پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
کانادا یک کشور آموزش محور است. این کشور در سطح بین المللی، به عنوان بهترین مکان برای زندگی و ادامه تحصیل شناخته شده است. خب، حالا سؤال اینجاست که چه فاکتورهایی وجود دارند که میتوانند در دریافت پذیرش دانشگاههای کانادا مؤثر باشند. آیا مقاله علمی میتواند شاهکلید ما تو این پروسه باشد یا خیر.
ما در این مطلب، سعی داریم در مورد مقالات علمی و تأثیر آنها در دریافت پذیرش از دانشگاه های کانادا، اطلاعاتی را در اختیار شما سروران گرامی قرار دهیم.
ممکن است سؤالات زیادی در این خصوص به ذهن شما خطور کرده باشد. مثلاً، آیا بدون مقاله هم میتوان برای دریافت پذیرش تحصیلی اقدام کرد یا اینکه، چند تا مقاله باید چاپ کنیم تا بتوانیم از اعتبار آنها استفاده کنیم. و ……..
پس با ما همگام باشید.
مقالههای علمی به مطالبی گفته میشوند که توسط یک دانشمند و یا محقق در مورد موضوع خاصی نوشته میشود. مقالهها عموماً در روزنامهها، نشریات، کتابها و مجلات منتشر میشوند.
یکی از بهترین راههای انتقال و نشر اطلاعات علمی، نوشتن مقاله و انتشار آن در ژورنالهای معتبر است. نگارش یک مقاله میبایست بر اساس تحقیقات و روشهای منطقی انجام شود. رعایت اصول اخلاقی از واجبات یک مقاله است که باید حتما در نظر گرفته بشود.
اما نوشتن مقاله علمی چه فوایدی دارد:
حالا که متوجه شدید منظور از مقالات علمی چیست و چه مزایایی دارد بهتر است برویم سراغ مباحث بعدی.
دانشگاههای کانادا، عموماً دانشجوهایی را جذب میکنند که استعداد و توان کافی برای تحصیل در این کشور را دارند و میتوانند در آینده، به یک نیروی حرفهای و متخصص تبدیل بشوند.
با توجه به این حقیقت که، هر مقاله علمی میتواند علاقه دانشجو به حوزه تخصصیاش و فعالیتهای علمی و تحقیقاتی را نشان بدهد، متقاضیانی که تحقیقات علمی بیشتری انجام داده و مقالات علمی بیشتری منتشر کردند، طبیعتاً شانس پذیرش آنها در دانشگاههای کانادا بیشتر میشود.
شاید شما هم شنیده باشید، بسیاری از افرادی که قصد اپلای برای تحصیلات تکمیلی را دارند، اگر مقاله علمی منتشرشده داشته باشند، شانس دریافت پذیرش تحصیلیشان بیشتر میشود. بله به همین صورت است. اما بازهم تأکید میکنم که ارائه مقاله علمی تضمینکننده صد در صد پذیرش نیست، فقط میتواند شانس دریافت پذیرش متقاضی را بالا ببرد.
متقاضیان تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور باید بر اساس رشتهای که اپلای میکنند، یک رزومه قوی و رقابتی ارائه کنند. چراکه یک رزومه علاوه بر اینکه بیانگر توانمندیهای علمی و تجربی متقاضی است، صلاحیت وی را برای ادامه تحصیل در دانشگاه نشان میدهد. به عبارتی یکی از روشهای احراز صلاحیت متقاضیان تحصیل در دانشگاههای خارج، بررسی کارهای تحقیقاتی و علمی آنها است.
اساتید دانشگاهها بر اساس موارد ذکرشده در رزومه یک متقاضی، میتوانند اطلاعاتی را در خصوص تواناییهای فردی و علمی وی کسب کنند.
خلاصه کلام اینکه، تمامی دانشگاههای برتر جهان، به مقالههای علمی و فعالیت تحقیقاتی دانشجوها، اهمیت و ارزش زیادی قائل هستند. دانشگاهها عمدتا به دنبال دانشجوهایی هستند که بهکارهای تحقیقاتی علاقه و در رشته و تخصص خود، خلاقیت دارند.
