زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا
اگر خاطرتان باشد در پستهای قبل در مورد موضوعاتی از قبیل اپلای دانشگاه های کانادا و یا هزینه اپلای دانشگاه های کانادا مطالبی را ارائه کردیم. تو این مقاله به طور خاص قصد داریم در خصوص موضوع زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا صحبت کنیم.
شاید این سؤال به ذهن شما هم خطور کرده باشد که چطور برخی در پروسه اپلای موفق میشوند ولی برخی برخلاف تلاشهای زیادی که میکنند به نتیجه مثبت نمیرسند. برای دریافت پذیرش و نتیجه مثبت از کجا و از کی باید شروع کنیم؟
برای موفقیت در پذیرش تحصیلی، لازم است یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده انجام بدهید تا بر اساس آن، همه مراحل اصلی پروسه اپلای را به درستی طی کنید. بهترین زمان برای شروع اپلای، یک سال قبل از شروع تحصیل است.
تصور کنید که الآن ماه جولای است و شما قصد دارید برای پاییز سال آینده تو یکی از دانشگاههای کانادا تحصیل کنید. پس از همین الان یعنی جولای یا نهایتاً آگوست باید شروع به اقدام کنید. برای درک بهتر، این موضوع را گام بندی کردیم تا هر مرحله را جداگانه برایتان توضیح بدهیم.
پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
حتما بخوانید!
پذیرش تحصیلی کانادا
گام اول) زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا : تهیه رزومه و درست کردن وبسایت شخصی
رزومه یا همان Curriculum Vitae که بهاختصار CV گفته میشود، به برنامه تحصیلی یا شغلی یک فرد اشاره دارد. بهطور خلاصه میتوان گفت که CV، تاریخچهای از تمام فعالیتهای مفیدی است که فرد تاکنون انجام داده است.
در میان مدارکی که برای دانشگاهها و اساتید ارسال میشود، رزومه یکی از مهمترین مدارکی است که متقاضی بر اساس آن قضاوت میشود.
قسمتهایی مهم یک رزومه شامل: مشخصات فردی، تحصیلات و تواناییهای علمی، مدارک و تخصصها، سوابق کاری، سوابق علمی و پژوهشی، عضویتها، عناوین و افتخارات، علائق و معرفها است.
داشتن وبسایت خیلی الزامی نیست اما در دریافت جواب مثبت از اساتید کمک شایانی میکند. توصیه ما این است که برای خود وبسایت شخصی درست کنید.
توضیحات یک سری مواردی که بهصورت تایتل در رزومه ذکر کردید مثل سوابق تحصیلی، چکیده مقالات، مدارکی که دریافت کردید یا مهارتهایی که آموختید را میتوانید بهصورت جامع در وبسایت شخصی خودتان شرح بدهید. پس ارائه توضیحات در وبسایت شخصی میتواند در مکاتبه با اساتید بسیار تأثیرگذار باشد. به همین دلیل توصیه میکنیم که وبسایت شخصی درست کنید.
گام دوم) زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا : مکاتبه با اساتید
یکی از قسمتهای مهم زمانبندی اپلای، مکاتبه با اساتید است. بهترین زمان برای شروع مکاتبات، سپتامبر، یا به عبارتی اواخر آگوست و اوایل سپتامبر است.
خب شاید این سؤال به ذهنتان خطور کند که چرا این تایم، برای مکاتبه با اساتید توصیه میشود.
علت این است ک این تایم، آغاز سال تحصیلی و شروع ترم در کانادا است. طبیعتاً اساتید سرشان خلوت است و درگیر امتحانات و پروژهها و… نیستند و فرصت کافی برای مکاتبه و چک کردن ایمیلهایشان را دارند.
ماههای قبل از ددلاین دانشگاهها؛ یعنی سپتامبر، اکتبر، نوامبر و دسامبر بهترین زمان برای انجام مکاتبه با اساتید هستند. در این بازه زمانی اساتید هنوز درگیر بررسی دانشجوها هستند و شاید هنوز دانشجویی را نپذیرفتند.
