پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
کانادا دومین کشور بزرگ جهان است. در طی سالیان اخیر، بسیاری از افراد برای ادامه زندگی و تحصیل به کشورهای جهان اول مهاجرت کردند. در بین این کشورها، همواره کانادا مقصدی مناسب برای تحصیل بوده و هست. و اما چه عواملی باعث شده خیلیها این کشور را برای تحصیل انتخاب کنند؟ مزایای تحصیل در کانادا چیست؟ ما در این پست قصد داریم به ۸ مزیت تحصیل در کانادا و سوالات پیراومن آن اشارهکنیم.
پس در ادامه مطلب با ما باشید.
کشورهای آمریکای شمالی همواره جزء گزینههای مورد انتخاب برای مهاجرت و تحصیل ایرانیان هستند. کانادا نیز یکی از همین کشورها است. تحصیل در این کشور یکی از سریعترین روشهای مهاجرت و بهترین راه دریافت اقامت دائم است.
خب شاید دوست داشته باشید بدانید که چرا کانادا به عنوان بهترین کشور برای ادامه تحصیل شنخاته شده و یا چه چیزی تحصیل در مراکز آموزش عالی این کشور را برای دانشجویان خارجی به یک فرصت عالی تبدیل کرده است. مسلماً دلایل زیادی برای این امر وجود دارد. ما در ادامه بحث قصد داریم مزیت تحصیل در کانادا و محبوبیت این کشور در بین دانشجویان بینالمللی را مورد بررسی قرار دهیم.
یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور کانادا، تحصیل است. به زبان ساده، درآمد حاصل از تحصیل دانش آموزان و دانشجویان بینالمللی در مدارس، دانشگاهها و کالج های کانادا از جمع درآمد ناخالص صنایع فولاد، آلومینیوم و الماس کانادا بیشتر است.
پیشرفت و توسعه کانادا در زمینههای مختلف موجب شده بسیاری از دانشجوهای خارجی به دنبال تحصیل در این کشور باشند. کانادا در طی یک قرن و نیم گذشته، از ۱۵ میلیون مهاجر استقبال کرده است.
در کانادا دانشجوهای بینالمللی زیادی مشغول به تحصیل هستند. بر اساس آمار منتشرشده از سوی اداره مهاجرت کانادا (IRCC)، جمعیت دانشجویان خارجی این کشور در طی یک دهه گذشته سه برابر شده و به ۶۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۱ رسیده است.
این کشور بعد از آمریکا و استرالیا، به لحاظ میزان جذب دانشجوهای خارجی رتبه سوم دنیا را از آن خود کرده و به سومین مقصد تحصیلی دانشجوهای خارجی تبدیل شده است. گفتنی است که ایران جزء ۱۰ کشوری است که بیشترین تعداد دانشجوی بینالمللی را به کانادا اعزام میکند.
کانادا یک کشور مهاجرپذیر است. در این کشور بیش از ۲۰۰ فرهنگ متمایز وجود دارد. برگزاری جشن در رویدادهای فرهنگی مختلف ازجمله روز سنت ژان باپتیست (۲۴ جون) یا روز ملی کانادا موجب تمایز هرچه بیشتر فرهنگ کانادایی شده است.
تنوع فرهنگی حاکم در کانادا و فرصت آشنایی با انواع رسوم و عقاید میتواند، دلیل خوبی برای توجیه این باشد که چرا بسیاری از دانشجوهای خارجی این کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب میکنند. تحصیل در کانادا میتواند تجربه بینظیری را در دفتر زندگی هر فردی رقم بزند.
انتخاب دانشگاه یکی از مهمترین مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا است. باید خاطرنشان کنیم که بسیاری از دانشگاه های کانادا جزء برترین دانشگاههای دنیا هستند. کانادا موقعیت خوبی در میان موسسات تحصیلی جهان دارد. دانشگاههای کانادا از لحاظ آموزش و تحقیقات از شهرت گستردهای در جهان برخوردار هستند.
اکثر دانشگاههای این کشور، در رتبهبندیهای بینالمللی ازجمله QS و تایمز موفق به کسب رنکینگ بالایی شدند. البته لازم به ذکر است که نقش دولت کانادا در پشتیبانی از نظام آموزشی را هم نباید نادیده گرفت. دولت کانادا با تخصیص بودجههای کلان به امور تحقیقاتی و ریسرچ دانشگاههای این منطقه موجب تحکیم هرچه بیشتر زیرساختهای آموزشی منطقه شده داده است.
بهصراحت میتوانیم بگوییم که این بودجهها نقش چشمگیری در تقویت موقعیت علمی دانشگاههای کانادا دارند.
