دولت استرالیا
(Australian Government)
(Australian Government)
موضوع این مقاله از اسمارت اپلای در خصوص معرفی دولت استرالیا است. استرالیا پهناورترین و قدرتمندترین کشور قاره اقیانوسیه، و دارای حکومت پارلمانی است که تحت قیمومیت بریتانیا و عضو کشورهای مشترکالمنافع است.
دولت استرالیا که به نام دولت مشترکالمنافع نیز شناخته میشود، دولت ملی استرالیا است که نوع حکومت آن سلطنتی و پارلمانی فدرال است.
در ادامه با ما باشید تا با ساختار و قوانین دولت استرالیا بیشتر آشنا شوید.
دولت کشور استرالیا مانند سایر سیستمهای حکومتی، از سه بخش تشکیل شده است: قوه مجریه (نخستوزیر، وزرا و ادارات دولتی)، مقننه (پارلمان استرالیا)، و قوه قضاییه.
قوه مقننه یا پارلمان فدرال، از دو مجلس تشکیل شده است: مجلس نمایندگان (مجلس عوام) و سنا (مجلس اعیان).
مجلس نمایندگان 151 عضو دارد که هرکدام نماینده یک حوزه انتخاباتی منفرد با حدود 165000 نفر جمعیت هستند.
سنا 76 عضو دارد: دوازده عضو از هر یک از شش ایالت و دو عضو از قلمروهای داخلی استرالیا، قلمرو پایتخت استرالیا و قلمرو شمالی.
پادشاه استرالیا که در حال حاضر ملکه الیزابت دوم است، توسط فرماندار کل نمایندگی میشود.
دولت استرالیا در مقام اجرایی خود توسط حزب یا ائتلاف با اکثریت مجلس نمایندگان تشکیل میشود و نخستوزیر رهبر پارلمان است که از حمایت اکثریت اعضای مجلس نمایندگان برخوردار است. نخستوزیر رسماً توسط فرماندار کل به این سمت منصوب میشود.
دولت استرالیا در کانبرا پایتخت کشور، مستقر است. دفاتر مرکزی هر چهارده بخش فدرال به همراه مجلس پارلمان و دادگاه عالی در کانبرا قرار دارند.
شعبه قضایی دولت به ریاست دادگاه عالی استرالیا مستقل از قوه مقننه و مجریه است و تضمین میکند که دولت طبق قانون اساسی و قانون عمل میکند.
قانون اساسی استرالیا بهعنوان یکی از اعضای مؤسس مشترکالمنافع و مستعمره سابق بریتانیا، بهشدت تحتتأثیر سیستم حکومتی بریتانیا و همچنین قانون اساسی ایالات متحده است.
نام رسمی استرالیا، کشور مشترکالمنافع استرالیا است. مشترکالمنافع استرالیا در 1 ژانویه 1901، زمانی که شش مستعمره نیمه خودمختار بریتانیا متحد شدند تا به یک کشور تبدیل شوند، تشکیل شد. قوانین حکومتی برای این کشور جدید در قانون اساسی استرالیا تبیین شده است.
اغلب به کشور استرالیا عنوان فدراسیون اطلاق میشود، زیرا قانون اساسی کشور یک سیستم حکومتی فدرال ایجاد کرده است.
در سیستم فدرال، قدرتها بین دولت مرکزی و ایالتهای جداگانه تقسیم میشود. در استرالیا، قدرت بین دولت فدرال مشترکالمنافع و شش دولت ایالتی تقسیم شده است.
پارلمان استرالیا متشکل از ملکه (با نمایندگی فرماندار کل)، سنا و مجلس نمایندگان است. مجلس قوانینی را تصویب میکند که کل کشور را تحتتأثیر قرار میدهد. اصل 51 قانون اساسی تعدادی از موضوعاتی را که مجلس میتواند در مورد آنها وضع کند، تعریف میکند.
در استرالیا سه بازوی دولتی وجود دارد:
قوه مقننه (پارلمان) مسئول بحث و رأیگیری در مورد قوانین جدیدی است که طبق اختیارات ماده 51 معرفی میشود.
قوه مجریه (دولت استرالیا) مسئول تصویب و اجرای قوانینی است که توسط قوه مقننه وضع شده است.
