پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
اگر به تحصیل در کانادا علاقهمند هستید و دوست دارید درباره مقاطع تحصیلی دانشگاهی در کانادا اطلاعات بیشتری را کسب کنید، توصیه میکنم حتماً این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
سالانه بیش از ۲۰۰ هزار دانشجوی بینالمللی بهقصد تحصیل در دانشگاه های کانادا راهی این کشور میشوند. شاید ازخودتون بپرسید که چرا در طی سالیان اخیر، کانادا در بین دانشجوهای خارجی به یکی از مقاصد برتر تحصیلی تبدیلشده است. ۱۱ دانشگاه از ۲۵۰ دانشگاه برتر دنیا در کانادا واقعشدهاند.
بالا بودن سطح علمی و آموزش عالی در دانشگاهها و کالج های کانادا، یکی از دلایلی است که هرسال دانشجویان زیادی با هدف اخذ ویزای تحصیلی کانادا عازم این کشور میشوند.
و اما مقاطع تحصیلی دانشگاهی در کانادا شامل چه دورههایی هستند. در ادامه مطلب با ما باشید تا دورههای تحصیلی در دانشگاههای کانادا را معرفی کنیم.
دوره های مقطع Undergraduate Studies | دوره های مقطع Graduate Studies |
---|---|
سرتیفیکیت (Certificate) | Post Graduate Certificate یا Graduate Certificate |
دیپلما (Diploma) | Post Graduate Diploma یا Graduate Diploma |
کاردانی (Associate Degree) | Post Baccalaureate |
لیسانس (Bachelor) | کارشناسی ارشد یا لیسانس (Master) |
– | پی اچ دی یا دکترا (PhD) |
و اینکه تفاوت هر یک از این دورهها چیست و چه پیشنیازهایی را میخواهند بحثی است که در ادامه به آن میپردازیم.
مقاطع تحصیلی دانشگاهی در کانادا را میتوانیم به دو مقطع: Undergraduate Studies و Graduate Studies تقسیم کنیم.
دورههای این مقطع شامل: سرتیفیکیت (Certificate)، دیپلما (Diploma)، کاردانی (Associate Degree) و لیسانس (Bachelor) است. این دورهها از لحاظ طول دوره و تمرکزی که روی مهارت ها و آموزش تئوریک مطالب دارند، با یکدیگر متفاوت هستند.
حداقل شرط ورود به این دورهها، اتمام مقطع دبیرستان و کسب مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی است.
بالاترین دوره این مقطع لیسانس یا همان Bachelor است.
هدف از برگزاری این دورهها، تمرکز بر روی مهارتهای عملی مرتبط با رشته منتخب دانشجویان و آماده کردن آنها برای ورود به بازار کار است. در این دورهها تمرکز کمتری بر روی آکادمیک است.
در دوره سرتیفیک شانس اخذ ویزای تحصیلی بسیار کم است.
پیشنیاز ورود به دوره سرتیفیکت: داشتن مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم
بعد از دوره سرتیفیکت، دوره دیپلما (Diploma) را داریم. این دورهها عموماً ۲ تا ۳ سال طول میکشتد و ۴ تا ۶ ترم هستد. با توجه به اینکه این دورهها نیز دانشجو را برای ورود به بازار کار آماده میکنند شباهت زیادی به دورههای سرتیفیکت دارند اما با این تفاوت که طولانیتر و تخصصیتر هستند.
پیشنیاز ورود به دوره دیپلما: داشتن مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم
دوره بعدی، Associate Degree است. این دوره معادل کاردانی یا فوقدیپلم در نظام آموزشی ایران است. این دوره دانشگاهی که ۲ سال طول میکشد در کشور کانادا بسیار محدود برگزار میشود.
پیشنیاز ورود به دوره Associate Degree: داشتن مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم
دوره کارشناسی یا همان لیسانس (Bachelor) بالاترین دوره در مقطع Undergraduate Studies است. دورههای کارشناسی در کانادا عموماً ۴ ساله یا ۸ ترم تحصیلی هستند.
پیشنیاز ورود به دوره لیسانس: داشتن مدرک پیشدانشگاهی (۱۲ ساله)
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
حداقل شرط ورود به این دوره به غیر از مدرک زبان و سایر پیشنیازهای دیگر، داشتن مدرک کارشناسی Bachelor یا معادل آن است.
دورههای این مقطع شامل:
دورههای سرتیفیکت و دیپلما در مقطع Postgraduate Studies شبیه دورههای Undergraduate Studies هستند. یعنی دانشجو را برای ورود به بازار کار آماده می کنند. طول دوره این مقاطع نیز معمولا یک ساله است. (۲ تا ۳ ترم تحصیلی)
این دوره ها در کانادا معمولا یک ساله یا دو ساله هستند. شاید این سوال به ذهنتان برسد که خب تفاوت این مقطع با کارشناسی ارشد که هر دو دو ساله هستند چیست.
تفاوت اصلی این دو دوره در این است که عموما ورود به دوره پست بک راحتتر از ارشد است و پیش نیازهای کمتری دارد.
به عنوان مثال اگر برای تحصیل در یک رشته در مقطع ارشد نیاز به نمره زبان بالا باشد، در دوره پست بک اینطور نیست و ورود به آن رشته راحت تر است.
پیشنیاز ورود به دوره پست بک: داشتن مدرک لیسانس (داشتن مدرک زبان الزامی نیست.)