این ماهها میتوانند تایم خوبی باشد تا نظر اساتید را جلب کنید. البته این بدین معنی نیست که اگر دیرتر مثلاً ماههای ژانویه، فوریه و یا … اقدام به مکاتبه با اساتید کردید، نمیتوانید جواب مثبت از اساتید بگیرید که منجر به پذیرش با فاند بشود. ممکن است در این تایمها هم جواب خوبی بگیرید اما تجربه نشان داده که بهترین تاریخ، ماههای سپتامبر تا دسامبر است.
گام سوم) زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا : ارائه انگیزه نامه تحصیلی
انگیزه نامه تحصیلی یا همان Statement of Purpose که بهاختصارSOP گفته میشود، در حقیقت نامهای است که متقاضی به دانشگاه مقصد ارسال میکند و انگیزه خود را برای تحصیل و دریافت پذیرش از دانشگاه مدنظر، شرح میدهد.
نکته مهم این مرحله این است که از الان باید شروع کنید به نوشتن انگیزه نامه.
یکی از مواردی که خیلی دقیق چک میشود و باعث میشود در مورد شما قضاوت بشود و در ارزیابی شما مؤثر است، همین انگیزه نامه تحصیلی است.
بنابراین از همینالان شروع کنید به نوشتن انگیزه نامه، بارها و بارها آن را بازبینی و اصلاح کنید، با افرادی که در نوشتن انگیزه نامه و اپلای دانشگاه خارجی تجربه دارند، مشورت کنید و بخواهید تا انگیزه نامه شما را بخوانند. ممکن است برخی نکات در انگیزه نامه شما از دید آنها مثبت یا منفی باشد.
یادتان باشد که انگیزه نامه تحصیلی، تنها شانس متقاضی است تا مسئول پذیرش را تحت تأثیر قرار بدهد.
در نگارش انگیزه نامه تحصیلی کانادا باید به یک سری سؤالات پاسخ داده شود.
- چرا قصد دارید در کشور کانادا و در رشته منتخب تحصیل کنید؟
- دلایل شما برای تحصیل در دانشگاه کانادا چیست؟
- اهداف تحصیلی شما چیست؟
- چرا در کشور خود ادامه تحصیل ندادید؟
- چقدر ادامه تحصیل در رشتهای که انتخاب کردید منجر به بهتر شدن فرصتهای شغلی در کشورتان میشود؟
- برنامه شما بعد از اتمام تحصیل چیست؟
- اگر بیش از ۲ سال از دانشگاه دور بودید، تجربیات شغلی و دلایل وقفه تحصیلی خودتان را بیان کنید.
نکاتی که در نوشتن انگیزه نامه برای سفارت کانادا مهم است:
۱) با مقدمه خوب و تأثیرگذار شروع کنید.
۲) تعداد پاراگرافها را محدود کنید.
۳) از کشور خود بههیچعنوان بدگویی نکنید.
۴) اگر یکی از اعضای خانواده در کانادا زندگی میکند، از حضور او بهعنوان دلیل رفتن یاد نکنید. دلایل منطقی بیاورید.
۵) هر پاراگراف را به یک موضوع اختصاص بدهید. مثلاً، پاراگراف اول: معرفی خود، پاراگراف دوم: سوابق تحصیلی و…
۶) ترتیب مطالب خیلی مهم نیست و به عهده خودتان است.
۷) افرادی که نکته خاص در پرونده دارند مثل گپ تحصیلی، یا تغییر رشته/ گرایش تحصیلی و … میبایست حتماً یک پاراگراف را به آن اختصاص داده و به طور دقیق توضیح بدهند.
۸) درنهایت، با یک جمعبندی نوشته خود را تمام کنید.
