزویک | حدودا ۱۲ دلار |
نیوفاوندلند و لابرادور | حدودا ۱۲ دلار |
قلمرو شمالی | ۱۴ دلار |
نوااسکوشیا | حدودا ۱۲ دلار |
نوناووت | ۱۳ دلار |
اونتاریو | ۱۴ دلار |
جزیره پرنس ادوراد | حدودا ۱۳ دلار |
کبک | حدودا ۱۳ دلار |
ساسکچوان | حدودا ۱۲ دلار |
یوکان | حدودا ۱۴ دلار |
حقوق دانشجوهای فارغالتحصیل با دانشجوهای در حین تحصیل متفاوت است. حداقل حقوق دانشجویان فارغالتحصیل ازساعتی ۲۳ – ۲۴ دلار (سالانه تقریباً ۴۸ هزار تا ۵۰ هزار دلار) شروع میشود تا ساعتی تقریباً ۵۰ دلار (سالانه تقریباً ۹۶ تا ۱۰۰ هزار دلار).
البته میزان درآمد به تخصص دانشجو هم بستگی دارد. مثلاً فردی که یک برنامهنویس حرفهای است مسلماً میتواند بیشتر از این را هم دریافت کند.
فرصتهای کاری در شهرها و استانهای کانادا متفاوت است. در برخی از شهرها و استانها ازجمله بریتیش کلمبیا، گوئلف، ونکوور یا ادمونتون فرصتهای کاری زیاد و در بعضی از شهرهای دیگه بالعکس کم است. البته ناگفته نماند که در این شهرها به خاطر هجوم جمعیت، رقابت کاری هم میتواند زیاد باشد.
در جدول زیر ۱۰ شهری را معرفی کردم که دارای فرصتهای شغلی فراوانی برای دانشجوهای خارجی هستند.
شهر | استان |
گوئلف | انتاریو |
رجینا | ساسکاچوان |
کبک | کبک |
مونکتون | نیوبرانزویک |
ونکوور | بریتیش کلمبیا |
ادمونتون | آلبرتا |
تورنتو | انتاریو |
کینگستون | انتاریو |
لندن | انتاریو |
وینیپگ | مانیتوبا |
اگر دوست دارید بدانید که کدام رشتهها در کدام شهرها بازار کار خوبی دارند، ادامه مطلب را بخوانید.
گوئلف: رشتههای آموزش کودکان، مدیریت پروژه عمرانی، بازاریابی دیجیتالی، فیزیوتراپی، سیستمهای کامپیوتری و اطلاعات، فرآو ری مواد غذایی، توسعه نرمافزار، تغذیهشناسی، بهداشت و سلامت روان
رجینا: رشتههای مهندسی معدن، بازاریابی، تکنسین داروخانه، منابع انسانی، تدریس خصوصی، رسانه اجتماعی، دستیار تحقیق، فناوری اطلاعات، آموزش پیوسته، دامپزشکی، میکروبیولوژی، سلامت روان، فناوری و طراحی تعاملی، پرستاری، بازرگانی، کاردرمانی، مراقبتهای بحرانی/اورژانس، خدمات اجتماعی، آشپزی، اقتصاد، مهندسی عمران، کینزیولوژی، اپیدمیولوژی
کبک: رشتههای پرستاری، حسابداری، مهندسی برق، علوم دادهها، بازرگانی، مدیریت دادهها، توسعه نرمافزار، بازاریابی، مدیریت پروژه
مونکتون: رشتههای کتابداری، پرستاری، امورمالی، آموزش پیشدبستان، توانبخشی، علوم کامپیوتر، کنترل کیفیت غذا
ونکوور: رشتههای بازرگانی، ام بی ای، مدیریت توسعه، امورمالی، مهندسی نرمافزار، بازاریابی
ادمونتون: رشتههای تجزیهوتحلیل دادهها، بازاریابی و ارتباطات، کتابداری، مهندسی عمران، توسعه بازرگانی، امورمالی، مدیریت، منابع انسانی، طراحی داخلی
تورنتو: رشتههای منابع انسانی، مالتی مدیا، بازاریابی دیجیتالی، مشاوره تحصیلی، مدیریت بازرگانی، مدیریت ریسک، تکنولوژی بازرگانی، علوم دادهها، نرمافزار، تجزیهوتحلیل سیستمهای بازرگانی، مهندسی دادهها
کینگستون: رشتههای بازاریابی، امورمالی، تکنسین وب، توسعه بازرگانی، حسابداری، تربیتبدنی، کینزیولوژی، روانشناسی، مدیریت بازرگانی، فیزیوتراپی، امورمالی
لندن: رشتههای امورمالی، بازاریابی، طراحی گرافیک، ارتباطات و رسانه اجتماعی، حسابداری، منابع انسانی، مراقبتهای بهداشت و درمان، پزشکی هستهای، مالتی مدیا، داروسازی، خدمات اجتماعی
وینیپگ: رشتههای منابع انسانی، داروسازی، حسابداری، کتابداری، بازرگانی، مدیریت پروژه، مدیریت دادهها، امورمالی، کامپیوتر
شایعترین روش مهاجرتی برای متقاضیان مهاجرت به کانادا، روش تحصیلی است. جالب بدانید که کانادا در مقاطع تحصیلی دانشآموزی و دانشجویی و حتی دورههای کوتاهمدت زبان و کارورزی یا کوآپ (co-op) نیز متقاضیان بینالمللی را پذیرش میکند.
