پذیرش تحصیلی کانادا

در این مقاله ابتدا برخی از اصطلاحات رایج در پروسۀ پذیرش تحصیلی و سپس گام‌هایی که باید برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا بردارید، توضیح داده خواهد شد.

در ادامه، شرح خواهیم داد که چگونه می‌توانید به‌شکلی مناسب همۀ مدارک لازم برای دریافت پذیرش و سپس اخذ ویزای تحصیلی کانادا را تهیه و تنظیم کنید.

شما هم شاید جزو آن دسته از افراد باشید که کانادا را برای ادامۀ تحصیل خود انتخاب کرده‌اید. حتماً دلایل متفاوتی در این تصمیم شما نقش داشته‌اند؛ از کیفیت بالای مؤسسات آموزشی این کشور گرفته تا شانس بالای اقامت در کانادا پس از دوران تحصیل.

از طرفی، هزینۀ پایین تحصیل در کانادا در مقایسه با کشورهای دیگر هم شاید برای شما جذاب بوده باشد. حالا که تصمیمتان را گرفته‌اید و مصمم شده‌اید تا برای ادامۀ تحصیل راهی کانادا شوید، باید به فکر دریافت پذیرش تحصیلی کانادا باشید.

دانشگاه‌های کانادایی متناسب با رتبه و سطح آموزشی‌شان معیارهای متفاوتی برای اخذ پذیرش دانشجویان بین‌المللی دارند.

با توجه به اهمیت ویزای تحصیلی کانادا، ادارۀ مهاجرت این کشور در بررسی پرونده‌های تحصیلی دقت‌نظر ویژه‌ای دارد. همۀ این‌ها کافی است که بدانیم برای دریافت پذیرش و پس از آن ویزا باید با دقت مدارک لازم برای پذیرش ویزای تحصیلی کانادا را تهیه کنیم.

در ادامه، با ما باشید تا با جزئیات پذیرش تحصیلی کانادا بیش‌تر آشنا شوید.

ویدئوهای‌ پربازدید:

بورسیه تحصیلی کانادا

۱۴ اصطلاح رایج در مراحل پذیرش تحصیلی کانادا

در مراحل اخذ پذیرش ممکن است با اصطلاحاتی مواجه شوید که دانستن معنی آن‌ها لازم است.

۱. Apply؛

اپلای یا درخواست پذیرش به اقداماتی گفته می‌شود که می‌تواند منجر به دریافت پذیرش تحصیلی شود.

۲. Application؛

برای ثبت‌نام در هر دانشگاه يا كالج، يك فرم ثبت‌نام وجود دارد. این فرم  ممکن است به‌صورت آنلاين در وب‌سایت دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی موجود باشد. متقاضی بايد اين فرم را پس از کسب اطلاعات کافی و انتخاب دانشگاه یا مرکز آموزشی مقصد، تهيه و تکمیل نماید.

این فرم شامل اطلاعات مختلفی ازجمله مشخصات فردی، سوابق آکادمیک، درخواست رشته، زبان و… است.

۳. Admission؛

به کسب پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌ها بعد از ارسال مدارک، اصطلاحاً admission می‌گویند.

۴. Admission letter/Offer؛

نامۀ پذیرش است که دانشجو پس از طی‌کردن مراحل اپلای، از دانشگاه مقصد دریافت می‌کند.

۵. Defer؛

دیفر اصطلاحی است که به عقب‌انداختن پذیرش و به تأخیر در شروع تحصیل اشاره می‌کند.

۶. Tuition fee؛

شهریه‌ای است که هر ترم باید برای واحدهای درسی پرداخت شود.

۷. Deposit fee؛

دیپازیت فی یا ودیعه هزینه‌‍ای است که به دانشگاه مدنظر پرداخت می‌کنید تا قطعی‌شدن نظرتان برای پذیرش را اعلام کنید.

۸. Application fee؛

برای اینکه فرم درخواست پذیرش تحصیلی و پرونده‌ توسط دانشگاه مدنظر بررسی شود، لازم است که متقاضی هزینه‌ای بابت این موضوع به دانشگاه پرداخت کند. به این هزینه، Application Fee گفته می‌شود.

۹. Deadline؛

ددلاین یا ضرب‌العجل به آخرین مهلت برای ارائۀ درخواست پذیرش تحصیلی گفته می‌شود.

۱۰. Transcript؛

به ریزنمرات تحصیلی transcript گفته می‌شود.

۱۱. CV؛

CV مخفف curriculum vitae و به معنای رزومۀ تحصیلی است. این رزومه می‌تواند شامل خلاصه‌ای از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی باشد.

