پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
پیداکردن استاد راهنما یا سوپروایزر برای اپلای دانشگاههای خارج بهویژه استرالیا و کانادا بسیار اهمیت دارد.
استاد راهنما یا سوپروایزر در واقع یکی از اعضای کادر آموزشی دانشگاه است که در کارهای تحقیقاتی و مقالهها به دانشجو کمک میکند و نقش ناظر، پشتیبان و راهنما را در طول تحصیل یک دانشجو دارد.
پیداکردن استاد راهنمای مناسب برای اپلای دانشگاههای خارجی و اخذ پذیرش کار آسانی نیست. روشهای پیداکردن استاد راهنما مختلف است.
شما میتوانید از طریق جستجو در سایت دانشگاهها، شبکههای اجتماعی، مشورت با اساتید و دانشجوهای باتجربه یا جستجوی مقالات، یک سوپروایزر خوب برای خود پیدا کنید.
یک استاد راهنما میتواند شانس شما را در دریافت پذیرش تحصیلی و مهمتر از همه کمکهزینه تحصیلی افزایش بدهد.
بنابراین قبل از انتخاب، باید حتماً وقت کافی برای تحقیق و گرفتن اطلاعات در مورد سوابق و موفقیتهای استاد راهنما صرف کنید.
ما در این مقاله، در حد امکان اطلاعاتی را در اختیارتان قرار خواهیم داد که در پیداکردن استاد راهنما یا سوپروایزر به شما کمک خواهد کرد.
استاد راهنما یکی از اعضای هیئتعلمی دانشگاه است که از طرف رئیس دانشگاه مورد تأیید قرار میگیرد تا دانشجویان را در مورد مشکلات آموزشی، پژوهشی و فردی راهنمایی کند.
استاد راهنما همانطور که از اسمش پیداست باید منتور یا مربی دانشجو باشد و بتواند در امور تحقیقاتی و تحصیلی، راهنماییها و فیدبکهای لازمه را به دانشجو بدهد.
از وظایف استاد راهنما میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
یک استاد راهنما یا سوپروایزر خوب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
یکی از شرایط تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی بهویژه دکتری، داشتن تأییدیه از طرف یک سوپروایزر یا استاد راهنما است. استاد راهنما دانشجویان را از ابتدای طرح تحقیقاتی تا انجام پایاننامه یا رساله راهنمایی میکند.
یک استاد راهنما یا سوپروایزر خوب و باتجربه میتواند با راهنماییهای خود دانشجو را به مسیر درست هدایت کند.
از مهمترین دلایل انتخاب استاد راهنما یا سوپروایزر میتوان به صرفهجویی در هزینه، اخذ پذیرش از دانشگاه مقصد و دریافت کمکهزینه تحصیلی اشاره کرد.
در نظر داشته باشید استاد راهنما در قبال راهنمایی از شما مبلغی را دریافت خواهد کرد. پس استادی را انتخاب کنید که ارزش پرداخت این هزینه را داشته باشد.
با درنظرگرفتن نکاتی که در این قسمت معرفی خواهیم کرد، میتوانید یک استاد راهنما یا سوپروایزر برای خود انتخاب کنید.
قبل از شروع باید موارد زیر را در نظر بگیرید سپس برای پیداکردن سوپروایزر اقدام کنید.
بعد از انتخاب استاد، نوبت ارسال ایمیل است. این را به یاد داشته باشید که استادان راهنما معمولاً هر روز صدها ایمیل از دانشجویان دریافت میکنند.
اگر میخواهید ایمیل شما مورد قبول باشد، باید یکسری نکات را رعایت کنید.
فراموش نکنید، نوشته غیررسمی تأثیر خوبی روی استاد راهنما ندارد.
برای درک بیشتر و نحوه خطاب قراردادن یک استاد راهنما، موارد جدول زیر را مدنظر داشته باشید.
رسمی | غیررسمی | هیچوقت نباید استفاده کنید. | |
---|---|---|---|
اول نامه | Dear Dr./ Prof./ Mr./ Ms Dear Sir/Madam | Dear ken/ tanja | Hi ken Hello Neil |
آخرنامه | Sincerely | Regards | Cheers Greetings |
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
معمولاً سوپروایزرها به ایمیلها سریع جواب میدهند. اگر جواب نگرفتید، زود از کوره خارج نشوید.
خود را توجیه کنید که شاید آنها دلیل محکمی برای جواب ندادن دارند. برای مثال، در تعطیلات رسمی یا آخر هفته به سر میبرند.