خب، حالا نوبت اینکه بدانیم، نشر مقالات علمی، در اپلای کدام مقاطع تحصیلی تأثیر بیشتری دارد. به عبارتی آیا برای ادامه تحصیل در مقطع فوقلیسانس نیازی به ارائه مقاله علمی هست یا خیر. یا اینکه آیا انتشار مقالات علمی برای دریافت پذیرش مقطع دکترا الزامی است؟
اجازه بدهید اول از مقطع کارشناسی ارشد شروع کنیم. با توجه به این حقیقت که دانشجویان مقطع کارشناسی، بیشتر وقت خود را صرف یادگیری و آموزش میکنند و فعالیتهایی همچون تحقیق و پژوهش در این دوره خیلی جدی نیست، باید گفت که داشتن مقاله علمی برای دریافت پذیرش در دوره کارشناسی ارشد، الزامی نیست.
اما این مورد، در خصوص متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا کمی فرق میکند. همانطور که میدانید یکی از لازمههای اپلای برای مقطع دکترا، داشتن مدرک کارشناسی ارشد است.
برخلاف دوره کارشناسی، که بیشتر دانشجوها بهغیراز درس خواندن، میتوانند زمان را صرف امور دیگر کنند، در دوره کارشناسی ارشد یا همان فوقلیسانس اینطور نیست. تقریباً نیمی از دورههای فوقلیسانس صرف گذراندن دروس و کلاسها و نیم دیگر، صرف تحقیق برای پروژه پایاننامه میشود.
بنابراین با توجه به اینکه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد وقت بیشتری را صرف مطالعه، تحقیق و پژوهش میکنند، میتوانند مقالات علمی هم منتشر کنند.
بیشتر دانشگاههای دنیا داشتن مقاله علمی را برای متقاضیان مقطع دکترا الزامی نمیدانند اما ارائه آن امتیاز مثبتی است که میتواند در دریافت پذیرش، مؤثر باشد.
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
این مورد سؤال خیلی از افرادی است که قصد دارند برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی، اپلای کنند. خیلیها تصور میکنند که هر چه تعداد مقالات منتشرشده بیشتری داشته باشد و در رزومه درج کنند، اپلای راحتتر صورت خواهد گرفت. ما در این قسمت میخواهیم بررسی کنیم که آیا این تصور درست است. آیا تعداد مقالات منتشرشده در دریافت پذیرش تحصیلی مؤثر است یا خیر.
بسیاری از دانشجوها، برای افزایش شانس خود، به دنبال انتشار مقالات مختلف و بیشتری هستند. باوجود اینکه، تعداد مقالات، می تواند شانس دانشجو را در دریافت پذیرش تحصیلی افزایش دهند اما باید دو مورد مهم؛ یعنی کیفیت مقاله و اعتبار مجله را در نظر داشته باشید. به عبارتی کیفیت کار تحقیقاتی، باید از کمیت مهمتر و مجلههایی که مقاله ما را منتشر میکنند، از اعتبار بالایی برخوردار باشند.
هیچ استادی از یک دانشجوی ارشد توقع ۵-۶ مقاله را ندارد. چیزی که برای یک اساتید دانشگاه اهمیت دارد، غنای علمی یک مقاله است. حتی فاکتورهایی از قبیل نوع ژورنال و امتیاز ملی یا بینالمللی آن، در درجه دوم اهمیت قرار دارند.
پیشنهاد میکنیم بهجای اینکه ۶ مقاله در یک مجله منتشر کنید، تمرکز خود را روی انتشار ۲ مقاله با کیفیت، معطوف کنید.
شاید دوست داشته باشید بدانید که مقالههای علمی به چه صورت ارزیابی میشوند و چه فاکتورهایی در این امر دخیل هستند.
