پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
آیا تابهحال در مورد فرصت مطالعاتی در کانادا چیزی شنیدهاید؟ آیا میدانستید که برای انجام تحقیق و گذراندن فرصتهای دانشجویی کوتاهمدت، میتوانید به یکی از کشورهای خارجی بروید؟ ما در این مقاله سعی داریم در مورد موضوع فرصت مطالعاتی، شرایط و نحوه اقدام و همچنین سوالات پیرامون آن، اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. پس با ماه همراه باشید.
فرصت مطالعاتی یک بخشی از مقطع دکترا است که گذراندن آن در فرآیند جذب هیئتعلمی، بسیار تأثیرگذار است. این دوره برای دانشجوهای دکترا بسیار اهمیت دارد. فرصت مطالعاتی، امتیازی منحصربهفرد است و در اختیار دانشجوهایی قرار میگیرد که با انتشار آثار یا فعالیتهای علمی، توانایی خود را در تحقیق و پژوهش در رشته تحصیلی خود، به اثبات رساندهاند.
شاید این مفهوم در محافل دانشگاهی و علمی بسیار رایج باشد اما جالب اینکه اکثر دانشجوهای ایرانی چندان اطلاعی از این فرصت ندارند. تجربه نشان داده، افرادی که در دوره دکترا از فرصت مطالعاتی استفاده کردهاند، احتمال جذب شدن آنها در هیئتعلمی، بهمراتب بیشتر از افرادی است که از گذراندن این دوره ممانعت کردهاند.
خب حالا که با مفهوم اولیه، فرصت مطالعاتی آشنا شدید، اجازه بدهید به سراغ مباحث بعدی، برویم.
کانادا ازلحاظ علمی، بهعنوان یکی از کشورهای معتبر در دنیا شناخته شده است. گفتنی است که، دانشگاه های کانادا در رتبهبندی جهانی، در لیست برترین دانشگاههای دنیا جای دارند.
برخی این کشور را برای ادامه تحصیل در یک مقطع و برخی برای یک دوره کوتاه دانشجویی که به آن فرصت مطالعاتی گفته میشود، انتخاب میکنند.
فرصتهای مطالعاتی در کانادا، یکی از موقعیتهای فوقالعادهای است که برای دانشجوهای مقطع دکترا در نظر گرفته شده است. بیشتر دانشجوهای دکترا ترجیح میدهند این دوره و موقعیت را در یکی از کشورهای پیشرفته دنیا ازجمله آمریکا، کانادا، استرالیا و یا کشورهای عضو اتحادیه اروپا تجربه کنند. فرصتهای مطالعاتی در کشورهای پیشرفته، عموماً ۶ تا ۹ ماه طول میکشد.
این دوره بهمنظور ارتقای تبادلات علمی و فرهنگی بین کشور کانادا و دانشپژوهان سایر کشورها برگزار میشود. تجربه نشان داده که، متقاضیان فرصت مطالعاتی کانادا به لحاظ علمی، پژوهشی و فرهنگی در جایگاه خاصی قرار دارند.
دانشجویان دکترا میتوانند یک دورهی ۶ ماهه از تحصیلات و یا پس از پایان تحصیلات خود را در کنار یکی از اساتید در یکی از دانشگاههای کانادا به تحقیق بپردازند. هدف عمده این دوره این است که دانشجو بتواند تجربه بینالمللی کسب کند و با شرایط تحقیق آکادمیک در دانشگاههای کانادا، آشنا بشود.
متقاضیانی که قصد شرکت در دوره فرصت مطالعاتی دارند باید حائز شرایط زیر باشند:
برای اقدام به این دوره، باید یک سری مراحل طی شود که در اینجا برای درک بهتر شما، آنها را بهصورت لیست آماده کردهایم.
در ابتدا، دانشجو باید با توجه به اولویت خود، اساتید و دانشگاه های موردنظر خود را تعیین کند.