برخی از اعضای قوه مقننه (که وزرا نامیده میشوند) نیز از اعضای قوه مجریه هستند که دارای مسئولیتهای ویژه در زمینههای خاصی از قانون هستند.
قوه قضاییه بازوی قانونی دولت فدرال است. این قوه مستقل از دو بازوی دیگر است و مسئول اجرای قوانین و تصمیمگیری در مورد این است که آیا دو بازوی دیگر در چارچوب اختیارات خود عمل میکنند یا خیر.
اگرچه شش ایالت به هم پیوستهاند تا مشترکالمنافع استرالیا را تشکیل دهند، اما همچنان هرکدام این اختیار را دارند که بر اساس بند 51 قانون اساسی، قوانین خود را در مورد موضوعاتی که توسط کشورهای مشترکالمنافع کنترل نمیشود، وضع کنند.
دولت ایالتی قوانین اساسی خاص خود را دارند و همچنین ساختار قوه مقننه، مجریه و قضاییه دارند.
قلمروها مناطقی در داخل مرزهای استرالیا هستند که هیچ یک از شش ایالت ادعایی بر روی آنها ندارند. قلمروها را میتوان توسط دولت استرالیا اداره کرد، یا میتوان به آنها حق خودگردانی اعطا کرد.
علاوه بر قلمرو پایتخت استرالیا (ACT) و قلمرو شمالی (NT) هشت قلمرو استرالیا نیز وجود دارد:
جزایر اشمور و کارتیه، سرزمین قطب جنوب استرالیا، جزیره کریسمس، جزایر کوکوس (کیلینگ)، جزایر دریای مرجانی، قلمرو خلیج جرویس، جزیره نورفولک و قلمرو جزیره هرد و جزایر مکدونالد.
این مناطق بر اساس قانون مشترکالمنافع و قوانین یک ایالت اداره میشوند. اکثر آنها یک مدیر منصوب دارند. جزیره نورفولک دیگر خودگردان نیست.
لایحه اصلاح قانون جزیره نورفولک در سال 2015 جایگزین مجمع قانونگذاری جزیره نورفولک شده است و یک شورای منطقهای منتخب در 1 ژوئیه 2016 ایجاد شده است.
برخلاف ایالتها که اختیارات آنها از طریق قانون اساسی تعریف شده است، اختیارات این سرزمینها در قانون مشترکالمنافع تعریف شده است که به آنها حق خودمختاری را میدهد.
این نیز به این معنی است که مجلس میتواند این اختیارات را به میل خود تغییر داده یا لغو کند. بر اساس بخش 121 قانون اساسی استرالیا، مناطق میتوانند با تصویب پارلمان به ایالت تبدیل شوند.
مسئولیت قانون اساسی برای حکومتهای محلی بر عهده دولتهای ایالتی و منطقهای است. در نتیجه، نقشها و مسئولیتهای دولت محلی از ایالت به ایالت دیگر متفاوت است. حکومتهای محلی بهعنوان شوراهای محلی نیز شناخته میشوند.
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
دولت استرالیا مثل هر دولت دیگری بهمنظور حفظ امنیت، رفاه، سلامت و… قوانین مختلفی را وضع کرده است که در این مقاله به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
چه چیزی در هنگام ورود به استرالیا در مرز در انتظار شما است و شما چه چیزی را میتوانید وارد کشور کنید؟
پیش از سفر به استرالیا لازم است بدانید که هنگام ورود به این کشور چه مواردی در انتظار شما است.
آگاهی از آنچه میتوانید وارد کشور کنید نیز مهم است. در واقع چیزهایی وجود دارد که نمیتوانید بهعنوان یک مسافر به استرالیا بیاورید.
استرالیا نیز الزامات ایمنی زیستی سختگیرانهای دارد. آگاه باشید که چه چیزی را میتوانید به کشور بیاورید و چه چیزی را نمیتوانید بیاورید.
اکثر وسایل شخصی را که در چمدان خود حمل میکنید میتوانید بدون مالیات و عوارض به استرالیا بیاورید. بهعنوان یک مسافر همچنین میتوانید مقادیر محدودی کالاهای عمومی، مشروبات الکلی و تنباکو را بدون عوارض بخرید.