گام چهارم) زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا : تهیه توصیهنامه اساتید
توصیهنامه دانشگاهی به نامهای گفته میشود که از طرف اساتید برای متقاضیان نوشته میشود. با توجه به این حقیقت که اساتید معمولاً فرصت کافی برای نوشتن توصیهنامه ندارند، میتوانیم بهصراحت بگوییم که، گرفتن توصیهنامه یکی از سختترین کارها و مهمترین پروسه اپلای است.
هدف از توصیهنامه، بیان پتانسیل، مهارتها و دستاوردهایی است که فرد انجام داده و استاد نیز آنها را تأیید کرده است.
در مورد توصیهنامه ، پیشنهاد میکنیم در اسرع وقت با اساتید در ارتباط باشید و توضیح بدهید که میخواهید اپلای کنید. اینطور نباشد که مثلاً سه روز یا یک هفته قبل از ددلاین دانشگاه تازه به فکر تهیه توصیهنامه بیافتید و به استاد خبر بدهید. در این صورت ممکن است استاد فرصت نکند و این موضوع ممکن است در کیفیت پیشنهاد و توصیهای که میدهد، تأثیر بگذارد.
با توجه به اینکه، اساتید معمولاً تایمهایشان محدود است و ممکن است فرصت نگارش نداشته باشند، اگر زودتر اعلام کنید و آنها بدانند که قصد اپلای دارید، خیلی بهتر است. در اینصورت آنها زمان کافی دارند تا آماده شوند و اگر قرار است متنی یا نوشتهای را تهیه کنند به دقیقه ۹۰ موکول نکنند.
گام پنجم) زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا : تکمیل فرم اپلیکیشن
وقتی صفحه اپلیکیشن ها باز میشوند اگر مدارک آماده باشد سریع میتوانید اپلای کنید. در کشورهای همچون آمریکا و کانادا، در زودترین حالات ممکن معمولاً اپلیکیشنها در ماههای سپتامبر و اکتبر باز میشوند.
اگر مکاتباتتان تمام شده، ایمیل زدید و جواب گرفتید و نمره آزمون زبان شما آماده است پس لزومی ندارد دست دست کنید و تا ددلاین صبر نکنید، سریع اپلیکیشن را پُر کنید.
دلیل اینهمه تأکید این است که ممکن است یک دانشگاه، مدارک خاصی مثل رایتینگ سمپل از متقاضی بخواهد. چون آماده کردن این مدارک ممکن است زمان ببرد، پس بهتر است زودتر اقدام کنید تا قبل از ددلاین تمامی مدارکتان آماده و کامل باشد.
گام ششم) زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا : در نظر گرفتن ددلاین
تایم ددلاین یا همان آخرینمهلت درخواست پذیرش دانشگاهها، عموماً متغیر است. ددلاین دانشگاههای آمریکا زودتر است. مثلاً اواسط نوامبر یا برخی مواقع اواخر نوامبر.
ددلاین دانشگاهها کانادا کمی دیرتر از آمریکا است. بهطور متوسط ممکن است ددلاینها در اواسط ژانویه و یا اوایل فوریه باشد.
البته ناگفته نماند که این موضوع ممکن است با توجه به رشته و دانشگاههای که فرد اپلای میکند کمی متغیر باشد. بنابراین توصیه میکنیم در وهله اول، ددلاین اپلای رشته و دانشگاهی را که میخواهید اپلای کنید، چک کنید تا با مشکل محدودیت زمان مواجه نشوید.
اگر ددلاین یک دانشگاه دیرتر بود یعنی در ماههای آوریل، می یا جون، باز هم بهتر است اگر مدارکتان حاضر است خیلی زود اپلای کنید.
علت اینهمه تأکید این است که خیلی وقتها دانشگاهها آفرهای فاند را تا فوریه یا نهایت مارچ اعلام میکنند. پس اگر نزدیک به تاریخ ددلاین اپلای کنید، شاید پذیرش بگیرید ولی ممکن است موفق به دریافت فاند نشوید و کمک هزینه تحصیلی به شما تعلق نگیرد. همانطور که گفتیم ممکن است برخی از دانشگاهها، آفرها را از قبل داده باشند.