دوره های مستر یا همان کارشناسی ارشد در کانادا یک ساله یا دوساله هستند. افرادی که مدرک کارشناسی را داردن اغلب برای دوره های کارشناسی ارشد در دانشگاه های کانادا اقدام می کنند.
این دوره بهصورت ریسرچ یا کورس ارائه میشود. در دورههای کورس یا مبتنی بر آموزش، دانشجو با شرکت در کلاس و گذراندن واحدهای درسی موفق به اخذ مدرک میشود.
در دورههای ریسرچ یا همان مبتنی بر تحقیق، دانشجو با کمک استاد راهنمای خود روی یک موضوع تحقیق میکند و پایاننامه ارائه میکند. برخی از دورههای کارشناسی ارشد ترکیبی هستند و شامل دوره کورس و ریسرچ میباشند.
پیشنیاز ورود به دوره کارشناسی ارشد: داشتن مدرک لیسانس با معدل بالای ۱۴، آیلتس ۶ یا ۶٫۵ (در برخی از رشتهها ممکن است نیازی به ارائه مدرک زبان نباشد.)
دوره پی اچ دی یا دکترا که بالاترین سطح از مقطع Graduate Studies است. این دوره ها بسته به رشته و دانشگاه بین ۴تا ۶ سال متغیر است.
در این دوره، دانشجو باید پروژه ارائه کند. بیشتر اساتید در دوره دکترا، به دانشجویان فاند یا کمکهزینه تحصیلی اعطا میکنند. این کمکهزینههای تحصیلی، شهریه دانشجوها را پوشش میدهند ولی گاها دانشگاه مبلغی اضافهتر از آن به دانشجو میدهد تا بتواند هزینههای زندگیاش را هم تأمین کند.
پیشنیاز ورود به دوره دکترا: داشتن مدرک لیسانس با معدل بالای ۱۴، رزومه قوی، آیلتس ۶ یا ۶٫۵ (در برخی از رشتهها ممکن است نیازی به ارائه مدرک زبان نباشد.)
پیشنیاز ورود به دوره سرتیفیکت: داشتن مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم
۱. در انتخاب هر یک از این مقاطع تحصیلی باید در نظر داشته باشیم که انتخاب ما بهعنوان یک دانشجوی ایرانی چه تأثیری در دریافت ویزای تحصیلی خواهد داشت.
شما میخواهید بهعنوان یک دانشجوی بینالمللی وارد کانادا بشوید و درس بخوانید. پس مقطعی که برای تحصیل انتخاب میکنید باید شانس دریافت ویزای تحصیلی را هم در نظر بگیرید.
به بیان سادهتر برخی از مقاطع تحصیلی دانشگاهی در کانادا ازجمله دوره سرتیفیکت، ممکن است شانس شما را برای اخذ ویزای تحصیلی کمتر کنند. به همین خاطر توصیه نمیشوند. شانس یک دانشجوی بینالمللی که قصد دارد از ایران وارد کانادا بشود نسبت به دانشجویی که در کانادا هست مسلماً محدودتر است.
به همین خاطر توصیه میکنیم که در انتخابها حتماً شانس دریافت ویزای تحصیلی را هم در نظر داشته باشید.
۲. با توجه به طول دوره مقطع انتخابی، مدتزمان ویزای کار پس از تحصیل در کانادا یا همان PGWP که بعد از فارغالتحصیل شدن به ما تعلق میگیرد چقدر خواهد بود.
اکثر افرادی که به نیت تحصیل وارد کانادا میشوند هدفشان این است که بعد از اتمام تحصیل ویزای کار پس از تحصیل بگیرند و در این کشور مشغول به کار بشوند و شرایط را برای گرفتن اقامت دائم مهیا کنند. طول این ویزا هم برای آنها خیلی مهم است.
پس هنگامیکه انتخاب مقطع میکنید باید به این نکته توجه داشته باشید که مقطع دانشگاهی موردنظر شما میتواند روی مدتزمان ویزای PGWP تأثیر دارد.
در این مقاله تلاش کردیم مقاطع تحصیلی دانشگاهی در کانادا را معرفی کنیم. چنانچه قصد کار، زندگی یا تحصیل در کانادا را دارید توصیه میکنیم با تحقیق و آگاهانه وارد عمل بشوید.
برای تحصیل در کانادا میتوانید با تیم کارشناسی اسمارت اپلای در ارتباط باشید. اگر در انتخاب رشته یا دانشگاه مقصد مطمئن نیستید کافی است سرچ هوشمند 60 ثانیهای اسمارت اپلای را امتحان و نتیجه را مشاهده کنید.
در انتها، لطفاً با تکمیل فرم ارزیابی رایگان ما را از نظرات خودآگاه سازید.
شانس اخذ ویزای تحصیلی در کدام دوره از مقاطع تحصیلی دانشگاهی کانادا کمتر است؟
دوره سرتیفیکیت یا همان Certificate
آیا به دورههای تحصیلی که کمتر از ۸ ماه هستند، ویزای کار پس از تحصیل تعلق مییابد؟
خیر. طول دوره ویزای PGWP بهاندازه طول دورهای است که در دانشگاه سپری میشود.
حداکثر طول دوره ویزای کار پس از تحصیل چقدر است؟
سه سال
هدف عمده برگزاری دورههای سرتیفیکت و دیپلما در دانشگاههای کانادا چیست؟
این دورهها دانشجو را برای ورود به بازار کار آماده میکنند.
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.