شما ممکن است قبل از ترک استرالیا بخواهید خانه خود را بفروشید و مالیت خود را نیز تسویه کنید، یا ممکن است پس از ترک استرالیا این کار را بخواهید انجام دهید.
بر اساس قوانین هنگامی که شما ملک مسکونی خود را میفروشید (به جز در شرایط محدود) دیگر نمیتوانید معافیت اقامت اصلی CGT را مطالبه کنید.
قبل از 9 می 2017، ساکنان خارجی که مقیم استرالیا بودهاند، میتوانستند در هنگام فروش ملک مسکونی در استرالیا، معافیت اقامت اصلی CGT را درخواست کنند، به این معنی که مجبور به پرداخت CGT در فروش نیستند.
اگر برای ترک استرالیا به کمک نیاز دارید، ممکن است واجد شرایط دریافت کمک از طریق برنامه کمک به بازگشت مجدد به کشور باشید.
افرادی که وضعیت ویزای آنها پیچیدهتر است یا شرایط شخصی دشواری را تجربه میکنند، ممکن است بتوانند از سرویس حل وضعیت که یکی از خدمات دولت است، کمک بگیرند.
شما باید از سفر به مناطق درگیر جنگ اجتناب کنید. دولت نگران استرالیاییهایی است که با مهارتها و اهدافی که از جنگ یا آموزش با گروههای تروریستی به دست آوردهاند، به مناطق درگیری سفر میکنند و به استرالیا برمیگردند.
ورود یا ماندن عمداً در یک منطقه اعلام شده، توسط شخص جرم است. مناطق اعلام شده در وبسایت واحد امنیت ملی استرالیا موجود است.
اگر در استرالیا کار میکردید، احتمالاً مقداری پول پسانداز کردهاید و یا تحت پوشش بیمه بودهاید.
شما میتوانید پس از خروج از استرالیا تحت شرایط زیر برای پرداخت حقوق بازنشستگی درخواست کنید تا این حقوق به شما پرداخت شود:
این نحوه پرداخت حقوق بازنشستگی در اصطلاح پرداخت بازنشستگی در حال خروج از استرالیا (DASP) نامیده میشود.
نحوه ارائه درخواست حقوق بازنشستگی بهصورت مکاتبه آنلاین با اداره مالیات استرالیا (ATO)رایگان است.
کسب اطلاعات در مورد کارت سفر تجاری (ABTC) همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) برای افراد ضروری است.
کارت سفر تجاری (ABTC) همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) ورود سریعتر و آسانتر به اقتصادهای منطقه آسیا و اقیانوسیه را برای بازرگانان فراهم میکند.
مشخصات مندرج در این کارت برای موارد زیر کاربرد دارد
کارت سفر کاری برای شهروندان استرالیایی و شهروندان کشورهای خارجی مایل به سفر به استرالیا، صادر میشود.
متقاضیان خارجی نیاز است که تمامی اطلاعات شخصی، تحصیلی و کاری خود را ارائه دهند تا روند دریافت این کارت برای آنها با سهولت بیشتری انجام شود.
تمام هواپیماها، کشتیهای دریایی و نظامی که از خارج از کشور به خاک استرالیا میرسند مشمول رعایت الزامات امنیت زیستی استرالیا هستند.
وزارت کشاورزی، آب و محیطزیست تعدادی قوانین، الزامات و فرایندها را برای هواپیماهای بینالمللی در نظر گرفته است، از جمله اطلاعرسانی مربوط به رعایت موارد سلامت انسان، ضدعفونیکردن هواپیما، دفع زبالههای هواپیما و اعلام اجباری مسافران.
خطر امنیت زیستی ورود هر کشتی به دریاهای استرالیا ارزیابی میشود و اقدامات لازم برای اطمینان از عدم انتقال آفات و بیماریهای عجیبوغریب انجام میشود.
مسئله امنیت زیستی برای دولت استرالیا اهمیت بسیاری دارد. به همین منظور دولت این کشور زنجیره تأمین واردات و مواد واردکننده به کشور را به طور مرتب آزمایش میکند و این آزمایشها را بهروزرسانی کرده است.