با این اوصاف فکر میکنم به اهمیت زود اپلای کردن پی بردید. پس برویم به سراغ گام بعدی.
گام هفتم) زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا : اعلام نتایج
الپیکیشنها را چک کنید. بهطور خاص، دانشگاههایی که ددلاینشان زود است ممکن است زودتر هم جواب بدهند. بنابراین با چک کردن اپلیکیشنهایتان، درنهایت میتوانید از بین چندین دانشگاه که اپلای کردید، بهترین گزینه را انتخاب و تأیید کنید.
گام هشتم) زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا : پروسه ویزا
بهمحض اینکه پذیرش نهاییتان را گرفتید و دانشگاه موردنظررا انتخاب و قطعی کردید، اقدام به تکمیل اپلیکیشن ویزا کنید.
اگر قصد دارید ویزای کانادا را دریافت کنید، به فکر اخذ استادی پرمیت (همون مجوز تحصیلی) کانادا باشید. فرم اپلیکیشن را پر کنید. بدنبال اطلاعات بیومتریک خود بروید تا پروسه ویزا را با موفقیت طی کنید. اگر جواب اپلای ویزا دیر آمد نگران نباشید، ممکن است حتی به اول ترم هم نرسید اما ناامید نشوید و اپلای کنید، درنهایت دیفر میکنیدt یعنی با تاخیر ترم را شروع میکنید.
گام نهم) زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا : شروع کلاسها
شروع کلاسها در آمریکا و کانادا معمولاً بدینصورت است که ابتدا یک اورینتیشن یا همان معارفه دارند که اغلب در اوایل یا اواسط ماه آگوست است.
تاریخ شروع ترم و کلاس دانشگاههای کانادا و آمریکا، بین ۱۵ آگوست تا اوایل سپتامبر است.
حتما بخوانید!
اقامت پس از تحصیل در کانادا
سوالات رایج پیرامون زمانبندی پروسه اپلای دانشگاههای کانادا
- ددلاین اپلای دانشگاههای کانادا چه موقع است؟
ددلاین یا همان آخرینمهلت درخواست پذیرش دانشگاهها، عموماً در تایمهای متفاوت است. این موضوع ممکن است با توجه به رشته و دانشگاههای که متقاضی اپلای میکنید کمی متغیر باشد.
- اگر ریزنمرات و معدل سال اول و دوم دبیرستان یک متقاضی ضعیف باشد اما سالهای سوم و چهارم و حتی نمره آزمون زبان وی خوب باشد، ممکن است پذیرش دریافت کند؟
آزمون زبان نمیتواند تعیینکننده میزان موفقیت فرد در ۴ سال باشد اما ریزنمرات مدرسه میتواند عملکرد آینده فرد را در دانشگاه نشان بدهد. اگر فرد بتواند به خوبی توجیه کند که نگرشش نسبت به تحصیل از سال سوم و چهارم چه تفاوتی با سال اول و دوم داشته میتواند تا حدودی ضعف سالهای اول و دوم را جبران کند.
- اپلیکیشنهای دانشگاههای کانادا چه موقع باز هستند؟
در زودترین حالات ممکن معمولاً اپلیکیشنها در ماههای سپتامبر و اکتبر باز میشوند.
- بهترین تایم برای مکاتبه با اساتید چه موقع است؟
ماههای سپتامبر، اکتبر، نوامبر و دسامبر بهترین زمان برای انجام مکاتبه با اساتید هستند. این ماهها در حقیقت قبل از ددلاین دانشگاهها هستند. در این بازه زمانی اساتید هنوز درگیر بررسی دانشجوها هستند و شاید هنوز دانشجویی را نپذیرفتند.
جستجوی 60 ثانیهای !
جستجوی رشته و دانشگاه در کانادا + اپلای رایگان