۱۲. SOP؛

انگیزه‌نامۀ تحصیلی یا SOP یکی از مهم‌ترین مدارکی است که برای دریافت پذیرش نیاز خواهید داشت.

در SOP دانشجو باید انگیزه، علایق و اهداف خود از ادامۀ تحصیل در رشته و دانشگاه مقصد را به کمیتۀ دانشگاه اعلام کند.

۱۳. Reccomendation Letter؛

توصیه‌نامۀ تحصیلی یا رکام لتر نامه‌ای است که توسط استاد یا کارفرمای سابق متقاضی نوشته می‌شود. در این نامه، مهارت‌ها و عملکردهای فرد شرح داده می‌شود.

هدف از این کار تأیید دستاوردها و توانایی‌های دانشجوست.

14. Study plan.

استادی پلن یا همان طرح مطالعه نامه‌ای است که در آن متقاضی دلایل خود را برای تحصیل در خارج از کشور ذکر می‌کند. در این نامه، باید برنامۀ تحصیلی و زمان تقریبی اتمام تحصیلات مشخص شود.

گام به گام تا دریافت پذیرش تحصیلی کانادا

برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا شما باید یک پروسۀ مشخص را پشت سر بگذارید. پیش از هرچیز باید بدانید که این پروسه نیازمند صبر و حوصله و البته دقت و توجه کافی است. برای اینکه بتوانید درنهایت در رسیدن‌به‌تصمیمتان موفق باشید، تلاش کنید این مراحل را به بهترین شکل پیش ببرید و در صورت نیاز از مشورت افراد متخصص استفاده کنید.

گام نخست: ابتدا در مورد رشتۀ تحصیلی مدنظرتان و دانشگاهی که قصد تحصیل در آن دارید به جمع‌بندی برسید. طبیعی است که هم انتخاب رشته و هم انتخاب دانشگاه پیچیدگی‌های خود را دارد. فاکتورهای مختلفی از هزینۀ زندگی گرفته تا هزینۀ دانشگاه و بازار کار رشته و… در این تصمیم‌گیری مؤثرند. فراموش نکنید که ممکن است مجبور شوید برای چندین دانشگاه درخواست خود را ارسال کنید تا درنهایت، یکی از درخواست‌های شما با پاسخ مثبت روبرو شود.

گام دوم: پیش از ارسال درخواست به هر دانشگاهی، ابتدا شرایط و مدارک موردنیاز آن دانشگاه را دقیق مطالعه کنید. بکوشید کاملاً مطابق با دستورالعمل‌های دانشگاه مدارکتان را تهیه و تنظیم کنید. همچنین، برای ثبت درخواست و بررسی مدارکتان مبلغی باید به حساب دانشگاه مقصدتان واریز کنید.

گام سوم: پس از آنکه پذیرش تحصیلی‌تان را دریافت کردید، وقت آن می‌رسد که برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید. شما باید نامۀ پذیرشتان را به همراه تعدادی مدارک دیگر برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا ارسال کنید.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا

برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا لازم است بسته به مؤسسۀ آموزشی و مقطع تحصیلی که قصد اقدام برای آن دارید، مدارک مشخصی تهیه کنید. در ادامه، تلاش می‌کنیم مدارک لازم در این گام را برای شما توضیح دهیم.

جستجوی هوشمند رشته و دانشگاه +پذیرش رایگان

۶۰ ثانیه به جای ۶۰ روز

کار با اسمارت اپلای ساده‌ست،‌ اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیه‌ات رو وارد می‌کنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاه‌هایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست می‌کنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام می‌کنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی از مدارس

اگر قصد دارید فرزندتان را برای تحصیل به مدارس کانادا بفرستید و یا احیاناً دانش‌آموزی هستید که می‌خواهید ادامۀ تحصیل متوسطه‌تان را در کانادا بگذرانید، باید از یک مدرسۀ کانادایی پذیرش بگیرید.

برای این منظور ابتدا مدارک زیر را تهیه کنید، سپس براساس منطقۀ جغرافیایی مدنظرتان و همچنین سطح مدرسه‌ای که می‌خواهید در آن تحصیل کنید، یک مدرسۀ مناسب انتخاب کنید.

توصیۀ ما به شما این است که از میان مدارس بین‌المللی دست به انتخاب بزنید. مزیت این موضوع در محیطی است که نه برای دانش‌آموزان بومی بلکه برای دانش‌آموزان بین‌المللی تهیه شده و حضور در این محیط می‌تواند برای دانش‌آموزان خارجی بسیار راحت‌تر بوده و به ارتقای سطح تحصیلی آن‌ها کمک کند.