بهروزرسانی بخش از آزمایشها مربوط به محمولههای وارداتی بهخوبی در حال انجام است.
همچنین ارکان دولت در حال کار برای مدیریت خطرات مرتبط با همهگیری مجدد کووید -19 هستند. شما باید این مورد را بررسی کنید که چه کاری میتوانید برای جلوگیری از بروز خطر انجام دهید و این رویه چگونه ممکن است بر شما تأثیر بگذارد.
امنیت زیستی بخش مهمی از تلاشهای دولت برای پیشگیری، واکنش و بهبودی از آفات و بیماریهایی است که اقتصاد و محیطزیست را تهدید میکنند.
فعالیت این بخش در زمینه کسب اطمینان از بابت دسترسی مداوم افراد به بازار برای تهیه محصولات ما و حفظ استانداردهای بالای ما برای واکنش اضطراری است.
برنامه ملی علوم محیطی (NESP) یک تعهد بلندمدت توسط دولت استرالیا است. این برنامه تحقیقات محیطی و آبوهوا را تأمین میکند.
دولت در مرحله اول برای این نهاد 145 میلیون دلار بودجه تعیین کرد که این مرحله از 2014 تا 2015 و از 2020 تا 2021 در 6 مرکز تحقیقاتی انجام شد. در مرحله دوم نیز سرمایهگذاری 149 میلیون دلاری (2020-21 تا 2026-27) در 4 مرکز تحقیقاتی جدید انجام شده است.
مؤسسات تحقیقاتی استرالیا میزبان مراکز تحقیقاتی چندرشتهای هستند.
استرالیا کشوری پهناور و زیبا در مجاورت اقیانوس آرام است که دارای دولت و اقتصاد بسیار قوی و مطلوب و همچنین دارای یک طبیعت بسیار بکر و زیبا است.
دولت استرالیا با داشتن اختیارات کامل، برنامههای وسیعی برای محافظت از کشور در برابر خطرات مختلف و همچنین منابع طبیعی غنی تدارک دیده است.
اقدامات هوشمندانه دولت استرالیا باعث شده این کشور در زمره امنترین کشورهای دنیا قرار گیرد. استرالیا سالانه پذیرای مهاجران بسیاری از سرتاسر دنیا است که برای تحصیل و اقامت به این نقطه از دنیا سفر میکنند.
اگر قصد زندگی یا تحصیل در استرالیا را دارید اما برای اقدام نیاز به مشاوره دارید میتوانید با تیم کارشناسی اسمارت اپلای در ارتباط باشید.
چنانچه در خصوص انتخاب رشته مردد هستید پیشنهاد میکنیم سرچ هوشمند 60 ثانیهای ما را امتحان کنید. کافی است به چند سؤال پاسخ بدهید و نتیجه سرچ رشته و دانشگاه را مشاهده کنید.
در انتها خوشحال میشویم با تکمیل فرم ارزیابی رایگان ما را از نظرات سازنده خود بهرهمند کنید.
دولت استرالیا از چند قسمت تشکیل شده است؟
سه بخش شامل قوه مجریه، قوه مقننه قوه قضاییه.
وظیفه هر یک از بخشهای دولت استرالیا چیست؟
قوه مجریه شامل نخستوزیر، وزرا و ادارات دولتی است که اداره کشور را بر عهده دارد، قوه مقننه شامل پارلمان استرالیا است که وظیفه قانونگذاری بر عهده آن است، و قوه قضاییه بر عملکرد دولت و پارلمان نظارت دارد.
نحوه اداره کشور در دولت استرالیا چگونه است؟
کشور استرالیا از چند ایالت و قلمرو تشکیل شده است که هر یک قوانین مخصوص خود را دارند.
قوانین دولت استرالیا در زمینه دسترسی به حقوق بازنشستگی چیست؟
شما میتوانید پس از خروج از استرالیا برای پرداخت حقوق بازنشستگی درخواست کنید تا این حقوق به شما پرداخت شود.
دولت استرالیا چه قوانینی برای ورود هواپیما و کشتی به آبهای این کشور دارد؟
تمامی هواپیماها و کشتیها ملزم به رعایت قوانین زیستمحیطی استرالیا برای ورود به این کشور هستند.
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.