این نکته را در نظر داشته باشید که کل استادان همه هفته را در دسترس نیستند. میتوانید به پرتال آنها مراجعه کنید و متوجه شوید چه روزهایی میتوانند به سؤالهای شما پاسخ دهند.
باید منتظر بمانید. اما اگر وقت کافی ندارید و استاد در چند روز جواب ایمیل شما را ارسال نکرد، مؤدبانه یک ایمیل یادآوری بفرستید.
همچنین میتوانید به دانشگاه موردنظر تماس بگیرید. پرسنل مربوطه میتوانند به شما در این مورد کمک کنند.
در استرالیا تمام کسانی که میخواهند در مقاطع دانشگاهی بهویژه تحصیلات تکمیلی تحصیل کنند، باید حداقل دو استاد راهنما داشته باشند.
تیم استاد راهنما شما باید شامل یک استاد راهنمای اصلی از هیئتعلمی دانشگاه و یک استاد راهنمای دوم یا مشاور باشد.
وقتی استاد راهنمای اول را مشخص کردید، او به شما در انتخاب استاد راهنمای دوم نیز کمک خواهد کرد.
مراحل پیداکردن استاد راهنما یا سوپروایزر در دانشگاههای استرالیا به شرح زیر هستند.
باید به وبسایت دانشگاه موردنظر رفته و بررسی کنید که آیا آن دانشگاه در حوزه موردنظر شما فعالیت دارد یا خیر. برای مثال، دانشگاه سیدنی بیشتر در حوزه سلامت، تغییرات اقلیمی، دارو و فناوری تحقیق و پژوهش میکند.
در نتیجه، قبل از جستجو در مورد استاد راهنما، فعالیتهای پژوهشی را بررسی کنید که در دانشگاه انجام میشوند و استادی را پیدا کنید که در حوزه شما کار میکند.
در استرالیا به دو روش میتوانید استاد راهنما پیدا کنید. بعضی از دانشگاهها میگویند باید به شکل مستقل خودتان تحقیق کرده و استاد موردنظر خود را پیدا کنید، اما بعضی از دانشگاهها کمک میکنند تا بین شما و استاد راهنما ارتباط ایجاد شود.
برای مثال، متقاضیان رشته حقوق باید قبل از پذیرش، به اعضای هیئتعلمی برای استاد راهنما در خواست دهند. درصورتیکه متقاضیان هنر، طراحی و معماری باید ابتدا خودشان با سوپروایزر موردنظر خود تماس بگیرند.
وقتی با استاد راهنما به توافق رسیدید، باید فرم EOI (ابراز تمایل مهاجرت به استرالیا) را به دانشگاه ارسال کنید. در صورت تأیید، برای ثبتنام آنلاین دعوت خواهید شد.
در نظر داشته باشید پرکردن این فرم هزینهای برای شما نخواهد داشت.
اعتبار این فرم دوساله است. اگر در تکمیل آن نیاز به کمک داشتید، میتوانید با تیم کارشناسی اسمارت اپلای در ارتباط باشید.
وقتی سوپروایزر اصلی خود را انتخاب کردید و وی اعلام کرد که تمایل دارد با شما همکاری کند، باید در مصاحبه شرکت کنید. این مصاحبه میتواند حضوری یا با اسکایپ باشد.
در اصل در این مرحله استاد میخواهد در مورد شما و حوزه موردعلاقه اطلاعات بیشتری کسب کند. همچنین دلیل خود را برای همکاری با شما توضیح خواهد داد.
معمولاً بعد از تأیید استاد راهنما باید در توصیف مقاله خود موارد زیر را بیان کنید.
جزئیات تحقیقات گذشته و نمونه مقالههای منتشر شده خود را توضیح دهید.
داشتن سوپروایزر یا استاد راهنما یکی از فاکتورهای مهم برای موفقیت در مقطع تحصیلات تکمیلی است. در نتیجه وقت کافی صرف کنید تا استاد راهنمایی پیدا کنید که موفقیت شما را در این مقطع چندبرابر کند.
همانطور که در طول مطالب اشاره کردیم، این پروسه چندمرحلهای است.
با مطالعه رزومه اساتید میتوانید تشخیص دهید که آیا استادی را که قصد انتخاب دارید، در رشته موردعلاقه شما تجربه دارد یا خیر.
5. رزومه و ریز نمرات خود را همراه نامه درخواستی، ایمیل کنید.
6. در ایمیل باید مشخص کنید که دلیل علاقه شما به این حوزه چیست.
7. دلیل انتخاب استاد را توضیح دهید.