اسمارت اپلای با برخورداری از نمایندگی مدارس متعدد کانادایی می‌تواند به شما در انتخاب بهترین مدرسۀ محل تحصیل کمک کند. می‌توانید فرم ارزیابی رایگان ما را پر کنید و یا با مشاوران ما تماس بگیرید تا از اطلاعات لازم در این خصوص بهره‌مند شوید.

اما مدارک لازم برای دریافت پذیرش از مدارس کانادایی عبارتنداز:

  • اسکن پاسپورت معتبر؛
  • ترجمۀ سه سال اخیر کارنامۀ تحصیلی متقاضی با فرمت pdf؛
  • یک قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵ (با فرمت pdf یا jpeg)؛
  • پرداخت ادمیشن فی مدرسه؛
  • آدرس و شمارۀ تماس و کد پستی متقاضی؛
  • تکمیل فرم‌های موردنیاز.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی از کالج ها

تحصیل در کالج یکی از گزینه‌های ادامۀ تحصیل در کانادا برای دانش‌آموزان و دانشجویان بین‌المللی به شمار می‌رود. پس از پایان دوران متوسطه و حتی پس از پایان دوران کارشناسی، شما می‎توانید در یکی از برنامه‌های تحصیلی کالج های کانادایی مشغول تحصیل شوید. کالج‌ها چیزی مانند دوره‌های فنی حرفه‌ای کشور ما هستند و می‌توانند دانشجویان را برای ورود به بازار کار آماده کنند.

شرایط پذیرش کالج‌ها نسبت به دانشگاه‌ها ساده‌تر است و همین موضوع باعث می‌شود تحصیل در کالج به انتخاب طیف گسترده‌ای از دانشجویان بین‌المللی تبدیل شود. به‌ویژه افراد دارای معدل پایین‌تر و یا مدرک زبان پایین‌تر، تحصیل در کالج برایشان در دسترس‌تر از دانشگاه است. با این حال، این نکته را نباید فراموش کنید که آفیسرهای ادارۀ مهاجرت در مورد افراد دارای پذیرش از کالج، سخت‌گیری بیش‌تری نشان می‌دهند و این موضوع باعث می‌شود تحصیل در کالج قدری با ریسک همراه باشد.

توصیۀ ما به شما این است که تلاش کنید با ارتقای شرایطتان در ابتدای امر از دانشگاه‌ها پذیرش اخذ کنید و تنها در شرایط خاص ادامۀ تحصیل در کالج را دنبال کنید. مدارک لازم برای دریافت پذیرش از کالج‌های کانادایی عبارتنداز:

  • اسکن پاسپورت معتبر؛
  • ارائۀ مدرک هر مقطع تحصیلی به همراه ریزنمرات آن به‌صورت جداگانه و با فرمت pdf؛
  • ترجمۀ سه سال اخیر کارنامۀ تحصیلی متقاضی با فرمت pdf؛
  • ترجمۀ شناسنامه؛
  • پرداخت ادمیشن فی مدرسه؛
  • آدرس و شمارۀ تماس و کد پستی متقاضی؛
  • تکمیل فرم‌های موردنیاز.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه ها

برای ادامۀ تحصیل در دانشگاه‎های کانادا، ارائۀ مدارک زیر الزامی است:

  • اسکن پاسپورت معتبر؛
  • ترجمۀ مدارک تحصیلی به همراه ریزنمرات آن به‌صورت جداگانه و با فرمت pdf؛
  • یک قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵ با فرمت pdf یا jpg؛
  • پرداخت ادمیشن فی دانشگاه؛
  • تهیۀ انگیزه‌نامۀ (Sop) مرتبط با رشتۀ موردنظر با فرمت word؛
  • دو یا سه توصیه‌نامه (LOR) از اساتید با فرمت pdf؛
  • تهیۀ رزومه به زبان انگلیسی یا فرانسوی با فرمت word؛
  • ارائۀ مدرک زبان با فرمت Pdf (به این مهم توجه داشته باشید که بسیاری از دانشگاه‌ها می‌خواهند که مدرک زبان را به‌صورت مستقیم از سنتر دریافت کنند)؛
  • آدرس و شمارۀ تماس و کد پستی متقاضی؛
  • تکمیل فرم‌های موردنیاز؛
  • متقاضیان دورۀ کارشناسی: اسکن اصل کلیۀ مدارک تحصیلی و ریزنمرات دیپلم و پیش‌دانشگاهی به همراه نسخۀ ترجمه‌شدۀ آن‌ها.
  •  متقاضیان دورۀ کارشناسی ارشد: اسکن اصل کلیۀ مدارک تحصیلی و ریزنمرات کارشناسی (و کارشناسی ارشد در صورت وجود) به همراه نسخۀ ترجمه‌‎شدهٔ آن‌ها؛
  • متقاضیان دورۀ دکتریعلاوه‌بر مدارک بالا لازم است در صورت وجود، نسبت به ارائۀ مقالات خود در نشریات علمی داخلی و بین‌المللی اقدام نمایند.