تعداد ارجاعات به یک مقاله را سایتیشن (Citation) میگویند. هنگامیکه یک محقق دیگر از مطالب مقاله شما استفاده کند و به مقاله شما رفرنس بدهد، به این عمل اصطلاحاً ارجاع یا همان رفرنس دهی گویند. هرچه تعداد سایتیشن یا استناد و یا همان ارجاع دهی یک مقاله زیاد باشد، بالا بودن اعتبار یک مقاله را نشان میدهد.
به خاطر داشته باشید که، هر چه از مدتزمان انتشار یک مقاله بگذرد تعداد بیشتری سایتیشن خواهد داشت. این موضوع میتواند اعتبار یک مقاله را افزایش و درگرفتن پذیرش یا حتی بورسیه تأثیرگذار باشد.
ضریب تأثیر یا ایمپکت فاکتور (Impact Factor) که بهاختصار، IF گفته میشود، بهعنوان معیار اعتبارسنجی مجلات و مقالات علمی معرفی شده است. ضریب تأثیر، روشی است که در طی آن میتوان، متوسط تعداد دفعات ارجاعات انجامشده به مقالات یک ژورنال را بهطور سالیانه، محاسبه کرد.
این شاخص میتواند نشانه و نمادی از اعتبار یک مقاله علمی باشد.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، داشتن مقاله برای متقاضیان تحصیل در دانشگاههای خارج، میتواند فرصتآفرین باشد. اما زمان مناسب برای انتشار مقاله کی هست؟ ما چه موقع باید مقالههای علمی خود را منتشر کنیم تا به درد اپلای ما بخورد.
پیشنهاد ما این است که سعی کنید حداقل چند ماه پیش از اپلای، ۱ یا ۲ مقاله علمی در نشریات معتبر یا نیمه معتبر داخلی و خارجی منتشر و یا در کنفرانسهای علمی ارائه کنید.
با توجه به اینکه ممکن است زمان زیادی صرف تأیید تا انتشار مقاله صرف شود، توصیه میکنیم حداقل ۳ -۴ ماه قبل از درخواست پذیرش، مقالههای خود را منتشر کنید تا فرصت کافی تا ددلاین اپلای داشته باشید.
در این مدت زمان، مقاله شما هم تأیید میشود و میتوانید تأیید شدن مقاله خود را در رزومه قید کنید.
اگر مقاله شما هنوز تأیید نشده، میتوانید در رزومه، عنوان مقاله را بنویسد و جلوی آن ذکر کنید در حال آمادگی یا In Preparation است. با این کار قسمت مربوط به مقالات نیز، در رزومه خالی نمیماند.
اگر قصد دارید از امتیاز مقالات علمی برای اپلای دانشگاههای کانادا استفاده کنید، میبایست بر اساس اصول کشور کانادا اقدام کنید. چراکه مقالات باید دارای ویژگیهای خاص باشند.
به همین جهت ما پیشنهاد میکنیم که ابتدا دانشگاه موردنظر را انتخاب کنید، سپس مقالات علمی خود را بر اساس ساختار و ادبیات پژوهشی آن دانشگاه بنویسید.
بهطورکلی، مقالههایی که در موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) ISI به چاپ میرسند و دارای دستاوردهای علمی خوبی هستند، برای دانشگاههای کانادا مقالههای ارزشمندی محسوب میشوند.
در ارزیابی اعتبار مقالههای علمی چند نکته را باید در نظر داشت.
اینهمه در مورد مقالات علمی و اهمیت آنها درگرفتن پذیرش از دانشگاههای کانادا توضیح دادیم، الآن نوبتی هم که باشه نوبت این است که بدانیم آیا اصلاً بدون مقاله هم میتوانیم اپلای کنیم یا خیر.
فرآیند اپلای و دریافت پذیرش از دانشگاههای خارجی بسیار پیچیده است. انتخاب کاندیدها به فاکتورهای زیادی از قبیل توصیهنامه، معدل بالا، نمره زبان و…. نیاز دارد.
با این اوصاف میتوان گفت که، داشتن مقاله برای تحصیل در آن سوی آبها، جزء الزامات و شرایط ضروری نیست. با یک رزومه قوی و سوابق تحصیلی خوب هم میتوان برای دریافت مجوز تحصیلی اقدام کرد.
