پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
یکی از مراحل اپلای دانشگاههای خارجی، مکاتبه با اساتید و برقراری ارتباط مستقیم با آنها است. متقاضیان تحصیل در دانشگاههای خارج عموماً بعد از گذراندن آزمون زبان و کسب نمره، باید به فکر برقراری ارتباط با اساتید خارجی باشند. یک دانشجو بعد از دریافت تأیید از استاد در دانشگاه مقصد، میتوانند پذیرش خود را قطعی کرده و به دنبال دریافت بورسیه و کمکهزینه تحصیلی باشد.
یک دانشجو از طریق ارسال ایمیل به اساتید دانشگاههای دلخواهش، میتواند با آنها ارتباط مستقیم برقرار و تأیید نهایی دریافت کند. اما نکتهای که خیلی اهمیت دارد این است که، نحوه نگارش ایمیل اساتید با ایمیلی که به افراد دیگر ازجمله دوستان ارسال میشود، متفاوت است.
همکاران ما در مجموعه اسمارت اپلای در تلاش هستند تا با ارائه مقالات و مطالب مهم شما را در مسیر دریافت پذیرش از دانشگاههای کانادا یاری کنند.
اگر پستهای قبل ما را دنبال کرده باشید، دیدید که به موضوعاتی مختلفی از قبیل اپلای دانشگاه های کانادا، شرط معدل برای تحصیل در کانادا یا آزمونهای زبان مورد تأیید کانادا اشاره کردیم.
اما با توجه به سوالات مکرر کاربران و دغدغه اکثر متقاضیان تحصیل در کانادا درخصوص نحوه مکاتبه با اساتید دانشگاههای خارجی، تو این مقاله قصد داریم مشخصاً به موضوع مکاتبه با اساتید بپردازیم.
تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
مکاتبه با اساتید به روشهای مختلف ازجمله حضوری، تلفنی و ایمیل امکانپذیر است. در کشور ما مکاتبه با اساتید از طریق ارسال ایمیل رایجترین روش است. البته گفتنی است که این حالت بهعنوان بهترین روش برقراری ارتباط با اساتید شناخته شده است.
گرچه درروش مکاتبه ایمیلی، تعداد پاسخهای دریافتی از سوی اساتید کمتر است اما دریافت پاسخ میتواند برگ برندهای برای دانشجو محسوب شود.
و اما ایمیلی که به یک استاد خارجی میزنید شامل چه ساختارهایی است.
در این پاراگراف کوتاه که عموماً ۵ خط است، متقاضی میبایست اطلاعات شخصی خود را ارائه کند. استاد باید مطلع بشود که نام متقاضی چیست و این ایمیل از کدام کشور ارسال میشود.
متقاضی میبایست در این بخش، به تمامی توانمندیها و تجارب خودش ازجمله کسب معدل بالا، رتبه خوب در دانشگاه/ دانشکده یا انتشار مقالات اشاره کند.
پیشنهاد میکنیم اگر دانشگاه یا دانشکدهای که در آن تحصیل میکنید یا فارغالتحصیل شدید یک دانشگاه / دانشکده تراز اول و قوی است، حتماً لینک آن را در متن ایمیل بیاورید.
یکی از مواردی که برای اکثر اساتید اهمیت فراوانی دارد و باعث جلبتوجه آنها میشود، بحث سایتیشن مقالات (شاخص استنادی) است. اگر این مورد را دارید، حتماً در این پاراگراف بهصورت خلاصه ذکر کنید.
در انتهای پاراگراف، بهاختصار به تحقیقاتی که انجام دادید اشاره کنید.
در این قسمت، متقاضی باید نحوه آشنایی خود با استاد، دلیل علاقهاش به پروژهها و علایق پژوهشی استاد و مهمتر از همه حوزههای مشترک کاری خود با استاد را ذکر کند.
در این قسمت، متقاضی باید درخواست خود را بهطور دقیق بنویسد. مقطعی که برای آن اپلای میشود باید مشخص شود.
خواسته و انگیزه ارسال ایمیل باید بیان شود. خواسته متقاضی باید ازلحاظ زمانی کاملاً مشخص باشد. بهعنوان مثال اگر فردی قصد دارد در گروه تحقیقاتی استاد در پاییز سال تحصیلی پیش رو عضو بشود، باید حتماً سال رو ذکر کند.
راههایی را که استاد میتواند از آن طریق با متقاضی ارتباط برقرار کند، باید مشخص شود.
در پایان، متقاضی میتواند ذکر کند که رزومه تحصیلی او به ایمیل پیوست شده و سپس متن ایمیل را با عباراتی از قبیل “regards” و سپس ذکر نام خود پایان دهد.
در این مرحله فقط رزومه آکادمیک نیاز است.
توصیه میشود ابتدا در آزمون زبان شرکت کنید و بعد از اخذ مدرک و ذکر نمره در رزومه اقدام به مکاتبه با استاد کنید.
در صورت آماده نبودن مدرک زبان هم میتوانید مکاتبه را شروع کنید اما بهتر است تاریخ برگزاری آزمون زبان را در ایمیل خود ذکر کنید.
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
مکاتبه با اساتید و ایمیل زدن به آنها فقط بهمنظور نشان دادن توانمندیها و یا ارائه رزومه نیست. یک استاد با ایمیلی که از طرف متقاضی دریافت میکند، میتواند به میزان علاقهمندی، اهداف، توانایی و قاطعیت دانشجو پی ببرد.