تحقیقات حاکی از آن است که هزینه تحصیل در کانادا به نسبت آمریکا و استرالیا پایینتر است. البته باید درنظر بگیرید که وقتی در مورد هزینهها صحبت میکنیم، منظورمان شهریه دانشگاه و هزینههای زندگی دانشجویی است.
هزینههای تحصیل در کانادا بسته به رشته، دانشگاه یا کالج منتخب، استان و شهر محل سکونت میتواند متفاوت و متغیر باشد.
بهعنوان مثال، شهریهها در مقطع لیسانس در یکی از دانشگاههای کانادا بین ۱۲هزار تا ۲۰ هزار دلار، رشتههای کارشناسی ارشد نیز عموماً بین ۱۴ تا ۲۵ هزار دلار و رشتههای دکترا بین ۷ هزار تا ۱۵ هزار دلار کانادا در سال است. این مبالغ بهطور نسبی در مقایسه با برخی از کشورها ازجمله آمریکا و استرالیا کمتر است.
هزینههای زندگی دانشجویی در کانادا شامل هزینه مسکن، حملونقل، غذا، کتاب و لوازمالتحریر است. هزینههای زندگی دانشجویی در این کشور نیز به نسبت کشورهای نامبرده کمتر است. بهعنوان مثال، هزینه زندگی یک دانشجوی سینگل (تنها) سالانه حدود ۱۰ هزار دلار کانادا است.
البته هزینههای زندگی دانشجویی نیز همانند شهریهها متغیر و به عواملی مختلفی بستگی است. بهعنوانمثال هزینه اجاره خوابگاههای دانشجویی به نسبت اجاره آپارتمانهای مشارکتی کمتر است. حتی یک دانشجو در برخی از شهرهای کانادا میتواند با ۴۰۰ دلار در ماه نیز زندگی بکند.
کار دانشجویی در کانادا جدای از اینکه فرصتی را فراهم میکند تا دانشجویان قسمتی از هزینههای زندگی خود را تأمین کنند، بستر را برای دریافت اقامت این کشور هموار میشود.
بر اساس قوانین کانادا، شرایط کار دانشجویی در این کشور با توجه به نوع دوره تحصیلی، به کار تماموقت و پارهوقت تقسیم میشود.
به کاری که بیش از ۳۰ ساعت در هفته باشد، کار تماموقت و به کاری که کمتر از ۳۰ ساعت در هفته باشد، کار پارهوقت گفته میشود.
طبق قوانین دولت کانادا، یک دانشجو مجاز است در حین تحصیل ۲۰ ساعت در هفته کار نیمهوقت کند. البته در طی تعطیلات بینترم یا تابستان میتواند بهصورت تماموقت یعنی ۴۰ ساعت در هفته نیز کار کند.
در پیدا کردن کار فاکتورهایی از قبیل، سطح زبان، توانایی فرد، سطح دانش و داشتن تجربه کار مرتبط تأثیرگذار هستند.
درآمد در کانادا به دو صورت، درآمد به ازای ساعت کار و درآمد بهصورت سالانه محاسبه میشود. حقوق پرسنل اغلب دو هفته یکبار پرداخت میشود. هیچ تفاوتی بین حداقل حقوق کار دانشجویی در کانادا و کار افرادی که در این کشور به دنیا آمدهاند، وجود ندارد.
نکتهای که کانادا را از کشورهای دیگر متمایز میکند، امکان اشتغال به کار همسر دانشجویان خارجی است. اگر یک دانشجو به همراه همسرش به کانادا برود، به همسر نیز ویزای کار آزاد یا Open Work Permit داده میشود. در چنین شرایطی، همسر دانشجو میتواند بهصورت تماموقت و بدون محدودیت ازلحاظ محل کار و نوع کار، مشغول به کار بشود. این شرایط میتواند موقعیت خوبی را برای خانواده دانشجو فراهم کند.
کار با اسمارت اپلای سادهست، اول ۶۰ ثانیه اطلاعات اولیهات رو وارد میکنی، بعد دکمه سرچ رو میزنی، ما تمام دانشگاههایی که به شرایط شما منطبق هست رو لیست میکنیم. اگر دوست داشتی همون جا اقدام میکنی و امور مربوط به اخذ پذیرشت شروع میشه.
تحصیل رایگان فرزندان زیر ۱۸ سال در مدارس کانادا (دبستان یا دبیرستانهای دولتی) یکی دیگر از موقعیتهای منحصربهفرد فردی است که دولت کانادا برای خانوادههای دانشجوهای بینالمللی فراهم کرده است.
گفتنی است که فرزندان دانشجوهای خارجی میتوانند همانند یک شهروند و یا فردی که اقامت دائم این کشور را دارد بدون پرداخت هزینه در مدارس کانادا درس بخوانند و از امکانات ممتاز مدارس بهره ببرد.