رشتــــــه یا دانشگــــــــاهی که به‌دنبال آن هستید را جستجو کنید.

    مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا

    پس از اینکه موفق شدید از مؤسسۀ آموزشی مدنظرتان پذیرش تحصیلی بگیرید، وقت آن است که تحقق اهداف اصلیتان را کلید بزنید. هدف اصلی شما چیزی نیست جز دریافت ویزای تحصیلی کانادا که به‌محض دریافت آن می‌توانید برای سفر به کانادا برنامه‌ریزی کنید.

    اما باید دقت کنید که پروسۀ دریافت ویزای شما نیازمند دقت بسیار ویژه است و کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند رؤیای شما را نقش بر آب کند.

    مشاوران ما در شرکت اسمارت اپلای در کنار شما هستند تا بهترین ابتکارات ممکن برای دریافت ویزای شما را به کار بگیرند و به شما کمک کنند بدون دغدغه و نگرانی ویزای خود را دریافت کنید. طبیعی است که بدون دقت‌نظر کافی و با انجام اشتباه و بی‌دقتی، احتمال دریافت ویزای شما کاهش می‌یابد.

    شرایط دریافت ویزای تحصیلی کانادا به شرح زیر است:

    1. ارائۀ پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار و ارائۀ صفحۀ اول و صفحات مهرخوردۀ پاسپورت‌های قبلی؛
    2. یک قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵با فرمت pdf یا jpeg؛
    3. اسکن صفحات شناسنامه و ترجمۀ آن‌ها؛
    4. نامۀ پذیرش یکی از مؤسسات آموزشی معتبر کانادا؛
    5. نامۀ CAQ برای متقاضیان تحصیل در کبک؛
    6. رسید پرداخت هزینه‌های شهریۀ دانشگاه و یا مدرسه؛
    7. ارائۀ برنامۀ تحصیلی (Study Plan): اینجا باید برنامۀ تحصیلی شما کاملاً روشن، دقیق و مشخص باشد و به‌خوبی توضیح دهید که چرا این کشور، شهر، دانشگاه و رشته را برای ادامۀ تحصیل برگزیده‌اید؛
    8. ارائۀ نامه‌های سابقۀ کاری و بیمۀ کاری و… ؛
    9. نامۀ تمکن مالی: این نامه باید نشان دهد که شما توانایی پوشش مخارج دست‌کم یک سال تمام زندگی و تحصیل در کانادا را دارید؛ درحقیقت، هزینۀ شهریه به‌علاوۀ هزینۀ زندگی می‌تواند تأمین شود؛
    10. گواهی عدم سوء پیشینه؛
    11. ارائۀ مدارکی که ثابت کند شما پس از پایان تحصیلات، قصد ماندن در کانادا را ندارید؛
    12. تائیدیۀ WES فقط برای ثبت‌نام در دانشگاه و یا کالج؛
    13. ترجمۀ کارت واکسیناسیون (برای ثبت‌نام در مدارس کانادا)؛
    14. تعیین قیم برای افراد زیر هیجده سال؛
    15. سند ازدواج برای افراد متأهل؛
    16. پرکردن فرم‌های موردنیاز برای درخواست ویزا مثل فرم درخواست ویزای تحصیلی و فرم اطلاعات خانوادگی؛
    17. پرداخت هزینه‌های مربوط به ویزا و انگشت‌نگاری.

    گفتیم که یکی از مراحل اصلی پروسهٔ دریافت ویزای تحصیلی کانادا پرکردن دقیق فرم‌های مربوطه است. در ادامه، تعدادی از این فرم‌ها را در اختیار شما قرار داده‌ایم تا با مطالعهٔ دقیق آن‌ها بتوانید به بهترین وجه ممکن فرم‌ها را پر کنید.