دانشجویان خارجی به محض ورود به کانادا و اشتغال به تحصیل، با داشتن شرایط مطلوب میتوانند برای پیدا کردن شغل تلاش کنند و پس از بهدست آوردن کار مناسب و دلخواه وارد بازار کار بشوند و به تجربیات و تخصص خود اضافه کنند. این مسیر میتواند بستر مناسبی برای ورود به بازار کار پس از تحصیل باشد. دانشجویان پس از اتمام تحصیل میتوانند ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کرده و نسبت به دریافت اقامت دائم اقدام کنند.
مزایای دیگر کار حین تحصیل در کانادا برای دانشجویان بینالمللی این است که متقاضیان میتوانند با کسب مبلغی درآمد، مخارج زندگی و تحصیل خود را تا حدودی تامین کنند. هزینههای تحصیل و زندگی در کانادا بستگی به انتخاب مقطع، رشته و شهر مورد نظر میتواند متفاوت باشد.
خلاصه کلام اینکه، کار ضمن تحصیل در کانادا میتواند بخشی از آینده حرفهای و خانوادگی فرد را تضمین کند، به تأمین هزینه های زندگی در کانادا کمک کند، دانشجو را با محیط پیرامون سازگار کند، موجب هدایت فرد به بازار کار بشود، رزومه کاری را تقویت کند و مهمتر از همه ممکن است زمینهساز اقامت پس از تحصیل شود.
در این مقاله تلاش کردیم کار دانشجویی در کانادا را معرفی کنیم. چنانچه قصد کار، زندگی یا تحصیل در کانادا را دارید توصیه میکنیم با تحقیق و آگاهانه وارد عمل بشوید. برای تحصیل در کانادا میتوانید با تیم کارشناسی اسمارت اپلای در ارتباط باشید. اگر در انتخاب رشته یا دانشگاه مقصد مطمئن نیستید کافی است سرچ هوشمند 60 ثانیهای اسمارت اپلای را امتحان و نتیجه را مشاهده کنید.
در انتها، لطفاً با تکمیل فرم ارزیابی رایگان ما را از نظرات خودآگاه سازید.
حداقل حقوق کاردانشجویی در کانادا چقدر است؟
مینیمم حقوق دانشجوها در کانادا، حدوداً ۱۲ دلار در ساعت است.
انواع کار دانشجویی در کانادا کدام اند؟
کارهای دانشجویی داخل پردیس (on-capmus) و کارهای دانشجویی خارج از پردیس (off-campus)
کدام رشته در کانادا بازار کار دانشجویی خوبی دارد؟
برنامه نویسی. البته به شرطی که کیفیت کار بالا باشد.
ساعت کار دانشجویی در کانادا چقدر است؟
در طول تحصیل بهصورت پارهوقت و حداکثر ۲۰ ساعت در هفته و در طول تعطیلات تابستانی و زمستانی بهصورت تماموقت و حداکثر ۴۰ ساعت
آیا در طول تحصیل میتوان بیشتر از ۲۰ ساعت در هفته کار کرد؟
خیر. در مدتزمانی که کلاسها دایر است دانشجو مجاز است حداکثر ۲۰ ساعت در هفته کار کند تا لطمهای به درس و تحصیلش وارد نشود.
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.