شاید به همین دلیل است که این مرحله از اپلای اهمیت فراوانی در دریافت پذیرش تحصیلی دارد.
تحقیقات حاکی از آن است، افرادی که قبل از شروع پروسه اپلای، توانستند با اساتید دانشگاههای موردنظر خود ارتباط برقرار کنند، ۲۰ درصد شانس پذیرش بیشتری نسبت به افراد دیگر داشتند.
همین آمار تا حدودی میتواند اهمیت بالای مکاتبه ایمیلی با اساتید و دانشگاههای خارجی را نشان بدهد. به عبارتی برقراری تماس با استاد در دانشگاه مقصد، باعث میشود حداقل یکبار نام و رزومه آکادمیک متقاضی در دیدرس استادی قرار بگیرد که در پروسه اپلای، رزومه او را بررسی خواهد کرد.
خب حالا شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چه موقع باید اقدام به مکاتبه کنیم.
در انتخاب زمان برای ایمیل اساتید دقت کنید. پیشنهاد میکنیم، برای شروع مکاتبه و ارسال ایمیل به اساتید برای ترم زمستان، از فروردین ماه و برای ترم پاییز از اواخر مرداد ماه شروع کنید.
هرگز در روزهای تعطیل ایمیل ارسال نکنید. توصیه ما این است که، مکاتبه را در اول ساعات اداری کشور مقصد انجام بدهید. با این کار، ایمیل شما جزء اولین ایمیلها میشود.
برخی اوقات ممکن است اساتید بنا به دلایلی ازجمله مشغله کاری پاسخ ایمیل متقاضی را ندهند. سعی کنید در اسرع وقت و با ایمیل زدن این موضوع را یادآوری کنید.
تو این قسمت، میخواهیم خیلی کوتاه به اهمیت وبسایت شخصی در پروسه اپلای بپردازیم.
تقریباً تعداد اکثر ایمیلهایی که از طرق متقاضی به اساتید ارسال میشوند، بدون پاسخ میمانند. مثال یک فرد ممکن است ۱۰۰ ایمیل به اساتید دانشگاههای مختلف ارسال کند ولی فقط به تعداد خیلی محدودی از آنها پاسخ داده بشود.
پاسخ اساتید به ایمیل دانشجوها به چند صورت مختلف است.
در این حالت به دلیل تکمیل نبودن ظرفیت موقعیتها یا عدم تمایل به همکاری ممکن است با درخواست متقاضی موافقت نشده و رد بشود. در چنین شرایطی، دانشجو باید با استاد دیگر مکاتبه را شروع کند.
در این شرایط، استاد جواب قطعی و مشخصی نمیدهد. ولی ممکن است دانشجو را برای اپلای تشویق کند. در این حالت دانشجو نمیتواند در مورد بورسیه تحصیلی یا فاند پیشبینی کند.
این حالت، یک علامت مثبت است و نشان میدهد که رزومه آکادمیک متقاضی برای استاد جالب بوده و استاد تمایل به کسب اطلاعات بیشتر دارد. بنابراین فرد میبایست ضمن تشکر از استاد، هر اطلاعات خواستهشده ازجمله مقاله یا کار پژوهشی را در اسرع وقت در اختیار ایشان قرار بدهد.
در این شرایط، استاد از دانشجو میخواهد که در مصاحبه آنلاین شرکت کند. معمولاً وقتی اساتید تمایل همکاری با متقاضی را داشته باشند درخواست مصاحبه میکنند. بنابراین، این بهترین پاسخی است که میتوان از استاد دریافت کرد. اغلب مصاحبهها در یک چهارچوب مشخص، ۲۰ تا ۶۰ دقیقه طول میکشند.
گفتنی است که درصد بسیار بالایی از افرادی که در پروسه مکاتبه با اساتید، موفق شدند به مرحله مصاحبه برسند، توانستند پذیرش تحصیلی همراه با فاند را دریافت کنند. البته برخی از اساتید بدون مصاحبه نیز پیشنهاد پذیرش میدهند.
توصیه میشود بهطور مستقیم در مکاتبه، به درخواست فاند یا بورسیه اشاره نشود. بهتر است متقاضی در وهله اول، با استفاده از برخی جملات علاقه خود را به تحقیق، پژوهش و همکاری با استاد بیان کند، سپس با مطرح کردن سؤالاتی در خصوص وضعیت کمکهزینههای دانشگاه، درخواست خود را مطرح کند.
لازم به ذکر است که، بیشتر اساتید برای دانشجوهای دکترا از قبل فاند را درنظر میگیرند.
طول یک ایمیل استاندارد چقدر است؟
یک ایمیل استاندارد باید شامل ۲ الی ۳ پاراگراف یا تقریباً ۲۵۰ کلمه باشد.
بهترین زمان برای شروع مکاتبه با اساتید چه موقع است؟
حداقل ۲ الی ۳ ماه قبل از آخرینمهلت درخواست پذیرش دانشگاهها
برای مکاتبه با اساتید به چه مدارکی نیاز است؟
فقط رزومه آکادمیک
اگر متقاضی در آزمون زبان شرکت نکرده باشد، مجاز است با اساتید مکاتبه کند؟
در صورت آماده نبودن مدرک زبان، میتوان مکاتبه را شروع کرد. بهتر است تاریخ برگزاری آزمون زبان رادر ایمیل خود ذکر شود.
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.