پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
برای تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور باید یک پروسه طولانی رو طی کنید و یک سری مدارک لازم و ضروری مثل رزومه تحصیلی، انگیزه نامه تحصیلی، توصیهنامه تحصیلی یا حتی کاورلتر (نامه پوششی) را آماده و به دانشگاه دلخواهتان ارائه کنید. ریسرچ اینترست یا به عبارتی علایق پژوهشی هم یکی از مدارکی که برای اپلای لازم است.
اما ریسرچ اینترست چیست، چطور نوشته میشود و یا چه کاربردی دارد از مباحثی است که میخواهیم تو این پست در موردشان مفصلا صحبت کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید تا به پاسخ سؤالهایتان برسید.
شاید شما هم شنیده باشید که در اغلب دانشگاههای خارج از کشور، دانشجوهای مقطع دکترا و فوق دکترا برای دریافت پذیرش، میبایست ریسرچ اینترست یا علائق پژوهشی را هم ارائه کنند. علایق پژوهشی یک نامه ۱ الی ۲ صفحهای (باحداکثر ۴۰۰ واژه) است که سوابق پژوهشی و تحصیلی متقاضی در آن ذکر شده است.
در این نامه، متقاضی اطلاعات مربوط به یافتههای علمی، مقاله یا کتابهای منتشرشده، فعالیتهای پژوهشی و اهداف تحقیقاتی خود را بیان میکند.
یک متقاضی تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور، با نوشتن ریسرچ اینترست اصولی و استاندارد، سعی میکند از سایر رقبا پیشی بیگرد و در عرصه رقابت برنده بشود.
خب حلال شاید از خودتان بپرسید که یک ریسرچ اینترست استاندارد را چطور باید بنویسیم؟
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، ریسرچ اینترست خلاصهای است از تحقیقات و پژوهشهایی که متقاضی تاکنون انجام داده و همچنین برنامه و اهداف وی برای ادامه تحقیقات در دانشگاه مقصد است.
در این نامه، متقاضی میبایست شخصیت خود معرفی کند، بهتمامی علایق پژوهشی اشاره کند، دیدگاهش را درباره آینده فعالیتهای تحقیقاتی خود بنویسد، دستاوردهایی که تاکنون داشته را ذکر کند و بنویسد که چطور از طریق دستاوردهایش میتواند به اهداف خود برسد.
محتوای نامه علایق پژوهشی باید شامل موارد زیر باشد:
برای نگارش علایق پژوهشی، تسلط به زبان انگلیسی الزامی است. توصیه میکنیم اگر سطح زبان انگلیسی شما ضعیف است، از افرادی که رایتینگ خوبی دارند درخواست کنید تا در نوشتن این نامه شما را راهنمایی کنند.
یک ریسرچ اینترست معمولاً از ۲ الی ۴ پاراگراف تشکیل شده است. پاراگراف اول، مقدمه است. در این بخش، متقاضی باید بهاختصار به سوابق تحصیلی و علمی خود اشاره کند.
در پاراگرافهای بعدی، (دوم، سوم و چهارم) باید در مورد فعالیتهای تحقیقاتی که در گذشته انجامشده و همچنین فعالیتهای کنونی صحبت شود.
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
در نگارش علایق پژوهشی باید یک سری نکات را رعایت کنید.
ریسرچ اینترست این امکان را فراهم میکند تا متقاضی بتواند روی علایق پژوهشی خود متمرکز بشود و با دریافت پذیرش تحصیلی، بتواند در دانشگاه مقصد شروع به فعالیت تحقیقاتی و کسب تجربه کند.
نگارش علایق پژوهشی کمک میکند تا اساتید و محققان بتوانند برخی از فاکتورهای مهم در یک متقاضی را بررسی کنند، ازجمله:
ارائه ریسرچ اینترست بیشتر برای کدام مقطع تحصیلی الزامی است؟
مقطع دکترا و فوق دکترا
طول یک ریسرچ اینترست استاندارد چقدر باید باشد؟
۲ صفحه یا کمتر
آیا نوشتن علایق پژوهشی در رزومه الزامی است؟
اگر برای دکترا اقدام میکنید، حتماً باید کلمات کلیدی موضوعات موردعلاقه خودتان را بنویسید.
آیا ریسرچ اینترستها کارهایی هستند که ما انجام دادیم یا اینکه علاقهمندیم در اون زمینه فعالیت کنیم؟
ریسرچ اینترست ها عموما مباحثی هستند که بهشون علاقهمند هستید و در آن زمینه قبلا کار یا تحقیق کردید.
چقدر باید در مورد نگارش بخش علایق پژوهشی ریز و جزئی بشویم؟
اگر برای دپارتمان مینویسید، بهتر است کمی وسیعتر باشد و اگر برای استاد مینویسید بهترِ درزمینه فعالیت استاد باشد. ولی درکل نباید خیلی طولانی و خسته کننده باشد.
آیا میتوانیم در رزومه بهجای ریسرچ اینترست، تجربه تحقیقاتی را بنویسیم؟
خیر. این دو قسمت کاملاً مستقل از هم هستند و هر دو در رزومه بهصورت مجزا نوشته میشوند.
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.