داشتن مقاله فقط یک امتیاز مثبت است که میتواند رزومه را قویتر کرده و شانس متقاضی را در رقابت پذیرش، بالا ببرد.
در این مقاله تلاش کردیم امتیاز مقاله علمی در اپلای دانشگاههای کانادا را معرفی کنیم. چنانچه قصد کار، زندگی یا تحصیل در کانادا را دارید توصیه میکنیم با تحقیق و آگاهانه وارد عمل بشوید. برای تحصیل در کانادا میتوانید با تیم کارشناسی اسمارت اپلای در ارتباط باشید. اگر در انتخاب رشته یا دانشگاه مقصد مطمئن نیستید کافی است سرچ هوشمند 60 ثانیهای اسمارت اپلای را امتحان و نتیجه را مشاهده کنید.
در انتها، لطفاً با تکمیل فرم ارزیابی رایگان ما را از نظرات خودآگاه سازید.
آیا بدون مقاله میتوان برای مقطع دکترا اپلای کرد؟
بله اما شانس پذیرش کمتر میشود. مگر اینکه، متقاضی با یک رزومه قوی، سوابق تحصیلی خوب و نمره زبان بالا اقدام به اپلای کند.
آیا داشتن مقاله، برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد الزامی است؟
خیر. دانشگاهها هیچوقت از یک متقاضی پذیرش کارشناسی ارشد، مقاله علمی چاپشده نمیخواهند. بنابراین ارائه مقاله برای دریافت پذیرش در مقطع فوقلیسانس الزامی نیست. بهتر است به خاطر داشته باشید که کسب معدل بالا در مقطع کارشناسی، تأثیر بیشتری در اخذ پذیرش کارشناسی ارشد دارد. اما در دوره دکترا اینطور نیست. داشتن مقاله علمی منتشرشده میتواند شانس دریافت پذیرش را بالا ببرد.
آیا هر مقالهای میتواند در دریافت پذیرش مؤثر باشد؟
مقالههایی که در نشریههای معتبر چاپ میشوند و نام متقاضی بهعنوان نویسنده اول یا دوم در مقاله ذکرشده، میتوانند در دریافت پذیرش دکترا مؤثر باشند. کیفیت مقاله و ژورنالی که مقاله در آن چاپ میشود از مهمترین مواردی هستند که باید در نظر داشت.
آیا تعداد مقالات در روند اپلای موثر است؟
خیر. در پروسه اپلای، کیفیت یک مقاله، برتر از کمیت آن است. بیشتر بودن تعداد مقالات علمی، به معنای تضمین دریافت پذیرش نیست. اساتید دانشگاهی، در بررسی مقاله یک دانشجو، به کیفیت مقاله، اهمیت بیشتری قائل هستند تا تعداد مقاله.
جای خالی مقاله در رزومه را با چه مواردی میتوان پر کرد؟
رزومه قوی، معدل بالا، نمره زبان، انتشار مقاله در کنفرانسهای معتبر بینالمللی و دریافت Acceptance Letter از چنین مراکزی میتواند تا حدی جای انتشار مقاله را بگیرد.
آیا مقالهای که تأیید نشده و در مرحله آمادگی است، تأثیرگذار خواهد بود؟
شاید اینگونه موارد را بشود در رزومه ذکر کرد، اما واقعیت این است که مقالههایی که هنوز سابمیت نشدند (ثبت در یک مجله و ارسال برای انتشار) طبیعتاً تأثیرشان بهاندازه مقالات چاپشده، نیست.
شما عزیزان علاقهمند به ادامه تحصیل در دانشگاههای کانادا، اگر همچنان در خصوص مقالههای علمی و اپلای در دانشگاههای کانادا سؤالی دارید، جهت دریافت راهنمایی و مشاوره میتوانید با شرکت مشاوره تحصیلی اسمارت اپلای و کارشناسان مجرب و خبره مجموعه در ارتباط باشید.
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.