    فرم ویزای تحصیلی کانادا

    فرم Schedule 1

    فرم اطلاعات خانوادگی

    اخذ پذیرش تحصیلی کانادا بدون مدرک زبان

    سؤال رایج دانشجویان متقاضی تحصیل در کانادا این است که آیا پذیرش تحصیلی در این کشور بدون اخذ مدرک زبان ممکن است؟

    پاسخ این است که بله، در شرایطی این امر ممکن است. درواقع، برخی دانشگاه‌ها به‌صورت مشروط اقدام به پذیرش دانشجویان بدون مدرک زبان می‌کنند. برای کسب اطلاع بیش‌تر در این باره، در تماس با مشاوران اسمارت اپلای از راهنمایی آن‌ها برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا و همچنین تحصیل در کانادا بدون اخذ مدرک زبان استفاده کنید.

    1. پذیرش تحصیلی کانادا به معنای اخذ اقامت کانادا نیست اما می‌تواند یک مسیر صحیح برای دریافت اقامت دائم کانادا باشد؛
    2. برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا لازم است شرایط پذیرش مؤسسات آموزشی را دقیق مطالعه کنید و با برآورده‌کردن آن شرایط نسبت به اخذ پذیرش اقدام کنید؛
    3. امکان تحصیل بدون مدرک زبان و به‌صورت مشروط در برخی دانشگاه‌های کانادا وجود دارد؛
    4. در مواردی، اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌ها منوط به موفقیت در مصاحبه‌های تصویری است؛
    5. پس از اخذ پذیرش تحصیلی کانادا و پیش از اقدام برای ویزا لازم است هزینۀ ترم اول تحصیل خود را به حساب دانشگاه واریز نمایید؛
    6. اگرچه گرفتن پذیرش تحصیلی از کالج‌ها ساده‌تر از دانشگاه‌ها است اما دریافت ویزا در مورد کالج‌ها سخت‌تر از دانشگاه‌ها است؛
    7. دانشجویان خارجی پس از اخذ پذیرش تحصیلی کانادا جهت اقدام برای ویزای تحصیلی کانادا می‌بایست گواهی تمکن مالی دریافت کنند.

    کلام آخر

    ما تلاش کردیم تا این مطلب مانند یک راهنما برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌ های کانادا عمل کند. در ابتدا گام‌های لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا را برای شما توضیح دادیم، سپس با مدارک لازم برای پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا و چگونگی تهیۀ آن‌ها آشنا شدیم. دیدید که پیش از آنکه وارد پروسۀ دریافت ویزا شوید، باید وقت بگذارید و با دقت مدارک لازم را تهیه کنید. ابتدا باید تلاش خود را متوجه دریافت پذیرش از مدرسه یا دانشگاه کنید. پس از آنکه پذیرش را دریافت کردید، تازه در ابتدای یک راه جدید قرار می‌گیرید.

    می‌بینید که اقدام برای دریافت ویزا تا چه میزان نیازمند دقت‌نظر و وسواس است. کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند به بهای سنگین ریجکتی برای شما تمام شود و تلاش‌هایتان ناکام بماند.

    بنابراین، پروسۀ دریافت پذیرش تحصیلی کانادا اگرچه در نگاه اول ساده به‌نظر می‌رسد ولی درواقع این‌گونه نیست و باید تلاش کنید تا با نهایت دقت آن را انجام دهید. اگر نیازمند کمک در این زمینه هستید، می‌توانید فرم ارزیابی رایگان ما را پر کنید یا در تماس با مشاوران خبرۀ اسمارت اپلای از راهنمایی آن‌ها برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا و همچنین دریافت ویزای تحصیلی کانادا بهره‌مند شوید.

    سؤالات رایج

    بله. داشتن سوابق کاری، کسب نمرۀ خوب در آزمون‌های زبان مثل GRE و GMAT و یا افزایش نمرات درسی در رشتۀ مدنظر می‌تواند این مشکل را جبران کند.

    محدودیت سنی برای اپلای دانشگاه‌های کانادا وجود ندارد اما ممکن است آفیسر پرونده به موضوع سن ایراد بگیرد. بنابراین، هرچه سن شما برای مقطع مدنظر پایین‌تر و گپ تحصیلی کم‌تر باشد، شانس شما برای دریافت پذیرش بیش‌تر خواهد شد.

    یکی از الزامات پذیرش دانشگاه‌های کانادا، ارائۀ مدرک زبان است. کسب حدنصاب نمره در یکی از آزمون ‌زبان انگلیسی موردتأیید کانادا، شانس شما را برای پذیرش تحصیلی افزایش خواهد داد اما با این وجود، در برخی از دانشگاه‌های این کشور پذیرش مشروط نیز وجود دارد.