ویزای کار پس از تحصیل در کانادا یا همان PGWP به دانشجوهایی که از مؤسسات آموزشی معتبر فارغالتحصیل میشوند، اعطا میشود. یک دانشجو با توجه به مدت دوره تحصیل خود میتواند حداکثر تا ۳ سال بعد از فارغالتحصیل شدن در این کشور بماند و کار کند. کار در کانادا بعد از اتمام دوره تحصیل مستلزم دریافت ویزای PGWP است.
تحصیل در کانادا میتواند راه را برای دریافت اقامت دائم این کشور هموار کند. شاید یکی از مهمترین دلایلی که بسیاری کشور کانادا را بهعنوان مقصد تحصیلی خودشان انتخاب میکنند این است که بعد از فارغالتحصیلی میتوانند مجوز کار پس از تحصیل دریافت کنند و به مدت ۳ سال در این کشور مشغول به کار بشوند.
این سه سال فرصت خوبی را فراهم میکند تا دانشجو بتوانند کار پیدا کند و برای دریافت اقامت دائم اقدام کند.
فاندهای دانشگاهی و کمک هزینههای تحصیلی در کانادا معمولاً از طریق دانشگاهی که دانشجو در آن تحصیل میکند، قابل دریافت است. فاندها و کمکهزینههای تحصیلی در کانادا اغلب بهصورت RA یا دستیار تحقیق و TA یا دستیار آموزش امکانپذیر است.
کمکهزینههای تحصیلی RA و TA در کانادا، دو نوع رایج فاندهای تحصیلی هستند که میتوانند تا حدودی هزینههای تحصیلی دانشجوها را پوشش بدهند. فاندها معمولاً از طریق منابع دولتی، ایالتی و خصوص تأمین میشوند.
بورسیههای تحصیلی اغلب به دورههای فوقلیسانس و دکترا و دانشجویان ممتاز تعلق میگیرد. طبق آمارها، به بیش از ۵۰ درصد از دانشجویان برای تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی و به ۱۰ درصد برای تحصیل در دوره لیسانس، بورسیه تحصیلی ارائه میشود.
بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع لیسانس بر اساس شایستگی علمی، خدمات اجتماعی، توانمندیهای ورزشی، استعدادها و هنرهای دانشجوها ارائه میشود.
بورسیههای دانشگاههای کانادا میتوانند قسمتی تا تمام شهریه و هزینههای زندگی دانشجویی را شامل بشوند.
ناگفته نماند که، علاوه بر فاندها و کمکهزینههایی که بسیاری از مؤسسات دولتی به دانشجوهای خارجی اعطا میکنند، خیلی از مؤسسات خصوصی هم هستند که در این زمینه فعالیت میکنند. اگر دانشجوی خارجی رزومه آکادمیک قوی داشته باشد عموماً شانس استفاده از فاندهای تحصیلی چه به صورت کامل چه نسبی را خواهد داشت.
زمان رسیدگی به پروندهها متغیر است. این زمان به نوع درخواست ویزا و کشوری که دانشجو از آن اقدام میکند میتواند متغیر باشد. پروسه بررسی ویزای تحصیلی کانادا یا همان استادی پرمیت (Study Permit) در کشور کانادا به نسبت کشورهای دیگر سریعتر صورت میگیرد.
عموما در شرایط نرمال ظرف۱ ماه نتیجه درخواست متقاضی مشخص میشود.
آیا بورسیه تحصیلی کانادا به دانشجوهای لیسانس هم تعلق میگیرد؟
بستگی به شرایط دارد. به ۱۰ درصد از دانشجوهای دوره لیسانس، بورسیه تحصیلی ارائه میشود. بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع لیسانس بر اساس شایستگی علمی، خدمات اجتماعی، توانمندیهای ورزشی، استعدادها و هنرهای دانشجوها ارائه میشود.
دریافت ویزای تحصیلی کانادا چقدر طول میکشد؟
در شرایط نرمال ۱ ماه طول میکشد.
دانشجوهای خارجی چند ساعت در هفته مجاز به کارکردن هستند؟
یک دانشجو مجاز است در حین تحصیل، ۲۰ ساعت در هفته و در طی تعطیلات بینترم یا تابستان بهصورت تماموقت یعنی ۴۰ ساعت در هفته کار کند.
شهریه دانشگاههای کانادا چقدر است؟
مقطع لیسانس، بین ۱۲هزار تا ۲۰ هزار دلار، کارشناسی ارشد بین ۱۴ تا ۲۵ هزار دلار و دکترا بین ۷ هزار تا ۱۵ هزار دلار کانادا در سال
پرسشی برایتان پیش آمده؟
روی تخصص ما حساب کنید.