سپس، به اساتیدی که انتخاب کرده، ایمیل با محتوی همکاری در دوره مطالعاتی، ارسالی کند. (نحوه نوشتن ایمیل بسیار مهم است.)
دانشجو باید از استاد، درخواست کند تا از سوی دانشگاه مربوطه، برای او نامه پذیرش دریافت کند.
جهت دریافت کمک مالی از سوی وزارت علوم، دانشجو باید نامه درخواست برای فرصت مطالعاتی را به دپارتمان تحصیلات تکمیلی دانشگاه محل تحصیل، ارائه کند.
پس از دریافت نامه پشتیبانی مالی، متقاضی میتواند برای دریافت ویزای کانادا اقدام کند. بهتر است متقاضیان دریافت ویزا به این امر توجه کنند که، علاوه بر داشتن شرایط لازم، دیدگاه و عقیده شخصی کارکنان سفارت نیز تا حدی در صدور ویزا تأثیرگذار است.
با توجه به اینکه بررسی پرونده و درنهایت دستور صدور ویزا، توسط کارمندان سفارت صورت میگیرد، توصیه میشود برای دریافت ویزای کانادا، از طریق کشوری اقدام کنید که کارمندان آن، منعطفتر هستند.
در این مرحله، دانشجو برای دریافت ارز، میبایست نامه پذیرش و کپی ویزای خود را به دپارتمان فرصت مطالعاتی وزارت علوم ارائه دهد و فرم مربوطه را تکمیل کند. پیشنهاد میکنیم، وقتی نامه پشتیبانی مالی صادر شد، اقدام به اخذ ویزا کنید.
پس از طی کردن این مراحل، دانشجو باید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، اجازه خروج از کشور را دریافت کند.
دانشجویان خانم و متاهل، باید اجازه خروج از کشور را از همسر و دانشجوهای دختر و مجرد، باید از پدر دریافت کنند. دریافت مجوز خروج از کشور، باید در یک دفترخانه رسمی، انجام شود.
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
همانطور که میدانید کشور کانادا یکی از ۵ کشور برتر دنیا برای تحصیل، پژوهش و مطالعه است. برای گذراندن دوره فرصت مطالعاتی در کانادا، باید بعد از دریافت پذیرش از دانشگاه موردنظر، برای دریافت ویزا اقدام کرد.
فقط به خاطر داشته باشید که در حال حاضر، کانادا در ایران سفارت ندارد. دانشجوهای ایرانی جهت دریافت ویزا برای دوره فرصت مطالعاتی، باید به سفارت کانادا در یکی از کشورهای همسایه مراجعه کنند. بیشتر دانشجوها برای این کار، به کشور ترکیه میروند چراکه کارمندان سفارت کانادا در ترکیه، راحتتر ویزای فرصت مطالعاتی را میدهند.
مدارک شناسایی و هویتی
دانشجوی خانم و متأهلی که قصد دارد با همسر خود به این سفر برود، لازم است از صفحات اول و دوم شناسنامه و از کارت ملی و ویزای خود و همسر، کپی تهیه کرده و به مراجع مربوطه تحویل بدهد.
مدارک مالی
کارمندان
اگر متقاضی دو شغله باشد، باید مدارک هر دو شغل را ارائه کند.
کارفرمایان
بازنشستگان
آقایانی که سربازی نرفتند و کارت پایان خدمت سربازی را ندارند، برای دریافت مجوز خروج از کشور باید به سازمان نظاموظیفه، وثیقه ارائه دهند. با این عمل، اثبات میکنند که صرفاً برای تحصیل، از کشور خارج میشوند.
در چنین شرایطی، متقاضی میتواند برای دریافت نامه تأییدیه، به وزارت علوم مراجعه کند و با ارائه نامه وزارت علوم به سازمان نظاموظیفه، بهجای وثیقه ۱۵ میلیون تومانی با وثیقه ۵ میلیون تومانی از کشور خارج بشود.
