پیامدهای منفی کرونا در دانشگاههای استرالیا
تحقیقات حاکی از آن است که دانشگاههای استرالیا به دلیل کاهش جذب دانشجوهای خارجی، در چند سال پیش رو متحمل خسارت مالی فراونی خواهند شد.
کرونا خسارتهای جبرانناپذیری را به موسسات آموزش عالی سراسر دنیا وارد کرده است. این میمهان ناخوانده، از جهات مختلف اقتصاد دانشگاههای استرالیا را درگیر خود کرده است.
از پیامدهای سهمگین ویروس کرونا در دانشگاههای استرالیا میتوانیم به: کاهش درآمد، کاهش بودجه تحقیقاتی، اخراج نیروهای کار، تعامل کمتر دانشجوها با یکدیگر و از دست رفتن نشاط و پویایی جامعه دانشگاهی اشاره کنیم.
کدام دانشگاههای استرالیا بیشتر در معرض آسیب هستند؟
طبق تحقیقات انجامشده، دانشگاههای: موناش، فناوری سیدنی، آر ام آي تي (RMIT)، لاتروب، کوئینزلند مرکزی (سنترال کوئینزلند)، سادرن کراس (Southern Cross) و کانبرا بیشتر از دانشگاههای دیگر استرالیا در معرض خسارات مالی ناشی از کاهش جذب دانشجوهای بینالمللی هستند.
کم شدن آمار ثبتنام دانشجوهای خارجی فقط به اقتصاد دانشگاهها ضربه نمیزند. در حقیقت با هر یک دلار زیانی که به دلیل از دست دادن دانشجوهای بینالمللی به یک دانشگاه وارد میشود، ۱٫۵ دلار نیز به اقتصاد کشور لطمه میخورد.
رئیس مرکز دانشگاههای استرالیا؛ کاترین جکسون؛ اعلام کرده که شیوع جهانی بیماری کرونا، ممکن است چند سال متوالی شرایط مالی دانشگاههای منطقه را تحت تاثیر خود قراردهد. پیشبینی میشود که اقتصاد منطقه تا سال ۲۰۲۳، به دلیل کاهش تعداد دانشجوهای خارجی بیش از ۴۰ میلیارد دلار را از دست بدهد.
گفتنی است که ۱۴ میلیون دانشجو در دانشگاههای استرالیا مشغول به تحصیل هستند. از این تعداد قریب ۴۲۰ هزار دانشجو (تقریباً معادل یک سوم)، از کشورهای دیگر هستند. متأسفانه با پیدا شدن سروکله ویروس ناشناخته کرونا، بازار آموزش عالی استرالیا هم دستخوش تغییرات نامطوب گردید.
اعمال محدودیتهای مسافرتی و بسته شدن مرزها به روی دانشجویان، باعث شد حدود ۸۷ هزار دانشجوی خارجی (۲۲ درصد از کل دانشجوها) فرصت ورود به این کشور و تحصیل در دانشگاههای آن را از دست بدهند.
دانشجوهای بینالمللی بهعنوان منبع اصلی درآمد دانشگاههای استرالیا شناخته شدهاند. کاهش آمار ثبتنام دانشجوهای خارجی در این روزها موجب شده دانشگاهها استرالیا متحمل ضرر و زیان حداقل ۳ میلیارد دلاری شوند. البته پیشبینی میشود که در سال جاری این خسارت از ۴٫۶ میلیارد دلار هم فراتر برود.
در بین دانشگاههای استرالیا، دو دانشگاه ملی و نیوساوت ولز بیش از دانشگاههای دیگر خسارت دیده اند.
این دو دانشگاه به دلیل کاهش درآمدهای ناشی از جذب دانشجوهای بینالمللی، قصد دارند تعداد پرسنل خود را تعدیل کنند. کرونا امسال باعث از بین رفتن ۲۹ هزار مشاغل تماموقت در فضای آموزش عالی استرالیا شده است.
آیا این تمام ماجرا است؟
خیر. ضرر و زیانهای مالی تمام ابعاد این بحران نیست. تغییر شیوه آموزش از حضوری به مجازی و مشکلات ناشی از آموزش آنلاین، از دست رفتن نشاط و پویایی دانشگاهها به دلیل حضور کمرنگ و تعامل کمتر دانشجویان با یکدیگر همگی از چالشهای ناشی از ورود کرونا به عرصه آموزش عالی هستند.
امید است تا با پایان بحران پیشآمده و محدودیتهای مسافرتی، تقاضا برای تحصیل در دانشگاههای استرالیا همچنان افزایش یابد.
استرالیا یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است. استاندارد بالای زندگی و همچنین نظام خوب آموزشی حاکم در این کشور، هرسال موجب جذب شمار زیادی از مهاجرین میشود.
استرالیا در حال حاضر بعد از انگلیس و آمریکا بهعنوان سومین مقصد محبوب برای مهاجرت تحصیلی شناخته شده است.
اگر قصد دارید برای مهاجرت به استرالیا و دریافت اقامت این کشور اقدام کنید، با همکاران ما در اسمارت اپلای در تماس باشید.
حتما بخوانید !
تحصیل در استرالیا
اخبار مرتبط
افزایش بودجه دانشگاه های استرالیا تصویب شد