8. برای ارتباط بیشتر با سوپروایزر یا استاد راهنما، راهی را پیشنهاد دهید. (برای مثال، استفاده از تلفن، ویدئوکنفرانس یا در صورت امکان مصاحبه حضوری)
9. اگر امکان دارد با دانشجویان قبلی در مورد استاد راهنمای مدنظر گفتگو داشته باشید.
برای این کار، اگر در دانشگاه موردنظر هستید به سراغ دانشجویانی بروید که قبلاً با استادکار کردهاند.
اما اگر در ایران هستید و هنوز به کانادا نرفتهاید، از بخش امور تحصیلات تکمیلی دانشگاه مقصد بخواهید تا ایمیل و شمارهتلفن چند مورد از فارغالتحصیلین را به شما بدهد.
همانطور که متوجه شدید یکی از بخشهای مهم و تأثیرگذار در پیدا کردن یک استاد راهنما، نوشتن ایمیل است. در نوشتن ایمیل، نکاتی وجود دارد که باید رعایت بشود.
به همین خاطر برای شما نمونهای را آماده کردهایم میتواند الگوی خوبی برای نوشتن ایمیل باشد.
Dear prof. …….
My name is AAA, I am a student at the AAA college and I have a major in AAA. Right now I am a junior, but I am preparing to graduate this year. I also have experience in the college summer program and a GPA score of 4.
I am looking to attend the graduate school AAA, specializing in AAA. During one of my classes, I had the opportunity to read your article on AAA, I enjoyed it a lot and it allowed me to gather some ideas regarding future research I can do. I’ve also been exploring a multitude of ideas that I could work on. My project will focus on AAA and AAA, and I would like to explore multiple different questions.
I would like to inquire if you are accepting any graduate students. I’ve been working on numerous projects and received multiple awards, as you can see from my attachments. I would be delighted to work with you and receive all the necessary guidance needed to complete my research.
Please find in the attachment my cv. I am looking forward to hearing your reply and potentially working with you.
Best regards,
Donya saremi
وقتی میخواهید برای مقاطع تحصیلات تکمیلی به دانشگاههای خارج اپلای کنید، برای کارهای تحقیقاتی و انجام پایاننامه باید استاد راهنما داشته باشید. استاد راهنما به شما در انتخاب موضوع و پیشبرد اهداف تحصیلی کمک میکند.
همانطور که در طول مطالب اشاره کردیم، یکی از روشهای پیداکردن یک استاد راهنما یا سوپروایزر، جستجو در وبسایت دانشگاهها است. بعد از انتخاب استاد راهنما، باید از طریق ایمیل ارتباط برقرار کنید. در ایمیل نکاتی وجود دارد که باید رعایت شود.
اگر قصد ادامه تحصیل در کانادا یا استرالیا را دارید و به دنبال یک سوپروایزر یا استاد راهنما هستید، میتوانید از مشاوره کارشناسان آموزشی اسمارت اپلای کمک بگیرید.
اما چنانچه در انتخاب رشته یا دانشگاه مقصد مطمئن نیستید، کافی است یکبار هم که شده سرچ هوشمند 60 ثانیهای ما را امتحان کنید.
خیلی وقت شما را نمیگیرد. با پاسخ به چند سؤال میتوانید نتیجه انتخاب رشته و دانشگاه را مشاهده کنید.
در انتها، لطفاً با تکمیل فرم ارزیابی رایگان، نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
بهترین زمان برای پیداکردن استاد راهنما یا سوپروایزر چه موقع است؟
نظر به اینکه ارسال ایمیل و گرفتن تأییدیه از سوپروایزر معمولاً 9 ماه یا بیشتر طول میکشد، سعی کنید هر چه زودتر اقدام کنید.
آیا میتوانیم سوپروایزر یا استاد راهنمای خود را عوض کنیم؟
بله. اگر دلیل قانعکننده داشته باشید در بیشتر موارد میتوانید سوپروایزر را عوض کنید.
روشهای پیداکردن استاد راهنما یا سوپروایزر را نام ببرید؟
مراجعه به وبسایت دانشگاه موردنظر، تحقیق درباره استاد از طریق دانشجوها، شبکههای اجتماعی (LinkedIn و ResearchGate)، خواندن مقالههای علمی و پژوهشی استاد
آیا در اولین ایمیل به استاد راهنما، میتوانیم پروپوزال تحقیقاتی کامل خود را بفرستیم؟
خیر، بهتر است چکیده یا خلاصهای از آن را ارسال کنید. اگر با استاد راهنما به توافق رسیدید، میتوانید در ایمیلهای بعدی کل پروپوزال را ارسال کنید.
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.