هزینه فرصت مطالعاتی دانشجوهای دکترا، با توجه به کشور مقصد، به صورت اقامت ماهانه، متغیر است. هزینه این دوره برای کشور کانادا، 4 میلیون تومان و درخصوص کمک هزینه شرکت در کنفرانس های خارجی، 2.500 هزارتومان درنظر گرفته شده است.
در این مقاله تلاش کردیم فرصت مطالعاتی در کانادا را معرفی کنیم. چنانچه قصد کار، زندگی یا تحصیل در کانادا را دارید توصیه میکنیم با تحقیق و آگاهانه وارد عمل بشوید.
برای تحصیل در کانادا میتوانید با تیم کارشناسی اسمارت اپلای در ارتباط باشید. اگر در انتخاب رشته یا دانشگاه مقصد مطمئن نیستید کافی است سرچ هوشمند 60 ثانیهای اسمارت اپلای را امتحان و نتیجه را مشاهده کنید.
در انتها، لطفاً با تکمیل فرم ارزیابی رایگان ما را از نظرات خودآگاه سازید.
فرصت مطالعاتی در چه بازه زمانی انجام میشود؟
این فرصت در بازههای زمانی مختلف، ۶ تا ۹ ماه و در برخی موارد ۶ تا ۱۲ ماه طی میشود.
آیا به خانواده دانشجو نیز تسهیلات ارزی تعلق میگیرد؟
خیر. به خانواده دانشجو تسهیلات غیر ارزی و ریالی تعلق میگیرد.
اعزام دانشجو در چه مرحلهای صورت میگیرد؟
اعزام بعد از گذراندن ارزیابی جامع، تصویب پروپوزال تحقیقاتی دوره دکترا و قبل از دفاع از پایاننامه انجام میشود.
ارزیابی جامع دانشجو چگونه انجام میشود؟
چگونگی انجام ارزیابی جامع با تشخیص خود دانشگاهها انجام میشود. این مرحله، میتواند بهصورت کتبی، شفاهی و یا ترکیبی از هر دو باشد. درهرصورت دانشجو باید گواهی قبولی در ارزیابی جامع را ارائه کند.
شرایط داوطلبان آزاد یا به عبارتی غیر بورسیه که تمایل دارند از این فرصت استفاده کنند، به چه صورت است؟
این افراد میتوانند با هزینههای شخصی و با پرداخت هزینه از طرف دانشگاه محل تحصیل و استاد راهنما و با تسهیلات غیر ارزی و ریالی وزارت علوم اعزام شوند.
شرایط مشمولین سربازی برای شرکت در دوره فرصت مطالعاتی چیست؟
این فراد باید با ارائه وثیقه به سازمان نظاموظیفه، مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. ارائه نامه وزارت علوم به سازمان نظاموظیفه مبنی بر تایید سفر علمی، میتواند در کاهش مبلغ وثیقه ( ۱۵ میلیون به ۵ میلیون) تأثیرگذار باشد.
تکلیف دانشجویانی که پیش از اتمام فرصت مطالعاتی، اقدام به ترک دانشگاه کنند چیست؟
این افراد باید بلافاصله پس از بازگشت به دانشگاه محل تحصیل، نسبت به واریز مبلغ اضافی دریافتی به حساب خزانهداری کل، اقدام نموده و با سازمان امور دانشجویان تسویه نمایند.
خلاصه کلام اینکه دوره فرصت مطالعاتی، برای دانشجویان مقطع دکترا بسیار حائز اهمیت است. اقدام برای چنین دوره مهم و باارزشی، نیاز به آگاهی و استفاده از تجربه دیگران دارد. بسیاری از دانشجوها به دلیل عدم شناخت و آگاهی با فرآیندهای آن، از دریافت ویزای این دوره منصرف میشوند.
شما سروران گرامی جهت دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر در خصوص فرصتهای مطالعاتی و اخذ ویزای این دوره در کانادا، میتوانید با شرکت مهاجرت تحصیلی اسمارت اپلای و کارشناسان مجرب و خبره مجموعه در ارتباط باشید.
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.